Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Poslusati glavo ali srce

Poslusati glavo ali srce

Pozdravljeni,

Sem v razmerju z 11 let mlajso (zdaj 25let) staro punco. Imam jo zelo rad. Z njo bi hotel ziveti do konca življenja. 6 let sva skupaj.
Ona je bolj tiha, prijazna, .zelo lepa oseba..bolj samo svoja, zelo trmasta ter zelo pametna.
Sicer na samem začetku, nisem opazil toliko slabe volje, tu pa tam se je v prvih letih dogajalo, da je kar zacela jokati.Brez neke podlage. Kot da to potrebuje oz.mogoce stvar navade.
Zadnje dve leti, se je radi njenega studija(dva faxa naenkrat), ter moje financne situacije, zacelo dogajati, da je non-stop malo sitna in veliko utrujena.Vedno vec je spala in ni imela volje za nic.
Ker se je to ponavljalo vsak weekend, sem jo prosil, da naj gre k zdravniku. Omenila mi je da ima sum v glavi, ter da jo non-stop boli glava.(pred tremi leti je padla na smucanju in od takrat jo boli vrat).Pred enim letom je opravila zdravniske preiskave, katere niso pokazale oz.niso nasle vzroka zakaj ji sumi v glavi in glavoboli. Preprical sem jo in odsla je k psihiatru. Samo enkrat in nisem videl nobene spremembe v njenem pocutju. Obratno, videl sem se vec jeze do mene, saj nisem smel nic rec in zelo sem moral paziti kaj in kako recem.Zdravila, ki ji je predpisala ni hotela jemati. Tudi starsi so bili proti jemanju zdravil, osebno sem tudi jaz proti temu, ampak…
v zadnjih mesecih, sem bil vedno bolj siten, ker ni pocela nic in bil sem jezen na njo…
Pred par meseci, sem ji omenil, da take depresivne punce, verjetno ne bom mogel ljubiti, ter da potrebuje pomoc.Uzalila se je , odsla domov za deset dni, ter se vrnila, rekla da ne more biti brez mene, da me ima rada, ter da se je vpisala na neke skupinske vaje(razumel sem da nekaj od marusica….), kje si bo pomagala, glede pocutja in itd…
Full sem bil vesel, tudi ona je bila bolj vesela..
vendar je bilo njeno obnašanje isto. Ko sem se hotel z njo pogovarjatio tem kako bi lahko resili, se je kar zacela cudno vesti, obracati jezik v vse smeri..pa cudne izraze na obrazu je zacela delati.( se opravicujem, ce sem tako direkten, ampak v tistih trenutkih sem mislil da je malo prizadeta…) Ustrasil sem se. Povprasal prijatelja psihologa, ki mi je tudi svetoval da rabiva pomoc. profesionalno.Bil sem jezen vedno vec na njo, ni se umivala, higiena jo ni zanima in vse ostalo.
Veckrat v zadnih tednih sem ji omenil, da bova sla narazen, ker je tezko tako biti z nekom…kaksen teden za tem, pa sem prisel domov, bila je v svojem svetu in in nisem zdrazal, ter ji rekel, da bo verjetno morala danes domov.
Odgovorila je hladno, da je vse ze pospravila v avto in da gre.
Odkorakala je hladno in ni se ozirala.Pobrala je pa vse,
Naslednji dan sva se srecala, omenil sem ji, da jo imam zelo rad, vendar mi je tezko jo taksno gledati, ter da ne vem kako ji lahko pomagam. Povedal sem ji da bi rad da si pomagava z profesionalno pomocjo.

odgovorila mi je da, se je odljubila, ter da ocitno nima dovolj volje spreminjat stvarii…

Da naj ji ne govorim, da rabi profesionalno pomoc, ker da je bila pred enim letom pri tisti psihiatrinji, ter da ji je rekla da naj se razideva.
popila sva kakav ter odsla.
Zdaj je ze vec kot eden teden. nimava stikov., razen dva sporocila, kjer pove da ne ve ce je ljubezen dovolj in da naj pri naslednji vezi gradim boljse temelje…da bom zmeraj ostal njen najboljsi prijatel, ter da nama je pustila bolj malo moznosti…

Zdaj pa ne vem kaj narediti. rad bi bil z njo, vendar ne v takem polozaju.Zato sem se tako tudi obnasal v zadnjem obdobju. Verjetno je to delal strah, pred izgubo.
Kako naj pomagam? Samo ce ji ne pomagam, bo odsla stran, me pozabila, se prepricala da sem jaz vzrok za njeno depresijo..Ali kaj?
Valda ne verjamem v to, da se je odljubila, vem da znajo zenske bit dobre glumice, vendar se velikokrat poljubljava in stiskava.. Cutim da se imava rada…za mene je to kriza. Tudi prejsnji weekend, ko se pocuti dobro, me stiska in poljublja itd…Skratka lepo.
Vem, da nima moci, da bi si pomagala sama.,
Vem, da brez depresije oz. takega vedenja obnasanja, je to punca za mene…

kako je tezko…
Hvala za odgovore..

K

Problem imaš ti, ne ona! Zbrcaj in živi dalje!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Punca se te je naveličala, v teh 6 letih se je spremenila in se ne vidi več z enim 36 letnikom. Pusti jo pri miru in si najdi drugo dekle.
ljubezni pridejo in grejo, sami taki psihiči kot si ti, to težko sprejmejo. Ne bi bila rada v tvoji bližini.

Vzrok za njeno depresijo nisi ti, saj je punca že po naravi bolj vase zaprta ter težko govori o svojih občutkih.
Je pa vseeno bolje, da ostaneta vsak na svojem, tako ne bosta obremenjena drug z drugim, ampak bosta imela mir razmisliti o svojih težavah.

Verjamem. Ampak takšne punce ni brez depresije. Ker si želiš takšno punco, pa brez takšnega obnašanja, bi ji rad pomagal. vendar ji očitno ne zmoreš pomagati ali pa je razumeti. Zato se še bolj zapre, ker čuti, da bi jo rad spremenil.

Po prebranem nisem povsem prepričan, da ima problem le ona. Zdi se, da ga imaš ti zaradi vsega tega strahu, da bi jo izgubil, si preveč pritiskal na njo z raznimi izrazi jeze in kaj vsem s čim vse. Verjamem, da se ni počutila dobro v takem odnosu. Slab odnos sta imela, ki ni imel veliko zveze z ljubeznijo ampak je temeljil samo na začetni zaljubljenosti, potem pa so stvari začele iz samo navzdol. Naučiti se boš moral, kaj je ljubezen, preden se spet spustiš v kak odnos.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Začel s z njo pri 19ih. V tem času je nekoliko odrasla, kar je normalno za to življenjsko obdobje, ko se intenzivno spreminjamo in so se njene želje, hotenja spremenile. Tako tudi ti takšen kot si (zgrajena osebnost, ki se ne želi (več) spreminjat, prilagajat) ne pašeš več v njen svet in ona ne v tvoj, ker ti imaš v mislih tisto osebo, dekle, deklico ;), ki si jo srečal takrat, kar pa ona (očitno) ne želi biti več.
Konec zgodbe.

Najdi si sebi (bolj) primerno.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Verjetno je v tvojem poskusu pomoči uvidela bolj napad, ki pri tebi izhaja iz straha kaj bo če bo šlo tako naprej, in se je tako počutila ogrožena ter se raje zaprla vase.

Tu je velika obremenitev, dva faksa, to je malce od sile..
Finančna situacija…tudi ni enostavno
In nenazadnje šumenje v glavi, ki v kombinaciji z njeno zaprtostjo, morebitno depresijo, situacijo še dodatno zamegli.

Je pa tukaj prisotno še nekaj več, razlika v letih, čeprav vemo da ljubezen ne pozna meja, se pa določenim potrebam, ki jih prinese posamezno obdobje ne moremo izognit. Razlike se pokažejo in le najmočnejši in složni zmorejo te razlike premagat.

Tu pri vaju gre za skupek vsega tega in neznanje, kako se z težavami spoprijet, ter morebitno pomanjkanje želje za-to, iz ene ali druge strani. Kot praviš bolj iz njene…lahko pa s svojimi neprimernimi pristopi, takšne reakcije, nevede, sprožaš sam.

Prej kot terapevta, bi mogoče v prvi vrsti potrebovala dobrega poslušalca iz tvoje strani, če jo še vedno zanima? Ni izklučena tudi pomoč strokovnjaka, kajti ni vsak sposoben jasno videt, kaj je treba v določeni situaciji naredit.

Zdaj potrebujeta oba nekaj časa zase, da temeljito razmislita, a ne preveč, kajti lahko se zgodi, da se toliko oddaljita, da ne bo več kaj popravljat, če že nista na tej točki…

Stvar je enostavna. Ko sta začela je bila ona stara 19, ti 30. Ogromna razlika v letih in zrelosti.

Punca je medtem v glavi odrasla in se začela zavedati, da ti nisi tisti, ki ga hoče ob sebi gledat do konca lajfa. Oprosti, tako je. Ni več zaljubljena, niti te ne ljubi, sej ti je sama povedala. Rada bi šla s svojim lajfom naprej.

Nobenih vprašanj ni, nobene dileme. Ne moreš je prisiliti, da se spet zaljubi vate. Pusti jo pri miru.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Hvala vsem za odgovore.

L.P.
k

Tudi jaz se strinjam s tem. Pojdi svojo pot naprej. Nisi njen angel varuh, niti njen oče. Bil si le njen fant.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close