Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Žalostna, razočarana….

Žalostna, razočarana….

Sem v zgodnjih 40 letih, imamdva otroka, in partnerjao, ki me vsake toliko časa močno prizadene. Sem močnješe konstrukcije…tako da sem tudi močnejše postave 157/65. Počutim se ok, kile pa tako včasih gre nekaj dol, pa potem spet malce gor. Kilogrami me nihajo, ampak sama se s tem ne obremenjujem sem zdrava, počutim se ok, vesela…..se tudi gibljem,tako da mi je čisto OK in sem vesela da sem zdrava. Naj povem da sem zelo skrbna, skrbim za družino, vsak dan kuham, hitim iz službe da bo vse ok, vse pripravljenoo in urejeno tako da bodo vsi zadovoljni. Poleg tega zaključujem pišem magistrsko, skrbim za vrt, hišo… da je vse tipi topi.

Vsake toliko časa pa prileti opazka partnerja da sem predebela in da bi rad da bi shujšala…, čeprav naj povem da je tudi on močnejše postave. Večkrat sem izrazila željo da želim da če bi da bi to delala skupaj ker bi tudi njemu prišlo prav, čeprav zatrjuje da je on tudi Ok, čeprav ima kar trebuh.

Vsake tolikočasa ko dobim takšne opazke, sem čisto na tleh, prizadeta, samozavest mi zbije čisto na tle, tako da kar nekaj časa potrebujem da se lahko poberem. Že neštetokrat sem mu povedala da želim nekoga ki me bo vzel v paketu in me bo imel rad takšno kot sem. Niti nevem kaj na naredim v glavnem trpim tako, da je že kar hudo…..ja verjetno je rešitev hujšanje, da mu bom ugajala…..

Začni ga zbadat nazaj, ampak zmer prej, ko bo on tebe. Joj, jaz bi bla tolk pikra, da bi se ornk zamislil, mislim začni s tem, da ti že lohk shujšaš, on pa ne bo imel nikol daljšega.

Hujšati zaradi njega, halooo, če boš, daj zaradi sebe. potem bo najdu drugo napako na tebi, verjemi, mrbit oblečena ne boš ok, tipični znak nesamozavestnega dedca, ki na tebi zdravi svoje frustracije.

Uf, ko to berem, sem strašno vesela, da sem samska. Ženska zamisli se malo…. Garaš kot konj da bi vsem ugodila, očitno deluješ po vzorcu treba je biti popolna žena, mati, delavka, pa še ni dost! Zdaj je narobe, ker imaš mimogrede čisto normalno težo, mene je še več, pa se ne sekiram…. Tistega zajedalca in uživalca hotelskih uslug malo lopni po glavi ali pa si omisli ljubimca, kajti mislim, ta način samožrtvovanja ti ne bo prinesel zadovoljstva, ker ga še nobenemu ni, saj veš tisto, da dobrota je sirota.

Če misliš, da je rešitev hujšanje, se zelo hudo motiš.

Ker bo takoj našel nekaj drugega, s čimer te bo prizadel. Očitno živiš z nezdravim in nedoraslim osebkom, ki si mora svoj ego filati tako, da ponižuje drugega oz. okoli sebe ne trpi veselih in zadovoljnih ljudi.

To, da ti skrbiš, da je vse tipi-topi, da je urejeno tako, da bodo vsi zadovoljni, pa tudi kaže na tvoje pomanjkanje samozavesti. Očitno si zelooo obremenjena s tem, kaj si drugi mislijo o tebi.

Malce se ustavi in sama pri sebi oz. z ustreznim strokovnjakom razpucaj te zadeve in se upri žaljivkam.

Ker mož to počne izključno zato, ker lahko. Ker vidi, da te prizadene in, da se potem še bolj trudiš, da mu ugajaš. Če bi mu rekla, veš kaj, me en k… briga kaj si ti misliš, če ti nisem všeč je to tvoj problem in lahko tudi greš, bi sigurno nehal. Ampak tebe pa vsaka njegova žaljivka prizadene in potem se še bolj trudiš in s tem daješ njegovim besedam še večjo veljavo, njemu pa še večji zanos. In če imata otroke, sem 100 %, da te bodo prej ali slej začeli žaliti tudi oni.

Presekaj!

Rešitev je, da tega nedoraslega froca brcneš v rit in se nehaš sekirat za take idiotizme, ki jih on producira. Imam malodane 2 x toliko kil kot ti, pa mi mož še nikdar in nikoli ni rekel, naj shujšam, da bom dovolj dobra zanj! Če bi mi to na tak način rekel, kot tebi tvoj, bi bil to definitivno moj zadnji dan z njim. Tvoj očitno ve, da te lahko ponižuje in jexe v glavo, zato to tudi počne. Ko mu bš rekla “lubi, se strinjam, ampak kaj pa tvoj bojler? Daj mi zgled pa ti bom sledila” in si z nasmehom dala kos čokolade v usta, mu bo mogoče (samo mogoče!) nehalo biti zanimivo izživljati se nad tabo. Dokler pa ti traqvmiraš zaradi 5 odvečnih kil, ki sploh niso odvečne, ampak delo žensko žensko in ne obšelanik, je to pač zanimivo počet. Tvoj tip je pač eden od tistih, ki morajo druge poniževat, da lahko sami s sabo živijo! Če ti to ustreza, je pa tvoja stvar.

Draga moja, sem mislila, da bo najmanj 80 kg na tole višino, ker potem, ŠELE POTEM, bi morda lahko tvoj partner kdaj kaj rekel, pa še takrat v bistvu ne bi smel, ker je tvoj partner in bi te moral morda na kakšen drug način vzpodbuditi k hujšanju, kot pa z besedami, ki prizadenejo.
Ne vem, mislim da s kontra pikrostjo in zbadljivkami ne boš nič dosegla, morda samo to, da bo situacija samo še hujša. Lahko pa mu izrecno prepoveš kakršne koli besede okoli tvoje teže, dokler tudi sam ne shujša. Če prelomi, si lahko kuha, pere…. določeno število dni sam. Ampak to mu povej vnaprej. Lahko mu nekega dne, ko bo začel napreljevati k ljubljenju, rečeš, da enostavno nočeš seksati z njim, ker ima prevelik trebuh in se ti gravža, še sploh, ker njegov “tamali” zgleda zdaj še manjši, kot je v resnici. (OK, to je bilo v šali, je pa ena zbadljivka, ki bi dejansko zadela v živo).
Edina realna rešitev je ta, da začneš kuhati dietno oz. bolj zdravo za vse, čeprav po mojem občutku se bo tudi tega branil. Ti pa samo reci, da škodilo nikomur ne bo, saj je to njegova želja 🙂

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Ta tvoj tip je en kreten ki te ne spoštuje pa verjetno te tudi ne ljubi več že dolgo. Sploh če je sam debeluhar kaj ti ima potem za praviti da si debela! Fora je v tem da ima sam velike komplekse s svojim telesom in izgledom in zato tebi daje žaljivke in opazke glede tvoje teže.

Si tipičen primer skrbne matere, dobre žene, izkoriščane.. itd..itd….Mogoče je čas da spremeniš življenje in da se znebiš določenih ljudi v svojem življenju za VEDNO. Osamosvoji se, da se shujšati verjemi, tudi sama sem shujšala za 21kg iz 75 na trenutnih 54, imam pa 170cm, trenutno manekensko postavo imam pa 34 let, in moja postava je stokrat boljša kot ko sem imela 19, 20 let. Skratka da se verjemi, samo problem je tvoj partner ki te ne mara in te omejuje. To ni ljubezen veš, to tudi spoštovanje ni. Iz izkušenj ti lahko povem sem imela enega družinskega člana ki mi je ko sem imela 75kg govoril da ne more zraven mene jesti ker se mi špeh vidi, da mu gre moj špeh na bruhanje, sam je bil pa na pol plešast, si je sive lase barval, zakompleksan do konca….Skratka ljudje ki te žalijo te žalijo zato ker s tem poskušajo prikriti svoje komplekse in svoje travme in te komplekse poskušajo spravljati na druge.

Znebi se tega svojega moža ker je bolan v glavo. Če boš ostala z njim boš čez 10 let samo še senca tega kar si sedaj verjemi, s takimi je vedno samo še slabše. Vse je možno ženska, verjemi vase in bodi samozavestna, vzemi življenje v svoje roke!

Še to bi povedala iz izkušenj mi je noro smešno. Sedaj ko imam res manekensko postavo in dobro izgledam ko spoznavam moške. In vam lahko povem tisti moški ki so grdi na zunaj s trebuhi pirovskimi, grdimi nepravilnimi obrazi, kadijo, so zanemarjeni, nimajo svojega stila, ne znajo se oblačiti dobro, takšni imajo običajno zelooo visoke kriterije glede kako mora njihova ženska izgledati. Še sedaj mi kdo od takšnih trolov pribije da bi lahko imela C košarico namesto B haha noro kajne? In takšni so običjano nikakvi moški brez karizme, neprivlačni troli. Zakaj to govorijo? Ker vedo da lepe ženske ne morejo v sanjah dobiti, in ker jih ne morejo začnejo žaliti in s tem poskušajo prikriti svoje komplekse. Pa začutijo tudi samozavest pri ženski.

Podobno je s tvojim možem, on čuti da si ti veliko manj obremenjena s svojo podobo kot je on in da lahko hendlaš svojo samozavest on je pa ne more, zato te žali, brcni ga v anus in čao.

zato, ker imaš vse pod kontrolo, zato, ker tako lepo znaš skrbeti za družino in zato, ker te on po tiho občuduje, kje imaš moč vse folgat
zato, te užali, ker se počuti zraven tebe slabo.

ali mu gre na živce, ker si preveč zaposlena, ali te zbada zaradi dolgočasja, ali se te je naveličal in išče ideale pri perfektnih ženskah, ki so zanj nedosegljive.
Ženska postavi meje, vdari po mizi, da bo vogel stran padel in mu povej par krepkih, postavi se zase, če se počutiš odlično in ti tako paše in malo zamozavesti, dedca postavi na realna tla in se ne sekiraj!

Se vidi da so tele odgovore pisale samo ženske. Le one imajo lahko tako popačeno predstavo o partnerskem odnosu.
To da ženska dela kot tovorni osel je verjetno čisto njen, osebni izbor, ne pa “zahteva” partnerja. Poznam kar nekaj takih okoli sebe. Vse so na istem kot avtorica. Svojo požrešnost, ki seveda privede slej ko prej do debelosti, kompenzirajo z razdajanjem in garanjem. Da lahko potem predvsem same sebi, majčkeno pa še ostalemu svetu sporočajo da so super žene in super mame, pa jim zato zmanjkuje časa za sebe.

A tvoj mož rad je okusno hrano? Rad. Ti mu ju pa skuhaš. A rad nosi čiste obleke? Rad, ker mu jih ti sproti pereš in peglaš. Ali rad pogleda brhko žensko in si pri tem zaželi da bi jo imal pri sebi? Rad, ampak ti…………. Pa bi znal tvoj preživeti kdaj tudi ob hrenovki ali malo slabši obleki? Bi. Definitivno. Moški v bistvu sploh nismo tako izbirčni, kot to mislijo naše žene.

Sem že dolgo poročen. Pa sva s ženo že kar kmalu na začetku razčistila par stvari. Za začetek recimo to da imam rad dobro hrano, ampak da nikjer ne piše da mi jo mora vedno in povsod kuhati samo ona. Da gremo lahko tadi v kakšen lokal kaj pojest in konec koncev, če sem res lačen, si znam pa tudi sam kaj pripraviti. Razčistila sva tudi, da so speglane in čiste obleke super, ampak da znam po tej plati tudi sam poskrbeti zase. Razčistila sva, da otroci za skladen razvoj potrebujejo permisivno vzgojo (mati) in restriktivno (oče). Da torej pričakujem, da se ne sili ravno v vsako poro vzgoje, ker bodo otroci prikrajšani za pomemben del priprave na življenje. Da torej ne pričakujem od nje sužnje, ampak tudi žensko, ki me že na pogled zapelje, s katero lahko kamorkoli grem, ne da bi se skrivala za kilometrom cunj in brisala potoke znoja.

Morda tvoj mož tebi tega ni povedal eksplicitno. Ti je povedal pa po ovinkih. Da manj jej. Torej si tudi on želi poželjivo in seksualno privlačno ženo. Verjetno je tudi on v ta namen pripravljen na določene kompromise, saj je ja menda inteligentno bitje, ki za sestaviti konec s koncem. Če ti daje jasna znamenja kakšna bi mu bila bolj všeč, se že enkrat nehaj skrivati za masko super gospodinje, reci bobu bob in naredi še kaj zase. Sicer si bo slej ko prej našel prijateljico, ki mu ne bo nosila v posteljo gurmanskega zajtrka v sedmih hodih, mu bo prinesla pa le košček sveže in na oko prijetne pizze 🙂

En možakar, a kaj bo pa on naredil, da se ji bo zaluštal tiste njegove hrenovke? Oba se morata spremeniti in predvsem pogovoriti.

Možakar zelo cenim tvoj odgovor….vendar ni vse tako kot misliš ti…..Kar se tiče hrane v lokal ne želi hodit ker gre vsak dopoldan na malico v lokal in pravi da ima poln kufer tiste hrane..Kuham pa tudi največ zaradi otrok in ne toliko zaradi njega. Gledam da se otroci pač kolikor toliko zdravo prehranjujejo..Sam ne zna naredit nič drugega kot jajca……Kar se tiče peglanja in čistih cot….žal je tako da si sam ne bo speglal gre raje zmečkan od doma…..Kar se tiče hrane..naj manj jem….nikoli ne jem večerje, zajtrk, malica v službi in kosilo doma…to je to…..Porcije niso niti velike, ampak je dovolj da grem mimo polnega krožnika 🙂

Tudi jst bi mela super popolno izklesanega moškega, vendar zakaj…meni veliko večkaj drugega pomeni kot izklesan idealen moški po izgledu seveda….Meni to ni merilo….

V bistvu je pa hec da sem že skoz več ali manj takšna in jaz se naj po 20 letih zanj spreminjam….on pa se je zredil zelo, zelo za 30 kg v 20 letih….??????

V rit ga suni.

Tole kar je napisal predhodnik (en možakar), mi je zelo všeč: ”…. Če ti daje jasna znamenja kakšna bi mu bila bolj všeč, se že enkrat nehaj skrivati za masko super gospodinje, reci bobu bob in naredi še kaj zase……”

S tem imam v mislih to, da kljub temu, da praviš, da si super, oh in sploh gospodinja, mati, poslovna ženska, da ti manjkajo osnove: čas za se, veselje za se, konjički, karkoli že….

Vzemi si čas zase in posledično se bodo tudi kg stopili, verjemi, ker povsem očitno, če bi naneslo na to, zakaj imaš toliko kg, bi ti odgovorila, da nimaš časa hujšat, da na hitrco kaj poješ, samo zato, da bi b imela stanovanje tipitopi, otroci 15 multivitaminskih obrokov na dan, mož vse srajce dišeče in zlikane, pa še magistrsko povrhu….Ker, dejansko imaš na svojo višino kar nekaj kg preveč, ne vem kakšno sicer postavo imaš, ampak po moje bi morala na to višino imeti tam ene 50-55kg, nič več, oz. celo raje manj…. torej 10-15 kg je res veliko prevelika številka, pomisli na zdravje!

Konc koncev pomisli še malo na to, da je mož pravzaprav iskren in ti želi dobro, zato se sama loti hujšanja in pusti, da ti v tem sledi, zakaj za vraga MORA še on hujšat in če ne hujša on, tudi ti ne boš?….in kot pravi predhodnik, pusti idealno gospodinjenje in si privošči ČAS ZASE!

Zakaj bi se pa samo ona morala spremeniti? Očitno nesamokritični mož, ki je glede na to, da se je zredil 30kg, pravi pujs, pa zase trdi, da je ok??!! Kdo tu koga farba? Ona torej njega lahko prenaša, ker on je po njegovem “OK”, on pa njo ne more, čeprav je že skos ista??!!
Ti možakar, si pa tipični moški egoist, razmišljaš kot vsak plitek moški, ki vidi samo površino. Gledaš samo iz svojega zornega kota, če bi res zagovarjal, to kar pišeš, da razmerje sestavljata oba, bi podal kakšen bolj netipično moški odgovor. Bi ji verjetno svetoval, da naj moža tudi ona mal privije, ker si ženske tudi želimo ob sebi imeti privlačno osebo in ne nekoga, ki bo pred sabo nosil pirovski trebuh, in če bi mu kdo to slučajno omenil, bi pa izjavil, da je pač pravi moški…

Ja no vse ki pisete, da nima prevec kg…Pa dajte no, jaz imam pri isti visini 51 kg in imam kaksen kg prevec, tako da je teh 65 kg nedvomno precej prevec.

Glej, ljudje smo vizualna bitja in ce cloveku debelost ni privlacna, potem si ne mores ukazati da ti to kdaj postane privlacno. Verjamem, da boli in da ti je hudo, razumem pa tudi moza. V zakonu moramo velikorat sprejemati kompromise, dajta se pogovorit ce ga res moti le to ali je se kaj drugega v ozadju. In ce je le to, potem bi jaz na tvojem mestu skusala kaj storiti, da bi postala mozu spet privlacna. Ziveti s clovekom, ki te splono ne privalce, ne vem… tezko, ce ne celo nemogoce. Vsaj v tistem partnerskem smislu…

3 štiridesetletnica

Sorry, ampak tvoj odziv na moje pisanje je bilo spet eno samo, nesmiselno izgovarjanje.

Tvojemu ni do hrane v gostilni? V kakšni gostilni pa in kakšna hrana? V delavski menzi z golažem, pasuljem in joto? V taki z velikimi plahtami zrezkov? Ja, tako hrano tudi jaz težko prenašam. Ampak veš, obstajajo tudi drugačne gostilne in drugačne hrane, pa ne nujno tudi dražje. Če pa ima psihološke predsodke na to temo – si bo pa jajca spekel. Enkrat, drugič, tretjič…. četrtič že hrenovko, potem makarone…. Morda mu pa kar naenkrat spet zadiši druga hrana? Če ne poskusi, ne bo nikoli vedel.

Da bi šel zmečkan od doma? Si to že kdaj poskusila, ali je le tvoja domneva? Pa četudi bi šel. Morda enkrat, dvakrat, trikrat. Potem pa bo takšno obnašanje slej ko prej imelo kakšne posledice. Ljudje te hitro popredalčkajo v nižjo kasto, če se tako nosiš. Še posebno ženske. Verjemi, da bi se tvoj presneto hitro ujel. Kot se je še vsak. Razen klošarjev.

To da malo ješ še ne pomeni, da ješ pravilno. Samo ne zgovarjaj se na gene, pa bolezen, pa…. To namreč dela 99% tistih s prekomerno težo. Se pač tolažijo z drobnimi lažmi. 99% ljudi ima izjemno podobno presnovo, torej med njimi ne bi smelo biti prevelikih razlik. Pa jih imajo. Zaradi načina življenja in prehranjevanja. Kolegica cel dan strada. Potem ji prebije plafon in si kupi krof…. Do večera spet strada. Potem pa vzame pest arašidov in jih pogoltne. Ja, saj količinsko čez dan res poje malo, energetsko pa 3x več od mene, ki stalno nekaj žvečim.

To da bi imela pa tudi ti izklesanega moškega, pa da mora še on hujšati če je predebel, sploh ni slaba odločitev. Če bi ti bilo kaj do tega. Pa praviš, da ti ni, ker imaš drugačna merila. Torej bi vse to od njega zahtevala samo zaradi nekega maščevanja, nagajanja? Vidiš, takšno razmišljanje je pa slabo.

Glej, tvoj mož je, kakršen je. Sprejema tvoje »darove«, ker mu jih pač daješ. Le bedak bi jih zavrnil. Do tukaj vse lepo in prav. Da pa bi hodil okoli lačen, umazan, zmečkan, če ti en bi špilala gospodinje, je pa čisto nakladanje. Ljudje delajo iz sebe čudeže, če jim le drugi to dopustimo. Spremeni način, pa mogoče tudi on sam od sebe čez čas postane izklesan, vitek… Ti se pa nekaj smiliti sama sebi in si priznaj, da si se po tej plati ulenila (zapustila) in da nimaš volje za korak na boljše.

No, ja, če prisegate na tak plitev odnos, tudi prav. Sama mislim, da gre ljubezen do drugega daleč preko vizualne privlačnosti. A to potem pomeni, da je recimo partner doživi nesrečo in ostane iznakažen po obrazu, da ga boste pustile, ker vizualno ni več privlačen? In če recimo nekdo od partnerjev konča na invalidskem vozičku? Si ne bo več zaslužil biti vaš partner? In kaj bosta pri 60, 70, , se ločila, ker koža ne bo več tako napeta in lasje nič več bujni, da o celulitu in povešenih joških ne govorimo.

Eni imate pa res totalno zblojene predstave o partnerstvu.

No, ja, če prisegate na tak plitev odnos, tudi prav. Sama mislim, da gre ljubezen do drugega daleč preko vizualne privlačnosti. A to potem pomeni, da je recimo partner doživi nesrečo in ostane iznakažen po obrazu, da ga boste pustile, ker vizualno ni več privlačen? In če recimo nekdo od partnerjev konča na invalidskem vozičku? Si ne bo več zaslužil biti vaš partner? In kaj bosta pri 60, 70, , se ločila, ker koža ne bo več tako napeta in lasje nič več bujni, da o celulitu in povešenih joških ne govorimo.

Eni imate pa res totalno zblojene predstave o partnerstvu.[/quote]

Se absolutno strinjam!

Tule si pa malo mimo usekal in tudi ti očitno ne bereš dobro:
“V bistvu je pa hec da sem že skoz več ali manj takšna in jaz se naj po 20 letih zanj spreminjam….on pa se je zredil zelo, zelo za 30 kg v 20 letih….?????? “

Vprašanje je torej, kdo se je v tem paru zapustil, kajne?

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Se strinjam, da moramo vsi paziti na svoja telesa, izgled in pa zdravje. In mislim da bi v tem primeru obadva morala delati na tem avtorica in njen mož. Ženska pri 157cm ima 65kg to je zelo veliko pri 157cm bi ona morala imeti ene 45kg da bi imela normalno suho postavo še 54 je preveč za tako višino. V glavnem mora shujšati že zaradi zdravja, in samozavesti.

Ampak kar me najbolj moti je kakor sem sama razumela, jo je njen moški tako že spoznal bolj debelo. Torej se je vanjo zaljubil, če se je to ne ve nihče oz. ga je privlačila tudi če je bila debelušna že takrat ko sta se spoznala. On se je pa kakor avtorica navaja zredil v zadnjih desetletjih za 30kg kar je ogromno.

Torej gre tukaj za navadno jebčkanje z njegove strani, tip se je zanemarvil in sedaj ne ve kako iz tega kroga in zafrkava in se znaša nad ženo.

Ta ženska more nedvomno najprej za svojo rit in psiho poskrbeti in naj odseka tipa za nekaj časa. Samo dvomim da ima ta odnos prihodnost. Če jo tip takole zajebava, ne vem no. Če bi bil dec recimo sposoben da bi obadva recimo začela hujšati, se pogovarjati o teh problemih potem bi dala odnosu še šanso v nasprotnem primeru je pa bolje da se ženska loči.

Meni ni jasno, od kje v jemljete te kilograme, ki so po vašem idealni za določeno višino. 65 kg za 157 cm je seveda preveč, ni pa veliko preveč, sploh kar se tiče zdravja. Kar se tiče zdravja je pretežka morda za 5 kg in čisto nič več. In tudi teh 5 kg je zdravstveno ne ogroža toliko, če je le je kolikor toliko zdravo in se kolikor toliko giblje.

Močno upam, da si se pri 45 kg zatipkala, ker to je pa podhranjenost in je še bolj zdravstveno tvegano kot 5 kg preveč.

Drugo so trenutna estetska merila, ki pa z zdravjem nimajo veliko veze, kvečjemu obratno.

Saj niste normalni, da se vam zdi za odraslo žensko, sicer nižje rasti sprejemljiva teža pod 50 kg!!! To so kostkoti, sama sem nižje rasti in, če mi teža pade pod 55 zgledam že za na urgenco, vsa shirana.

Avtorici pa sporočam, da se mi zdi malo preveč občutljiva. Če bi sama na razne žalitve, ki sem jih deležna z vseh strani tako reagirala se lahko kar takoj zakopljem. Naj mu kaj nazaj zabrusi ali pa spusti kakšno prikrito grožnjo (nič kuhanja, nič pospravljanja …) pa bo dal mir in naprej užival v svojem neproblematičnem lajfu. Sicer pa mislim, da sploh ne gre za težo ampak tip očitno pogreša seks, tako kot večina moških. Manj kompliciranja pa bo, sploh pa večina moških ne mara koščenih žensk v resnici so precej neizbirčni, če je ženska za akcijo in spregledajo marsikatero estetsko napako.

‘tkole’, ne nisem se zatipkala ženska pri višini 157cm če ima tanke kosti izgleda lepo suho pri 45kg, in niti podrazno ne anoreksično.

Vsi imamo drugačne kriterije, sama imam pri 165cm 50kg in imam čisto normalno suho postavo, ploh trebuh, normalno debela stegna, suhe roke. Meni osebno če ima ženska pri 157cm recimo 57kg mi je to še vedno predebela in niti podrazno ne spada v kategorijo normalna suhost ampak spada v kategorijo chubby-debelušnost ne debelost ampak debelušnost. Pri takih merah izgleda kot žoga ima neproporcionalno debelo rit, debele roke…ampak dobro če se sama počuti zdravo in samozavestno je čisto v redu. Gre se zato tukaj kako drugi ljudje vidimo takšne, vsi kot že omenjeno imamo različne kriterije kaj je za nekoga estetsko in kaj je za nekoga grdo.

Kar se pa ITM preračunavanja tiče je pa v večini tako da so te mere zastarele in iz 60 let, zato pa je toliko ljudi debelih samo v njihovem svetu so oni še vedno kao suhi, v resnici so pa debelušni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close