Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek odstranitev mirene

odstranitev mirene

Zdravo, ali ima katera izkušnje z odstranitvijo mirene, mene je pri vstavitvi in tisti dan zelo bolelo, sedaj so zelo pogoste krvavitve skoraj celo leto…pričakujem odstranitev, kako je bilo pri vas, hvala

Vstavitev me je bolela. Odstranitve niti čutila nisem.

Slab mesec nazaj sem si jo dala odstraniti, zato so izkušnje še zelo sveže 🙂 No, mene pri vstavitvi ni bolelo, zato pa toliko bolj pri odstranitvi, ampak sem imela smolo – vrvica se mi je namreč že po cca. enem letu na noter obrnila, kar mi sicer ni predstavljalo težav – do odstranitve. Ginekologinja se je precej namatrala, da mi jo je potegnila ven, bolelo me je zelo, ampak je vse skupaj trajalao nekaj sekund, tako da ni bilo panike. Po odstranitvi sem krvavela tri tedne, zdaj je OK.

Jaz sem jo po niti ne enem letu dala odstraniti. Niti vedela nisem kdaj mi jo je odstranila … nisem čutila popolnoma nič.

meni pa se je po 6-ih letih nekam nitka izgubila, tako da sem morala na ginekološko urgenco – so se zelo namatrali in ravno ko so že mislili me dati v narkozo, jim je uspelo – ni bilo prijetno.. a sem preživela in odšla (peš) domov

In tiste, ki ste si jo dale odstraniti, so bile tudi vzrok močne zelo pogoste krvavitve? Ker pri meni skoraj ni dneva, da ne bi rabila vložka, ali ste potem šle na tabletke?’

Ne, krvatitev praktično ni bilo, sem pa iz tedna v teden postajala bolj podobna nosečnici in ko sem izgledala že kot v 7 mesecu in so se pojavila nenehna občutenja tuja spodaj v trebuhu, sem se naročila in jo dala odstranit. Bilo je po dveh letih nošenja, s tem da eno leto je bilo obup, a dolgo nisem težav povezovala z Mireno.

Ne, tabletk nisem vzela, ker sem ravno na Mireno prešla zaradi nekakšne “netolerance” na tabletke – celomesečna krvavenja, tudi ob najmočnejših tabletkih. Pa libido čisto na nuli, pa še marsikaj. Sem že dve leti brez, ciklus ko urica, nobene depresije, libido spet na vrhuncu.

zdaj imam drugo mireno – počutje z njo je enkratno, super 😉

Odstranila sem jo po enem letu. Odstranitev ni bolela nič. Krvavela skoraj skoz, tudi napihovalo me je. Ko se mi je začel pojavljat rjav izcedek (po kapljicah) sem šla h ginekologinji, je ugotovila, da jo telo zavrača, da je prišlo do vnetja. Dala mi je na izbiro odstranitev ali zdravila. Izbrala sem odstranitev. Na tablete nisem šla, ker sem imela že prej probleme zaradi njih. Ginekologinja mi je svetovala navaden bakren obroček. Leto in pol po vstavitve sem še zadovoljna. Bila pol leta nazaj na pregledu vse bp.

Aja pa še to. po odstranitvi sem v roku 14 skujšala za 8 kg, brez spremembe načina življenja. Ko sem jo imela pa sem kar hajala!

Ja … eden od razlogov za odstranitev je bila tudi nenehna krvavitev, kot da bi imela non stop menstruacijo. Potem pa še povečana razdražljivost, popolno pomanjkanje libida, napihnjenost, … ma sploh se nisem več počutila jaz. Po odstranitvi je bilo kmalu bolje.

Odstranili so mi jo pred dvema mesecema, po šestih letih – prav nič ni bolelo, ena dve je bila zunaj. Vstavitev pa je bolela.
Zdaj imam pa spet močne menstruacije – sem se že čisto odvadla.

Kljub temu, da se je bila vrvica nekje noter in jo je ginekologinja iskala z UZ, odstranitev ni bolela. Odstraniti sem si jo dala zaradi skoraj leto dni trajajočih neprestanih izcedkov različnih barv in jakosti. Dan po odstranitvi sem dobila menstruacijo, najmočnejšo v zadnjih 25 letih, od mene so leteli kosi tkiva, največji vložek pa ni zdržal niti celo uro in najdaljšo, 14 dni. Jaz pravim, da sem alergična na mireno in mi ne pride na pamet, da bi še enkrat poizkusila z njo.

Mireno imam vstavljeno že 6 let. Ker ginekologinja ni našla vrvice, mi je v začetku decembra dala napotnico za urgenco. Potem sem nekaj zbolela, brala na forumu mnenja in prišla do sklepa, da se zna zgodit, da bom cele praznike krvavela, kot opisujejo tiste, ki so jo odstranile, zato sem prestavila odstranitev na konec tega tedna. Kakor koli, malo sem odlašala, ker se “bojim”.
Ginekologinja je povedala, da se lahko zgodi, da bom dobila narkozo, zato me zanima, ali se lahko mirena vstavi takoj, ali je bolje počakati menstruacijo. Sprašujem zato, ker če bom že uspavana, ali bi mi jo potem lahko tudi vstavili.
Odločila sem se, da bom imela še eno, ker resnično nisem imela nobenih težav, tudi krvavela nisem, tako, da je bilo super.
Zanima me, ali so te krvavitve nekaj normalnega, kot nekatere ženske opisujejo, ali kaj je to. Meni ginekologinja namreč ni omenjala nobenih krvavitev.
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Draga Domžalčanka

Končno sem našla en post na temo težav z odstranitvijo mirene in opcije z “narkozo”. Verjetno ne bom prejela odgovora pravočasno, saj v roku 2 ure odidem od doma, na urgenco, kamor me je napotila ginekologinja. Ta mi je danes poskušala odstraniti mireno, vendar ni prišla do nitk. Pri vsakem poskusu me je tako bolelo, da mi je zelo postalo slabo. Zato se je odločila, da me napoti na urgenco v LJ. Se malce bojim, kaj me čaka in ali bom morala ponoviti vse še 1x. Upam pa da dobim narkozo.

Zanime me KAKO IZGLEDA TA POSTOPEK na urgenci ? kako drugače ? kdaj grem domov – isti dan ? Ali mi tako lahko vstavijo novo (jo nesem s sabo) ?

p.s.: Vstavitev M je bila boleča pred 5 leti, težav z njo pa nisem imela prav nobenih. Vse tekoče, super….Samo tale menjava me straši.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close