kako reagirate na stavek: ti si kriva
Imam le malo izkušenj s tem stavkom. Načeloma nimam težave priznat, ko nekaj zafuram, še preden me kdo obtoži. Morda zato, ker mislim, da če nekaj delaš, je normalno, da imaš nekaj uspehov in nekaj stvari zafuraš. Zato me pač neuspehi ne skrbijo in se ne počutim osebno prizadeta, če nekdo izpostavi, da sem nekaj zgrešila. To dojemam kot “a fact of life”. Druge stvari me znajo bistveno bolj prizadeti…
saj tudi si “kriva” … lep S hrbtenice, zaobljeno rit, joške in trebušček … fukiš žnablje ☺
sicer pa odgovor: s fucking what .. a je zato kaj drugače, če je krivda moja? ☺
Treba je ločevat osebo od dejanj. Ne rečeš Kriv si, ampak to si zaje.bal, tukaj si narobe naredil ipd. Ker v prvem primeru ciljaš na osebo kot tako, zbujaš občutke krivde, v drugem primeru pa jasno poveš, kje je po tvojem zgrešil, in daš osebi možnost da to sprejme, premelje in se opraviči oz. da se predebatira. Mogoče se potem izkaže, da je večji delež krivde na tem ki obsoja 🙂
Treba je spoštljivo komunicirat, ne pa si vse v fris zmetat in potem še čakat ne vem ovacije. Ko enkrat začneš požigat mostove, je težje postavit komunikacijo na en okej nivo.
Zakaj te pa zanima? Saj sem nihče :D[/quote]
Nihče ima ravno tako vsebino kakor nekdo; še vsak preden je postal nekdo je bil nihče…zato me zanima.[/quote]
Nihče v forumski komunikaciji izpostavlja nekdo, ki ti želi dati jasno vedeti, da (naj) zate ne bi bil pomemben.
Kaj nekoga bolj in kaj manj prizadane? Bi bili ob tem detajlu, ki ga izvemo od internetnega neznanca, sami na poti v polnejše bivanje? Lahko od drugega pričakujemo, da se (javno) razkrije o tistem, o čemer sami (modro) molčimo?
Doslej se je v takih slučajih izkazal kot najprimernejši odgovor: “Lahko poveš kaj več o tem?” Kajti obtožba te vrste nekaterim zleti iz ust mimogrede. Včasih predvsem zato, da na druge preložijo tisto, kar v resnici preveva njih same.
Če čutim, da nisem ravnala prav, se opravičim. Če menim, da se mi godi krivica, povem: “Verjamem, da si razburjen in imaš občutek, da je krivda na moji strani. A če dovoliš, ti lahko razložim, kako pa sama vidim to situacijo.”
Predvsem pa: kar je, je. Od tu dalje pa se zmenimo, kako naprej.
Zakaj te pa zanima? Saj sem nihče :D[/quote]
Nihče ima ravno tako vsebino kakor nekdo; še vsak preden je postal nekdo je bil nihče…zato me zanima.[/quote]
TIt for tar, Mitko, ali quid pro quo, kot imaš raje…. Tisto, ki je za nekoga nihče, je lahko za drugega nekdo. Zate sem in bom (ostala) nihče. Jaz nimam ambicije, da bi (zate) postala nekdo, ti pa tudi želje ne. Vidiš, kako dobro sva usklajena 😛
TIt for tar, Mitko, ali quid pro quo, kot imaš raje…. Tisto, ki je za nekoga nihče, je lahko za drugega nekdo. Zate sem in bom (ostala) nihče. Jaz nimam ambicije, da bi (zate) postala nekdo, ti pa tudi želje ne. Vidiš, kako dobro sva usklajena :P[/quote]
Tudi prav, izločila si se sama, o željah pa ne morem razpravljati z nekom, ki želi biti nihče, dal sem ti priložnost, da bi lahko bila kaj več, če ti, ti ni….kar seveda hkrati pomeni, da si predvsem usklajena sama s sabo.
TIt for tar, Mitko, ali quid pro quo, kot imaš raje…. Tisto, ki je za nekoga nihče, je lahko za drugega nekdo. Zate sem in bom (ostala) nihče. Jaz nimam ambicije, da bi (zate) postala nekdo, ti pa tudi želje ne. Vidiš, kako dobro sva usklajena :P[/quote]
Tudi prav, izločila si se sama, o željah pa ne morem razpravljati z nekom, ki želi biti nihče, dal sem ti priložnost, da bi lahko bila kaj več, če ti, ti ni….kar seveda hkrati pomeni, da si predvsem usklajena sama s sabo.[/quote]
Hvala za priložnost. Ne morem verjeti, da sem doživela to čast …
Tudi prav, izločila si se sama, o željah pa ne morem razpravljati z nekom, ki želi biti nihče, dal sem ti priložnost, da bi lahko bila kaj več, če ti, ti ni….kar seveda hkrati pomeni, da si predvsem usklajena sama s sabo.[/quote]
Hvala za priložnost. Ne morem verjeti, da sem doživela to čast …[/quote]
Ni za kaj 🙂 morda te še kdaj doleti….od koga drugega 😛
Forum je zaprt za komentiranje.