FB in objava fotk
Sem na FB, ampak profil zaprt, viden le prijateljem, ki jih jaz dodam in zelo pazim kaj dam gor. Nikoli ne dajem drugih oseb gor, sebe pa po razmisleku. Večina bolj fotke (pa še to redko) s potovanj, kjer ni ljudi gor.
Potem pa gledam znance, kolege. Med mladimi pogosto v profilu fotka, kjer se vidi, da so pijani. Cele kupe fotk s pijančevanj, žurov. Kako bodo taki našli službo? In take fotke imajo gor tudi mladi iskalci službe.
Potem izobražena, uspešna v službi, lepotica, v glavnem oh in sploh ženska (lepa in pametna, ne samo lepa). Ampak na FB pa polno fotk, kjer je v erotičnem perilu, na pol gola in podobno. Njen šef se lahko po mili volji pase po njenih fotkah. In vsi ostali moški, spodaj pa kup slinasti komentarjev.
Potem so ljudje, ki sporočajo vse kam gredo, kaj počnejo… to javno, vsem vidno. Idealno za kake psihote, kriminalce.
Potem fotke, kjer so počeli kar je nelegalno pa objavljajo na FB. Glejte me, kršim zakone pa nihče nič ne more…
Kaj je z ljudmi? Zakaj se tako ven metat na tak način? Sem jaz čudna, ker tega ne počnem? Samo res ne razumem zakaj bi to človek sploh počel?
Aja, šefe pa v času gledanja facebooka (upam) najverjetneje ni v službi, temveč izven delovnega časa, počne lahko, kar mu je volja in valda, da bo raje lajkal slike od uslužbenke v perilu in našobljenimi ustnicami kot pa sliko, na kateri kakšna uslužbenka boža afriškega otroka ali pa objave, kjer sprašuje za kvalitetne jezikovne tečaje, ki bi pomagale firmi.
Nezdravo iskanje pozornsti, se mi zdi.
ALexis, vsi ti žurerji, nimamo VIP. Vem, da ne. Drugače nekateri ne bi že dolgo iskali službe.
Ojej, se kar zgrozim ob misli, da bi šef vedel kake hlačke nosim, da ne rečem še kaj naprej :). Samo jaz vseeno dvomim, da šefi res rabijo take delavke. Slinijo se že, ampak za resno delo pa ne vzameš take …
Ha, ha, ha, …ja kakšne pa a vse raztrgane, polne lukenj, da o čistoči ne razpredam…..? Kaj pa če bi jih zamenjala z novimi, potem bi pa lahko vedel?…..
Hec, da ne bo pomote!
Zadeva je precej logična in se sklada s tistim kar je Robi napisal, rabijo pozornost. Zakaj jo tako rabijo? Ker jim je to domače iz domačega okolja, to so pojerbali od staršev, način vzgoje je bil tak, ki jim je omogočil, da sedaj (odrasli) razmišljajo na tak način, tu je rezultat.
Zadevo zna zelo dobro utemeljit neka antropologinja, prispevek najdeš na youtube, predavanje traja dve uri, in se ga splača pogledat tudi zaradi drugih reči. Ne upam pa napisat imena, ker gospa ne nosi glooobokih dekoltejev in ima še kup privat “pomanjkljivosti”, to pa zelo ziritira Matjazka&co, ker po njihovo so njene besede brez njene popolnosti vrednosti…..cccccc
Ha, ha, ha, …ja kakšne pa a vse raztrgane, polne lukenj, da o čistoči ne razpredam…..? Kaj pa če bi jih zamenjala z novimi, potem bi pa lahko vedel?…..
Hec, da ne bo pomote!
Zadeva je precej logična in se sklada s tistim kar je Robi napisal, rabijo pozornost. Zakaj jo tako rabijo? Ker jim je to domače iz domačega okolja, to so pojerbali od staršev, način vzgoje je bil tak, ki jim je omogočil, da sedaj (odrasli) razmišljajo na tak način, tu je rezultat.
Zadevo zna zelo dobro utemeljit neka antropologinja, prispevek najdeš na youtube, predavanje traja dve uri, in se ga splača pogledat tudi zaradi drugih reči. Ne upam pa napisat imena, ker gospa ne nosi glooobokih dekoltejev in ima še kup privat “pomanjkljivosti”, to pa zelo ziritira Matjazka&co, ker po njihovo so njene besede brez njene popolnosti brez vrednosti…..cccccc[/quote] Tudi sam sem očitno precej popoln…… 😉 :))))
Iz izkušenj povem, da se ljudi pred zaposlitvijo preverja. Tega seveda ne delajo vsi delodajalci, veliko jih pa to že počne. Ja, tudi na spletu. In ja, pojava, ki si jo vsak sam ustvarja na spletu vpliva na odločitev.
Po mojem velika večina preverja po netu, po tistem, kar imaš v CV, preverijo tudi, če poznajo koga omenjenega v CV (šefa omenjene firme ali kaj takega).
In če preverjaš na netu, najprej skoči FB profil ven.
Jaz vem, da so me delodajalci preverjali na netu.
Pa tudi jaz bi vsakega kandidata prečekirala na netu, če je kaj o njem.
In če bi naletela na pijanske fotke ali pa fotke v modrcu in hlačkah… adijo odpade.
Zelo odvisno od šefa in za kakšno delo gre. Nekaterim je to celo v plus.
Se pa strinjam predhodniki: gre za obupno iskanje pozornosti s samopoziranjem v cenenem perilu na 100 slikah z istim ozadjem, ki jo mnogi (najstniki sploh, pa tudi odrasli moški ne zaostajajo) zamenjujejo s samozavestjo. Zato so pa take slike 100krat bolj komentirane kot slike iz, denimo, potovanj pred znamenitostmi ali pa slike z nečakom-dojenčkom. Realnost glede samozavesti je pa seveda lahko precej drugačna. To je samo odraz današnje družbe in vrednot, za kar ni kriv facebook – ta samo odseva sliko.
Res je, da s takšnim pretiranim izpostavljanjem iščejo pozornost, da ne kdo všečka njihov prispevek na zidu. Zanimivo je tudi, kako evidentirajo vsak svoj korak…recimo: zdaj sem bil tam in tam, zdaj grem tja in tja, zdaj kuham kosilo, kaj naj oblečem, kupila sem takšno torbico…meni je to smešno:). Fb je fajn zadeva kot način komunikacije z ljudmi, ki so daleč in ne moreš z njimi na čvek v živo. Tudi fotke so dobrodošle, ampak ne vseh 1000 slik iz potovanja:)). Že nekaj let sploh ne obešam več fotk gor:). Če me kdo izrecno prosi za kakšno “svežo” fotko, si seveda izmenjamo slike na drugačen način. Aja, moj šef vidi vse, ga imam med frendi:).
Potreba po pozornosti se ni zmanjšala, le realizira se na drugačen način.
Včasih je bilo več druženja v živo, dandanes tega ni, je pa to nadomestila virtuala. Zato so takšna omrežja zelo popularna.[/quote]
Mislim, da je ga. Musarjeva govorila o tem, da je razlika med fb in realo v količini razdajanja:). Fb je primerjala z razgaljenjem sredi Cankarjevega doma, ko stojiš na odru in delaš točno tisto, kar se vidi na fb:). Vprašanje koliko ljudi bi to dejansko storilo v reali:).
Drugače se pa strinjam, gremo naprej, en delček zaseda tudi virtuala:).
Edini kriterij je strokovnost oz. sposobnost za določeno delo. Kaj pa nekdo počne v zasebnem življenju, je njegova stvar!
Kaj pa naj poreče šef, da ima preglobok dekolte in naj se “porihta”? 😀 Ne, šef bo ravno tako kot drugi moški, če mu bo zaposlena fejst, pač najverjenteje malo pokukal na facebook. Hec… :)))
Japka
A na podlagi videza, če je ženska atraktivnejša, ima potem večjo verjentost zaposlitve, če je delodajalec moški, a ne? 😀 Če si točno določeno obnašaš in oblečeš, si bolj usposbljen za delo? 😉
On
Vesna Godina je samo zavistna mladim atraktivnim učiteljicam, o katerih govori, da so si na njih mladi fantje izbulili oči, češ da zato niso imele avtoritete. Vzbujale so poželjivost s svojo ženstvenostjo, ki ne pride do izraza pri njej, saj je “gospodovalen-pikolovski tip”. Zato tudi ni bila sposobna obdržati nobenega moškega ob sebi. 🙂
Eh matjaži, kakšne kozlarije pa zopet streljaš.:) Vesna Godina je že res mogoče pikolovski tip, je pa ženska z veliko znanja in na svojstven način zelo mikavna in simpatična. Od kod ti to, da ni bila sposobna obdržati nobenega moškega? Kolikor je znano vsej vesoljni Sloveniji (očitno imaš ti drugeinformacije…. le od kod jih dobivaš 🙂 je imela zelo malo moških (mogoče samo enega, ki je tudi oče njune hčerke…. očitno si z drugimi ni hotela “mazati rok”.
Se vidi, da poznaš zaposlitvene razgovore:)). Prva selekcija se dela na podlagi pisnih prošenj, kasneje se naredi ožji izbor kandidatov, ki so povabljeni na prvi krog razgovorov. Tukaj se ocenjuje vtis, ki ga nekdo ustvari. Videz marsikaj sporoča in ne vem, kaj je v tem tako čudnega. Saj vsi radi pogledamo urejenega človeka, a ne? In če nekdo kandidira za delovno mesto, kjer imajo določen kodeks oblačenja, kjer je vse bolj uradno, je najbrž neumestno priti v kavbojkah. Sem bila prisotna na zaposlitvenih razgovorih, človek doživi marsikaj:). Ni samo strokovnost tista, ki prevaga, navsezadnje je to nekaj, kar se da naučiti:).
Eh matjaži, kakšne kozlarije pa zopet streljaš.:) Vesna Godina je že res mogoče pikolovski tip, je pa ženska z veliko znanja in na svojstven način zelo mikavna in simpatična. Od kod ti to, da ni bila sposobna obdržati nobenega moškega? Kolikor je znano vsej vesoljni Sloveniji (očitno imaš ti drugeinformacije…. le od kod jih dobivaš 🙂 je imela zelo malo moških (mogoče samo enega, ki je tudi oče njune hčerke…. očitno si z drugimi ni hotela “mazati rok”.[/quote]
Svojemu možu je rekla, da je “premil”, da torej ni nikakršen oče, ker ni bolj strog, ker se mu je smilila hčerka v večih pogledih, kar je normalno, saj ima cerebralno paralizo! Za njo pa je tak moški “pezdetek”, če si sposodim Rugljevo terminologijo. Tale je zaj*** ko kača, vprašaj študente. 😀 Me zanima, kakšno mamico je imel On, da mu je tale tako všeč. Ziher je bila “močan karakter”. :)))
Jasno, da mulci v srednji očitno pogledajo za “dobrimi fračami”. :)) Če ne bi, bi bilo nekaj narobe, a ne? .D Ampak krivična je, ker so take lahko enako dobre učiteljice, saj se da te mulce obračati na več načinov, tudi tako, da se raje učijo, vsaj pri tem predmetu. :)))
Se vidi, da poznaš zaposlitvene razgovore:)). Prva selekcija se dela na podlagi pisnih prošenj, kasneje se naredi ožji izbor kandidatov, ki so povabljeni na prvi krog razgovorov. Tukaj se ocenjuje vtis, ki ga nekdo ustvari. Videz marsikaj sporoča in ne vem, kaj je v tem tako čudnega. Saj vsi radi pogledamo urejenega človeka, a ne? In če nekdo kandidira za delovno mesto, kjer imajo določen kodeks oblačenja, kjer je vse bolj uradno, je najbrž neumestno priti v kavbojkah. Sem bila prisotna na zaposlitvenih razgovorih, človek doživi marsikaj:). Ni samo strokovnost tista, ki prevaga, navsezadnje je to nekaj, kar se da naučiti:).[/quote]
Kot delodajlca bi me zanimalo edino to, kar ti znaš! Kaj me briga, če prideš v službo v visokih petkah in mini krilcih ali pa če si povsem dol zadekana. Stil oblačenja je prepuščen posamezniku, razen če dela(š) v točno določenih poklicih, kjer je zunanja urejenost pomembna. Ampak nikogar pa ne briga, kaj ti počneš v privat življenju!
Seveda nikogar naj ne briga, kaj kdo počne v privat lajfu. Ampak če delaš med ljudmi, z ljudmi, potem tudi komuniciraš s sodelavci in marsikaj zveš, kar je logično. In ljudje ostajajo enaki, se ne transformirajo, ko pridejo domov. Res je, da so situacije različne, ampak svojo osebnost, svoje lastnosti nosiš s seboj. Zato je še kako pomembno, kdo je tvoj sodelavec, s katerim preživiš ogromno časa:).
Vesna Godina je samo zavistna mladim atraktivnim učiteljicam, o katerih govori, da so si na njih mladi fantje izbulili oči, češ da zato niso imele avtoritete. Vzbujale so poželjivost s svojo ženstvenostjo, ki ne pride do izraza pri njej, saj je “gospodovalen-pikolovski tip”. Zato tudi ni bila sposobna obdržati nobenega moškega ob sebi. :)[/quote]Zavistna? Nisi razumel tistega kar predava, a ne?
Mladi študenti drugače dojemajo snov, ki jo predava mlada profesorica z glooobokim dekoltejem in mini krilcem (ko pobira s tal padlo kredo…;), kot pa učitelja. Zakaj se pa sploh mlada učiteljica želi tako obleč? Od kod ji ta želja, da ne rečem potreba? A je to del učnega procesa in je starejši profesor/profesorica v puliju nekredibilen/a?….
In drugo, če nima moškega, ga ni bila sposobna obdržati je kot antropologinja neuporabna, kot je neuporaben porodničar, ki ni rodil, pek, ki kupuje kruh, mehanik, ki ima pokvarjen avto ali ga celo nima, cvetličar, ki nima svojega vrta, kemik, ki kupuje mila……? Po tej logiki bi bilo mogoče bolje zate, če se ne bi oglašal v določenih temah….. hi, hi, hi
Ljudi pogosto zaposlujejo zaradi strokovne usposobljenosti in odpuščajo zaradi značajskih lastnosti, zato je za razumet delodajalce, da jih zanima kakšni so njihovi ljudje “doma”, če želijo imet dober kolektiv.
Zdej grem pa prepleskat stanovanje, da ne bom nesposoben…. :)))
A na podlagi videza, če je ženska atraktivnejša, ima potem večjo verjentost zaposlitve, če je delodajalec moški, a ne? 😀 Če si točno določeno obnašaš in oblečeš, si bolj usposbljen za delo? 😉
[/quote]
Eh Matjažek. :)))
FB razkrije o človeku dosti več kot št. košarice… ta se namreč precej jasno lahko oceni tudi na razgovoru. Saj menda veš, da obstajajo razgovori pred zaposlitvijo. In po navadi ne samo en razgovor. Prečekira se pa ponavadi le tiste, ki pridejo v ožji izbor in ne npr. vseh 123, ki pošljejo prošnjo. 🙂
In ja, žensko, ki naj bi resno predstavljala podjetje in imela neko odgovornost ter kompetence, si pač ne predstavljam, da ima na FB fotko na štangi npr. Če bi dotični izbiral barsko plesalko bi bila seveda takšna fotka zelo dobrodošla. Pa saj menda razumeš? 🙂
To je še lep izraz uporabila za očeta… staršu (v konkretnem primeru očetu), ki se otrok SMILI, ker je drugačen, bi jaz rekla, da je totalni bedak… če ne še kaj hujšega. Ja in je tudi PEZDETEK z velikimi črkami 🙂
Poznam kar nekaj študentov, ki jim je predavala in to takih, ki imajo drugačno mnenje od tvojega… daleč od tega, da bi bila zajebana…. je pa zahtevala znanje in to je tudi prav…. mulci pa naj gledajo za “dobrimi fračami” na drugem mestu… predavalnica sigurno ni primeren kraj za kaj takega.:))
Hehehe matjaži “moj”, danes je tako lep danes… samo malo vetrovno je… škoda…. sicer bi bilo pa idealno, to pa tudi ne more bit… :))))
Aja še to :))
Za mene pravijo, da sem zelo ženstvena, nežna, dobra dušina … daleč od tega, da bi bila gospodovalna, pa tudi pikolovska nisem (saj me skoraj nič ne moti, razen nekaj malenkosti, ki jih ne bom naštevala, ker bi bil seznam predolg :))) pa tudi nisem sposobna obdržati nobenega moškega ob sebi. 🙂
Pa mi ti povej zdaj, zakaj ne? :)))))))))
Forum je zaprt za komentiranje.