Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek V katero smer se vrti

V katero smer se vrti

plesalka na tem linku:

http://www.heraldsun.com.au/news/right-brain-v-left-brain/story-e6frf7jo-1111114603615

Pa še, se vam zazdi, da se en čas vrti v eno smer, nato pa naenkrat v drugo smer?

Meni se zdi, da se vrti v smeri urinega kazalca.

V nasprotni smeri urinega kazalca.

Meni ne.

Spreminja smeri, jasno 🙂

Meni se zdi, da se vrti v smeri urinega kazalca.[/quote]Vidim isto.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

To je prav neverjetno, kaj delajo naši možgani.

Meni najstarejši hčeri trdita isto, da se plesalka vrti v smeri urinega kazalca, jaz pa vidim da se vrti v obratni smeri urinega kazalca.

Sem sprva mislila, da je z mano kaj narobe.

In kaj je še bolj zanimivo, da gledamo vse tri to plesalko, in kar naenkrat reče hči, zdaj se je pa obrnila, midve z najstarejšo pa tega nisva opazili, čeprav smo vse tri gledale. Ampak obrnila se je samo za hipec, dva. Torej, obrnila za eno izmed hčera. Sem sprva mislila, da si zmišljuje.

Potem pa spet gledam in gledam, in kar naenkrat, se plesalka obrne. Saj bi rekla, da je program takšen, da obrne smer vrtenja, samo potem bi vsi hkrati to obračanje videli, ali ne…

To je zanimiva finta ampak dvomim da ima izključno vezo z (ločeno?) rabo eno ali druge polovice možganov… namreč tudi jaz sem vprašala še nekoga, vidiva isto in sva si precej različna glede na omenjen išju…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

V obe. Kakšne neumnosti se vse ljudje spomnijo, samo da se “jih” klika :)))))

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Če pogledam še senco, se vrti v obe strani!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Meni niti senca ne pomaga, da bi videla drugo stran, sem očitno preveč pedantno dlakocepsko natančno zagledana v negativno (t. j smer urinega kazalca) Od kje tu, da bi naj kot antilopa uporabljala desno (intuitivno ustvarjalno,…) polovico možganov… ne znam sprocesirat v svoji trdi levi…

Katenjka,

če se boš malo poigrala in opazovala, bo mogoče tako kot pri meni. Enostavno se bo zgodil preklop v možganih, in se bo zavrtela v drugo smer.

Sem že tako, v tem opazovanju, da kar preklapljam smer vrtenja.

Je pa res, da vedno znova prvo vidim da se vrti v obratni smeri urinega kazalca in šele čez čas se začne vrteti tudi v drugo smer.

Se sprašujem, v čem je finta.

Mogoče je pa to znak zmedenosti. 🙂

Katenjka: fiksacija, zgodovinsko brskanje in premlevanje z obešanjem se na nepomembne podrobnosti iz preteklega časa (“zamrznjenost v času”), obsedenost (z ljudmi, z detajli, s tem, kaj je kdo kje rekel, kumu, zakj, kaj, kje..), premlevanje, pikra jezljivost zaradi hitre užaljenosti, krožno ponavljajoče se seciranje (ljudi, detajlov, kaj je kdo povedal, napisal…), filatelistično zbiranje (zasebnih) podatkov o drugih, cinizem, črno-beli pogledi ali enoperspektivnost, želaj po maščevanju => vse to se da odpraviti npr. z DOBRO VOLJO.

Lep dan 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Če se osredotočiš na glavo (namesto na celo postavo), vidiš, kam se vrti in tudi kdaj se obrne…

Mogoče je pa to znak zmedenosti. :)[/quote]

Res, Robi,

ti pa znaš postavljat druge zorne kote, odpirat nove možnosti… 🙂

Katenjka: fiksacija, zgodovinsko brskanje in premlevanje z obešanjem se na nepomembne podrobnosti iz preteklega časa (“zamrznjenost v času”), obsedenost (z ljudmi, z detajli, s tem, kaj je kdo kje rekel, kumu, zakj, kaj, kje..), premlevanje, pikra jezljivost zaradi hitre užaljenosti, krožno ponavljajoče se seciranje (ljudi, detajlov, kaj je kdo povedal, napisal…), filatelistično zbiranje (zasebnih) podatkov o drugih, cinizem, črno-beli pogledi ali enoperspektivnost, želaj po maščevanju => vse to se da odpraviti npr. z DOBRO VOLJO.

Lep dan ;)[/quote]Poglejte kaj je spet skup spravil…
Ne vem, kdo je zamrznjen v času in se v nekaj minutah spomni vseh napevov iz 80ih ali saj ne vem katerega časa, kdo premleva vsakič znova in znova in znova fali z nekimi psihološkimi profili, da pa nisem večprespektivna, pa se imam zahvaliti svoji omejeni naravi, ki mi je po božji previdnosti naredila eno polovico možganov latentno, saj kam bi pa prišli, če bi bili vsi taki genialci, ki lovijo ribe, iščejo nore gobe, študirajo drevesne vrste po mariborskem parku in delajo screen čestitke v predbožičnem času…ah in ta nora želja po maščevanju… ne vem, s katerim specialnim psihološkim mehanizmom si to privlekel na dan, menda ni tudi to identifikacijksa projekcija, ker nekam toplo in pokroviteljsko deluješ tu preko interneta… čemu se greš neke fiksacije in druge stalno potiskaš v luciferjevo senco…sonce sije vsak dan in za prav vsakega izmed mojih najmanjših bratov, je menda rekel kristus in karkoli boste storili komurkoli izmed njih je isto kot bi njemu, čemu torej želja po maščevanju??
glej meni je malo pomagal en štamprli in že lahko govorim in se zagovarjam če se kdo gre napačnega očitarja ccc… in ti nikar ne pij več raje lepo daj mir…
kako je že tisto od pop design… pisal bi pa nisem več pijan…… saj veš, da prav vse podatke, ki jih imam v svoji bazi, vem iz neposrednih izpovedi, ki so se ti v trenutkih šibkosti pač zapisale… ne ponavljaj spet svojih napak…

Mogoče je pa to znak zmedenosti. :)[/quote]

Res, Robi,

ti pa znaš postavljat druge zorne kote, odpirat nove možnosti… :)[/quote]ja a ne da… no čeprav jaz res ne vidim nobene druge smeri kot tisto negativno… spomnim se, ko smo se učili smeri orientacije oglišč v trikotniku, spomnim se sončnih žarkov, ki so se izmikali temnozelenim zavesam na vzhodni strani oken v matematični učilnici naše osnovne šole.. in učiteljica je rekla, če zavrtimo trikotnik po ogliščih v smeri urinega kazalca, je orientiran negativno, sicer pa je pozitivno… in mi je bilo vedno nekaj posebnega, če sem kdaj srečala koga, ki je bil levičar, ena moja nečakinja je levičarka, moj bivši fant je levičar, en prijatelj je obojeročen… v mnogih jezikih ponesrečeno rečejo prava in leva stran…noro…
Ne znam si pomagati, jaz vidim pač samo negativno in ni nič drugače, če jo gledam v stopala, v njeno senco, v boke ali joške ali glavo… vrti se samo v negativno, pa čeprav sem potrpežljivo vztrajala po več minut…. saj menda ni to fiksacija… Robi?? Čeprav ti pa vidiš pozitivno…??

Katenjka: fiksacija, zgodovinsko brskanje in premlevanje z obešanjem se na nepomembne podrobnosti iz preteklega časa (“zamrznjenost v času”), obsedenost (z ljudmi, z detajli, s tem, kaj je kdo kje rekel, kumu, zakj, kaj, kje..), premlevanje, pikra jezljivost zaradi hitre užaljenosti, krožno ponavljajoče se seciranje (ljudi, detajlov, kaj je kdo povedal, napisal…), filatelistično zbiranje (zasebnih) podatkov o drugih, cinizem, črno-beli pogledi ali enoperspektivnost, želaj po maščevanju
Lep dan ;)[/quote]
Katenjka, Matjaž je v enem stavku povedal vse, kar si in še nisi spoznala o sebi. :)))
Previdevam, da mu boš sedaj hvaležna do konca življenja. 🙂

Ampak dobre volje se ne da izsiliti ali dobiti na ukaz.

Če jo gledam v joške, vidim mavrično…:)
Ne vem, kaj to pomeni….:)

A zato se midva tako dobro razumeva…Sem ravno tako levičar. 🙂

Drugače pa vrtenje samo posebi ni negativno ali pozitivno, ampak je le stvar naše projekcije. Projekcije naših občutkov in doživljanja samega sebe.
Levičarji ti le pomagamo, da se prej zaveš svoje negativnosti.

Lep dan ;)[/quote]

To je neveljaven odgovor. Moraš povedati v katero smer se vrti plesalka. :)))

Eh,
če bi to povedal, bi bilo pa že osebno… 😉

To pa pomeni, da ne gledaš s pravo glavo… 🙂

Vrti se tako, kot si predstavljam; lahko samo v eno (levo ali desno) lahko pa v obe.:) pa tudi čisto pri miru je lahko.:)

Nauk zgodbe:
Nič ni tako kakor izgleda…. 🙂

Mujo je bil direktor in ga en dan obišče Fata, vstopi v pisarno in tajnica sedi Muji v naročju….
Fata vsa iz sebe vpije “Jao, šta to vide moje oči, jao, šta to vide moje oči….”
Mujo odslovi tajnico in miri Fato, češ da ni bilo nič, da to ni res…itd,itd
Fata: “Pa vidjela sam na svoje oči!…”
Mujo: “Pa dobro Fata jel ti veruješ svome mužu ili svojim očima?….”

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close