Finance v “zvezi”
ko sta dva že v svojem gnezdu
Kako si delita stroške in kako združujeta prihodke?
npr. denar imata vsak “svoj” pa eden plačuje hrano in pijačo, obleko, drugi pa bivalne stroške, vozila, elektriko net …
ali dajeta denar skupaj in potem pokrivata vse stroške iz tega fonda.
Kaj je bolj “pravično”?? (sploh, če imata občutno razliko v prihodkih)
Moja francoska teta je imela en zelo dober recept. Kar ona zasluži, ona zase porabi (kozmetika, obleke, masaže, karkoli pač…). Kar mož zasluži, s tem se pač plačuje vse – kredit, stroški, počitnice, hrana …
In ko si je moja sestrična našla enega tipa, je bila teta zelo nezadovoljna, češ da “je ne vzdržuje”.
Morda koncept ni posebej moden, vendar moram priznati, da kljub naftalinu ima svoj šarm :DDD
Veš kaj? Jaz se pa s tvojo teto popolnoma strinjam, le katera bi se opisanega koncepta branila? Ker pa je ta ideja zrela za bolj razvite/bogate kraje kakor je Slovenija, smo Slovenke raje samske oz se v vezi prilagodimo in životarimo z razdelitvijo stroškov na pol pol kljub dejstvu, da smo kot delovna sila manj vredne od nasprotnega spola :-//
tale “francoska” zmaga … ker v franciji je povsem normalno, da gre partner tudi v kupleraj prazniti jajca … družica pa skrbi, da ima on oprane gate, štunfe v parih, speglane srajce in spucane čevlje ☺ — I like that ☺
tale “francoska” zmaga … ker v franciji je povsem normalno, da gre partner tudi v kupleraj prazniti jajca … družica pa skrbi, da ima on oprane gate, štunfe v parih, speglane srajce in spucane čevlje ☺ — I like that ☺[/quote]
Morda pa se dobrim ljubimcem marsikaj oprosti …[/quote]
čudeži spadajo v verovanje … celo v samo eno vero ☺
druga podobno razširjena vera ima ženske zaprte iza 2m visokimi obzidji … indijci (hindu) kot podobno veika populacija ljudi, pa ženske, ki fukarijo izven “dovoljenega” pobija … it’s your call ☺
btw: samo pedri, kastriranci in neplodni tipi zaradi “nadaljevanja” imena “družine”, družbenega položaja, pozicije v družbi … dopustijo, da se njihova uradna “ženska” kur*ba
Morda pa se dobrim ljubimcem marsikaj oprosti …[/quote]
druga podobno razširjena vera ima ženske zaprte iza 2m visokimi obzidji … indijci (hindu) kot podobno veika populacija ljudi, pa ženske, ki fukarijo izven “dovoljenega” pobija … it’s your call ☺
btw: samo pedri, kastriranci in neplodni tipi zaradi “nadaljevanja” imena “družine”, družbenega položaja, pozicije v družbi … dopustijo, da se njihova uradna “ženska” kur*ba[/quote]
Nisi me dobro razumel… morda se tudi možu, ki je dober ljubimec, marsikaj oprosti … ali velja tvoja teza tudi v obratno smer?
btw: samo pedri, kastriranci in neplodni tipi zaradi “nadaljevanja” imena “družine”, družbenega položaja, pozicije v družbi … dopustijo, da se njihova uradna “ženska” kur*ba[/quote]
Nisi me dobro razumel… morda se tudi možu, ki je dober ljubimec, marsikaj oprosti … ali velja tvoja teza tudi v obratno smer?[/quote]
OK – tukaj se najdeva na istem imenovalcu 😀
mojo tezo o nasprotni smeri sem že partkrat izrazil na tem forumu: če je on nesposoben zagotoviti nadaljevanje imena / premoženja (ne nujno rodu) ima ženska “dolžnost”, da to implementira (brez javnega vedenja kako in s kom se je skur*bala ☺ )
Forum je zaprt za komentiranje.