Je bolje,da greva narazen?
Stara sem 19 in s fantom,leto starejšim,sva skupaj nekje pol leta.Oba se izobražujeva na fakulteti,jaz imam nekoliko krajši urnik predavanj.Omislila sem si delo,ker bi si rada plačala vozniški izpit,zato 3x tedensko po faxu odidem še na delo.Fant mojega dela ne odobrava,pravi,da ga zapostavljam,vendar menim,da to ni res,ker se vidiva vsak dan,greva na kosilo,je on pri meni ali jaz pri njemu itn. Včeraj sva se hudo sporekla, v obraz mi je vrgel da naj mi izpit plačajo starši,tako kot je to normalno in odšel domov.
Čedalje bolj se mi dozdeva,da sva si zelo različna in bo zaradi te razlike še več sporov. Razmišljam,da bi zaključila. Razmišljam prav?
Julija Devetnajst, meni se zdiš krasna punca – študiraš in zraven delaš, da si zaslužiš za izpit – čestitke k tvojemu razmišljanju. Ne glede na to, ali ti lahko izpit plačajo starši ali ne, si pokazala zrelost in neodvisnost. Fant te tu gotovo (še) ne dosega.
Težko bi ti svetovala, kaj storiti glede fanta, ker vaju ne poznam in ker menim, da boš to sama najbolje vedela. Zaupaj sebi in svojim občutkom ter uživaj v svojih devetnajstih!
Vse dobro ti želim!
Narazen, ne narazen … hmm, to ni bistvo. Bolj se mi zdi bistvo, če ti uspe si ustvarit ob njem življenje, ki si ga želiš. Fantje pri 20 so lahko še malo nezreli. Pa če se sebe spomnim, sem jaz bila takrat na svojega fanta prilepljena selotejpom in sem tudi skozi okno vrgla vse dejavnosti in obveznosti, ki sem jih imela do tedaj. enostavno sem potrebovala kakšno leto popolnega uživanja v življenju v dvoje… .
Ključno vprašanje je, zakaj ga ta tvoja služba moti. Pravi, da ga zapostavljaš. A si ga vprašala, kje to vidi? Kaj njemu pomeni, da ga zapostavljaš? Ali gre zgolj za vprašanje skupaj preživetega časa ali pa za to, da imaš neko dejavnost, kjer njega ni zraven?
Edino, kar sem prepričana, je, da imaš prav, da vztrajaš pri svojem in da obdržiš službo. In jaz ne bi bila posebej obzirna, ko ti bo naslednjič vrgel v obraz nekaj v smislu “da naj mi izpit plačajo starši, tako kot je to normalno”. Konkretno v tem primeru bi mu jaz odgovorila, da meni se ne zdi normalno, da pri 19. fehtam starše za denar. Če pa želi on delat namesto mene in mi izpit plačat, da bom z veseljem sprejela njegovo ponudbo…
Potem ti bo pa že približno jasno, kam pes taco moli…
Tipični mamin sinček, fant z narcisoidnim načinom razmišljanja! Njegovo trmarjenje, da se mu ne posvečaš dovolj sodi v ta kontekst, ker njemu je potrebno nastrezat, se mu prilagajat, ker on je nekaj posebnega, edinstvenega…bla bla, bla. Od tod tudi izjava, da so starši kao dolžni plačat izpit….izkoriščevalec na2….. in moti ga, ker delaš, ker ga ne pestuješ pa še ljubosumen je na tiste s katerimi delaš, a ne?
Beži kar te noge nesejo! Še danes 😉
To, kar je napisal on, plus očitno je pri svojih rosnih letih totalno zdolgočasen in brez idej, kaj početi sam s sabo. Kako lahko pri 20 letih nimaš hobija, kako imaš lahko toliko časa, da moriš nekomu, ker ni 24 ur s tabo?
Če se spomnim sebe, je malo manjkalo, da nisem kje same sebe srečala, toliko obveznosti, opravkov, hobijev sem imela.
Tudi sama imam pravkar 18-letno hči.Naj ti povem da si čudovito bitje,zelo samostojno,delovno,ambiciozno.
To kar je rekel tvoje fant,nakazuje na njegovo nedozorelost in odvisnost od staršev,ter nedojemanja realnega življenja kot takšnega..
Če su njemu plačali izpit,ne pomeni da tvoji to gesto finančno zmorejo in prav je tako da si sama prislužiš sredstva in nekaj zase narediš.
Naj ti povem eno stvar.Ni potrebno da se ga takoj znebiš.Lahko ga na ta vajin pogovor opomneš in mu zbistriš bistroumne predloge,da pač njegovo drugačno razmišljanje tebe omejuje pri vajinih skupnih projektih če jih imata..Da ne more bit odvisen od staršev pa če tudi imajo veliko denarja,ker to ga daleč ne bo pripeljalo.Naj se navadi dela in zase poskbi.
Če pa vseeno kaj dobi zraven kot nagrado od staršev,sorodnikov pa ni nič narobe,važno je le,da zna finančno biti NEODVISEN.
Jaz ga trenutno vidim kot maminega sinčka,ki je za partnersko zvezo zelo nevaren.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.