Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kupim domači kaki

Kupim domači kaki

Če kdo pripelje s primorske v Lj sem zaiteresirana za odkup, nekje do 10 kg ga vzamem.

To so najboljši sadeži zame :)))))

Če kdo pripelje v Ljubljano, sem tudi jaz zainteresirana za 10 kg.

Pri moji tašči jih je na odmet, samo letos ne vem, če so že. Bom preverila.
Po koliko sta jih pripravljeni odkupit?

Evo, že delamo biznis,…. :))))

Evo tule je cena:

http://kmetijskioglasnik.si/pridelki_detail?id=000671478

Se pravi po 1€ za kg. Če imate toliko več in pripeljete v Lj, potem jaz naredim še mal prometa in ga komot odkupim 30 kg.

klasični al vanilija? Jaz sem za 10kg zadnjega

Jst klasičnega – tipo.

Cene:
http://www.bolha.com/iskanje.php?ckat=17&search=kaki

http://www.kmetijskioglasnik.si/pridelki?rubrika=u{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3Ada{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}23000005031&vrsta=kaki&cena_od=&cena_do=&regija=&starost=no_limit&splosno=&submitted=1&x=0&y=0

Več oglasov.

1€ kilo in v Ljubljano ti ga pripeljemo? ha ha pa sej nisi resna no

Se strinjam s teto rito, za 1 evro/kg in zastonj prevoz v LJ tašče ne bom gnjavila, da pleza na drevo. To so cene, če pridete prevzet tja, kjer je pridelek.

A ga ti prodajaš? ,…al za kaj se oglašaš???

Pa še info. Veliko primorcev teh sadežev sploh ne pobira, ker jih ne jejo in veliko se jih dnevno vozi na omenjeni relaciji,…sadež tudi veš kako je velik, da se to ne obira, kot borovnice,..kej je pol problem. V eni uri imaš nabranega 30kg mimogrede,….flikneš v avto in zjutrja odpelješ samo v službo.

Jst sem ga lani kupila po 1€, pa vem, da se je tule potem ena večkrat oglasila in prodajala kaki..

Veš eni si ne zakomplicirajo vsake stvari do amena, so bolj iznajdlivi in fleksibilni.

Ne, absolutno ne. Kot sem že pisala prej, lansko lepo ga je tule ena ponujala in vem, da je napisala, da ga pripelje zjutraj pred službo. Če ti bi bilo sproti, drugače ne.

Saj so na kmet. oglasniku oglasi in se bom na njih obrnila. Hvala vseeeno!

Ja to pa imaš prav. Eni si življenja res ne kompliciramo.
Drugače pa za informacijo. Kakija prodaš toliko kot ga pridelaš. Pa se zato ni potrebno nikamor zapeljat. In ne jaz ga ne prodajam, naš je razprodan že v naprej.

Sicer pa sem ti hotela samo namignit, da za 10€ ali pa za 30€ se ne splača vozit niti do Kopra kamoli do Ljubljane.

Če pa se nekdo iz Primorske vsak dan pripelje v Ljubljano, mu najbrž ne bi bilo težko pripeljat…

No, upam, da dobiš.

Jaz ga vzamem 15kg, če ga kera prodaja za 1€.

Moj mail: mojaotrocka@gmail.com

Kaj pa je narobe s kakijem, ki ga vsak dan pripeljejo Primorci na tržnico? A je dražji? Resno sprašujem, ker bi ga jaz zagotovo kupila tam, če bi ga potrebovala.

Ja itak da je dražji.

Pa kaj se norca delate, al kaj. Kar zastonj bi rade? Za en eur, bi si dale luknjo v koleno zvrtat. Jaz ga raje na gnoj zmečem, kot da vam prodajam skoraj zastonj!!!

Pa kdo je rekel zastonj. Vzele bi večjo količino, in veliko se jih vozi iz Obale v Ljubljano po opravkih in bi spotoma še kaki pripeljal. Večja količina po 1 eur tudi nekaj nanese.

Jaz sem dala včeraj za 10 kg … 16 €… so pripeljali in pri vsahi hiši povprašali, če bi kupili.. Tako, da se mi zdi cena 1.6 € čist primerna, da človek nekaj ima od tega.

‘Pa kaj se norca delate, al kaj. Kar zastonj bi rade? Za en eur, bi si dale luknjo v koleno zvrtat. Jaz ga raje na gnoj zmečem, kot da vam prodajam skoraj zastonj!!! ‘

No, to je pa tipično razmišljanje ljudi s kmetov. Raje vržejo stran kot pa da bi prodali po ‘prijazni’ ceni. Veš, jaz pa potem raje kupim na tržnici kot od nekoga, ki mi hoče postaviti enako ceno, s tem, da stroškov pa nima takih kot prodajalec na tržnici (ki mora plačati najmanj za stojnico).
Če se nekdo vsak dan tako ali tako vozi v Lj, nima dodatnih stroškov (potne stroške mu plača služba) in meni se 30 dodatnih evrov, ki bi jih spravil v žep za npr. 1 uro obiranja kakijev, ne zdi tako malo. Če se tebi to zdi tako malo, da si za ta denar ne misliš mazati rok, potem upam, da nisi med tistimi, ki jamrajo, kako komaj preživijo.

Tisti, ki mislite da se v eni uri nabere ful kakija še ne veste, da ima drevo zelo mehak les in se rado lomi. Vsak sadež je treba prijeti, odrezati in ga previdno položoti v gajbico. Pred tem je treba drevo kupiti, posaditi, zalivati in gnojiti. Pol pa se ne čudim, da nekateri raje pustijo sadje na drevesu da zgnije, kot da bi ga napol zastonj prodajali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close