Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Dvomi o zvezi

Dvomi o zvezi

Ahoj!
Da moj sestavk ne bo predolg,bm kar se da bistvena.kako je možno imeti človeka rad,čeprav ne zaupaš partnerju?fant mi je rekel,da mi ne zaupa,a sem vzela to kot za izziv,da mu dokažem,da mi lahko zaupa.skupaj sva leto in pol.na začetku zveze mi je rekel naj ne pričakujem ljubosumja ampak prezir.dobro,zdaj pa je tu problem.sama sem študentka,on redno dela.ko sem hotla iti z prjatlcami na ženski večer med tednom (pč babe na pivo in debatni krožek) je rekel,da se lahko vse zmenimo v šoli.ok,gledano s časovnega vidika ja,ampak to ni isto.enkrat smo po izpitu šle na pivo in to sem ves čas dobivala od njega pod nos.če omenim koga,ki ni iz mojega družinskega kroga,se prične zasliševanje.zdaj se je sicer stvar umirila po enem mesecu,ampak le za to,ker pazim,kaj rečem itd.verjetn se zdaj sprašujete kaj sploh delam še z njim.neka kemija je še vedno med nama.še mi je všeč,ko sva skupaj.sama sem sicer že kdaj razmišljala o prejinitvi zveze,vendar takrat vselej pomislim na dobre stvari in pozabim.malo je tudi zaradi straha biti sama.torej,upam na kakšno mišljenje.
Sem pa si malo olajšala dušo z izpovedjo 🙂

Frajer. Ali je to navedel kot obrambni mehanizem ali pa je to res njegovo stališče… nima veze, on je dominanten in ti si submisivna. In ravno zato ti je še všeč, ko sta skupaj.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Strah te je biti sama? A tega te ni strah, da če greš s prijateljicami naokrog, da boš morala spet polagati račune in iskati pojasnila za svoje vedenje, za svoj prosti čas. To zna biti zelo nadležno in daleč od neke zdrave zveze. Nisi nam napisala zakaj oz iz katerih razlogov tvoj fant trdi, da ti ne more zaupati? Kje ima vzroke za to odločitev, ali sta kdaj imela v preteklosti kaj takšnega, te je dobil na laži? V štartu je določil, da ne bo ljubosumen, kvečjemu bo pokazal prezir. A ni to malo za lase privlečeno, ker ne ve človek s 100% gotovostjo, kako se bo v naprej v nekih ne ravno super okoliščinah počutil, to izjavo bi res vzela z veliko rezervo.Oba bi se morala naučiti prilagajanja, on naj sprejme resnico, da še študiraš in imaš drugačen ritem in drugačne vsakodnevne okupacije kakor on, naj te razsvetli s priznanjem (ali pa ti nas) zakaj ti ne zaupa. Na tebi pa ostane odločitev ali boš zanemarjala družabno življenje z ostalimi (tudi s fantom se lahko družiš) in se izključno vedla po njegovem (kar ni garancija, da bo zadovoljen) ali mu predlagaš, da naj gre kdaj s tabo skupaj ven, da spozna ljudi s katerimi še preživljaš čas, naj se prepriča, da ni materiala za prezir. Vkolikor ima tvoj fant težave z zaupanjem iz kakšne pretekle zveze pa bi moral ta problem on sam predelati že zdavnaj še preden se je pričel zanimati zate…pretekle izkušnje vlečti v novo zvezo oz novi osebi podtakniti lastnosti, ki ne obstajajo; ni to pravi recept za srečo v dvoje oz še nikoli ni bil.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Na začetku zveze jaz nisem vedela najprej,če je resno ali da sva le prijatelja z dodatk.pol sva razčistla.prznam,da sm mu enkrat se zlagala in mu obljubila da ne bom več.in do sedaj se nisem več zlagala.kar pozna ljudi,s katerimi se družm je le preko koncertov.med tednom on dela,jaz študiram,usak na svojem koncu,vikende pa imava zase.”svoje” klape nimam,le prijatelje na večih koncih…sam pozna moje prejšnje življenje,da je bilo tako rekoč malo bolj “strgano”.(verjetn misne,da se ne bom nikoli spremenila).vendar,ko sem v zvezi je zgodba čisto druga.sem človek,ki se rad druži,debatira,…ne hodim z drugimi na kofete,če res ni nujn pa še to grem samo še z žensko

Če bi bil iskren in pošten do tebe in predvsem sebe, bi priznal, da ima resne težave z ljubosumjem. Tu bi te kvečjemu lahko prosil za pomoč, da mu pomagaš razbliniti njegove ne upravičene strahove, ampak ne, on to jemlje celo kot neakšno “sveto pravico”, da si ti tista, ki ni zaupanja vredna, s čimer te ponižuje in te ima za “lahko”, ki bo šla s prvim moškim, ki ti bo “pri roki”, v posteljo – še več, niti v krogu prijateljc ti ne zaupa oz. je ljubosumen nanje. Torej tvoj osebni prostor ti je zožil oz. določil med štirimi stenami doma. Problem imaš ti, če si to razlagaš kot dejanje ljubezni. Všeč ti je ,rad te pa nima, je to dovolj za zvezo?

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

To mi ni všeč,sama bi rada šla kam brez strahu,da mi ne bi bilo treba ves čas obveščat.malo da se ne počutim kot mala punčka,ki naj ne bi bila sposobna ničesar.samo…zveza mi predstavlja po eni strani neko varnost…

Ta zveza je skupek nečesa “varnega” in “nevarnega”, ali res hočeš imeti tak “paket”? Na to vprašanje lahko le ti odgovoriš z opazovanjem sebe in svojega počutja. Koliko ti pravzaprav ta fant pomeni, ne le sama zveza?

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Ja, biti to, kar si. To je, počutiti se kot majhna punčka. To ti predstavlja veza.
Zgleda, da ti bo ta veza in še naslednje veze predstavljale pot k osamosvajanju in odraščanju. Na eni strani bo partner, ki si te bo lastil, na drugi strani pa ti, ki se boš počutila ujeto in se skušala osvoboditi tega občutka ujetosti.

i feel u.ne nikol ne bo bols. neki je bil povod za njegovo ze tako patalosko ljubosumje. pa se takrat ko ti bo navidezni zaupu ga bo v njem razjedu nek dvom nezaupanja ki mu ne bo dal miru. sm mela tazga fanta velik vec let kot ri.pa s eje po 2 zacel “pekel”, jaz sem zelela ven s frendicam, pa lejdis nights pa je potem ze izpadl da so moje frendice k* ker tok hodjo vn… potem bo pa to porusl celo ravnovesje , ti proti njenu pa nonstop pojasnjevanje, nakoncu bo on zrtev ti pa tista ki se mora non stop opravicevat. pr nama je ta stopnja do te tocks narastla da so ga se frendi zaceli scuvati proti meni, kao zena ti zura vec k ti sam (on isto redno delu, jaz srednja sola-fax), in niso razumel tega zuranja, da se zastekas hitr s folkom,pades v debate…da ni samo on v centru pozornosti in da imam lajf tut poleg njega.. potem je prslo do scen ko smo kje skuo zural, je njemu cist odklenkal in je v vsakmu frendu vidu nevarnost – vse zato ker sm se pac postekala z folkom..valda ne bom tam furala zdolgocasenost… in ja..je pripeljal kaj kmalu do nezdrave zveze in razhoda.. in spet skup in narazen..
ce res zelis spremembe ti polagam na srce da se temeljito pogovorita. midva se nisva znala ker sva bila premlada… in se oba mal spremenita, sploh ce si ti bolj zivahne pa vzkipljive narave..on pa ljubosumen prevec..

Na kratko: spakiraj.

Življenje v dvoje je polno pasti. Če se začne že tako klavrno, kaj bo šele kasneje…
Če le zdaj tako tog, kaj bo šele čez 5 ali 10 let…

Avtorica članka!

Vzemi svojega fanta v nakupovanje ki bo trajalo cel dan. Boš videla kako kmalu bo on tebi zaupal in te pustil, da greš sama kam in ne kot punčka, ki jo je treba za rokice držat (on misli tako). Hodi iz trgovine v trgovino, pa pomerjaj modrce, hlače – skratka zavlačuj čas, on pa naj čaka v trgovini- Kmalu se bo začel repenčit, da gremo domov. Takrat pa mu povej, saj bi lahko šla sama, samo mi ne dovoliš.

Ti povem en primer: ko sem naredila izpit za avto mi tudi moj dragi ni zaupal. Ko sem kam šla z avtom in sem prišla domov, je vedno šel okoli avta in pregledal če je kje udarjeno, opraskano…… ampak ko sem jaz to enkrat videla, sem se odločila, da je od tistega dneva dalje moral me vedno on peljati kamorkoli sem šla. Pa je začel: zakaj, saj imaš izpit..bla…bla… pa sem mu povedala, da dokler bo on okoli avta hodil in kontroliral če sem kaj avto poškodovala, me bo pač vozil naokoli. Ker je pameten je prenehal.

Pa srečno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close