Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek prevaranti

prevaranti

Odvetnik mi je namesto, da bi mi poslal položnico napisal na mail naj mu plačam znesek kar na njegov osebni račun in kopijo poravnave mi je kar po mailu poslal. Naj povem, da znesek, ki ga je poslal je višji kot bi mogel biti saj je v zapisniku točno določen strošek.

Stroški odvetnikov so ponavadi višji, ko jih prijavljajo, kot pa ko jih sodišče odobri.

Vse je stvar dogovora. Sicer je načeloma določeno v zakonu (o odvetniški tarifi), vendar je tudi znotraj teh stroškov možnost pribitka določenih procentov, še posebej v primeru, da gre za uspešno dobljeno zadevo (takrat pa je strošek tako ali tako od tistega, ki zgubi). A ja, pa dostikrat znajo odvetniki tudi založiti kakšen predujem za kakšnega izvedenca, ali pa plačati stroške taks ipd., kar seveda je spet potrebno povrniti.

Sem mu mogla že vse v naprej plačati takrat na roko, le za obravnavo bi mi mogel že 2 meseca nazaj poslati račun pa ga še zdaj ni. Napisal je le naj mu nakažem znesek na osebni račun. Zapisnik je pa kar po emailu poslal.

A gre za sodno poravnavo ? Ste imeli pravdo ?

V zapisniku je omenjen le strošek prihoda na obravnavo in kilometrina…Mogoče še kakšni materijalni stroški in DDV.

Za tožbo, pritožbo, različne vloge, ki jih pošilja odvetnik, pa se prijavljajo sproti in niso zajeti v zapisniku.

Ja, pa zakaj nas sprašuješ? Odvetniku kar lepo piši nazaj (po mailu) in ga vprašaj:

1. a je to običaj, da se storitev odvetniku plačuje kar na osebni račun?
2. znesek, ki ga omenjate v računu je višji od zneska v zapisniku. Vljudno prosim za razlago razlike.
3. ali dobim še kopijo poravnave v fizično obliki ali je to, kar ste mi poslali v elektronski obliki tudi vse, kar prejmem?

In boš videla, kaj ti bo odgovoril. Tako nor menda ni, da ti bo pisno, po mailu govoril neumnosti…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close