Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nujno potrebujem recept za dober šmorn!!!

Nujno potrebujem recept za dober šmorn!!!

Lepo prosim, da mi nekdo napiše kakšen dober recept za dober šmorn in količino za dve srednje lačni osebi 🙂

Rabila bi nujno!

HVALA!

le zakaj tako nesramno odgovarjaš? Če ne veš odgovora, ni potrebno napadati. Tudi mene bi zanimal odgovor, pa lep večer še naprej!

Najlepša hvala 🙁

zato, ker je na netu milijon kuharskih strani in bi do zdaj lahko našla že 100 receptov za šmorn, medtem ko tukaj čaka, da bo iskanje zanjo opravil kdo drug!!!

‘Ni šmorn za take’ ima kar prav :)))

Google vam je klik vstran in receptov za šmorn je tam malo morje:

http://www.google.si/#hl=sl&source=hp&biw=1280&bih=608&q={04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1morn+recept&aq=0&aqi=g10&aql=&oq={04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1morn&gs_rfai=&fp=d2790f9ea51e10c2

Dve jajčki,dva ščepa soli,pol čajne žličke sladkorja,noževo konico pecilnega praška,pol litra mleka.Moko po potrebi. Zmešaj sestavine,masa mora biti enkrat gostejša kot za palačinke.
Vlij v namaščeno ponev,ko prične prijemati spodnjo stran,zmanjšaj elektriko-plin,da se ne prismodi in počakaj,da skoraj zakrkne tudi zgornja stran. Nato obrni,z nožem ali kuhalnico raztrgaj na manjše koščke in še peci do zlato rjave barve.
Dober tek!

evo da ne bomo samo mlatili prazne slame o lenobi….
kolikor jajc toliko zvrhanih žlic moke, malo soli, sladkorja in mleka toliko, da je zmes malo gostejša kot za palačinke. vse skupaj v vročo ponev, počakaj, da spodnja stran zakrkne, potem pa z kuhalnico na koščke in zapečeš. pa njami, z marmelado, nutelo ali sladkorjem

Jaz delam takole:

Naredim zmes za šmorn, spečem, nacufam, stresem na krožnik, potresem s cukrom in ….voila, njamsi, mmm, njam,…

Zraven pa ponudim veeeliko skledo sadne solate.

Nam je to ful dobro. Vse pojemo. Njamsi!

Pa dober tek!

jest za 4 osebe dam 6 jajc, mleko in moko po občutku, ščep soli, cuker (1 žlico), vanilijev sladkor in malo limonine naribane lupine… več je jajc boljši je

Nam je ta več kot fantastičen:
jabolčni praženec[/url]

bi ga pa za dve osebi priredila na količino 2 jajc.

Ne vem, zakaj ste tako nesramne. Tudi če že imaš kak recept za šmorn, še vedno lahko dobiš kakšnega boljšega.

Jaz pa beljake stepem posebej in potem zmešam z ostalimi sestavinami (bolj ali manj pri vseh receptih iste), da je masa kar gosta. Ko pečem, najprej pustim, da se sprime na eni strani, ko pa to debelo palačinko obrnem, ponev za nekaj časa pokrijem s pokrovko, da se lepo “durh” popeče in šele nato razkosam. Prej se mi je stvar vedno prižgala, ali pa je bila na pol surova, zdaj pa lepo rata.

TI PA SI ENA NEPOTEŠENA HUDOBNA KRAVA. DA SE NE MOREŠ ZADRŽAT, PREDEN KLIKNEŠ SVOJO HUDOBIJO V SVET? BOLANA, FAFA!!
———————————————————————

Sory za ta izpad.

MMM hvala za vprašanje, ker tudi meni pride prav. In hvala za vse dobre odgovore – mi bodo v pomoč.

Lahko noč!

Punce pa dajte se malo umirit. Pa kakšne otroke bosste vzgojile, ko ste pa tako nastrojene. Tako grdo govorite. Pa lahko ste še ne vem kako lepe in izobražene vam nič to ne pomaga. Jaz ocenim človeka, ko odpre usta in ko spregovori par stavkov čisto tako brez pritiskov. Nikdar se ne zmotim.

Uničile boste pregovor: lepa beseda lepo mesto najde. Živim pa v upanju, da vam pa vseeno ne bo to uspelo.č

Šmorn pa tudi jaz naredim tako, da dam 2 rumenjaka , moko, sol, mleko, in nazadnje sneg dveh beljakov. Masa naj bo gostejša kot za palačinke. Tudi jaz spečem po obeh straneh in potem razkosam.

pa lp

Jaz delam enako, beljake ločim in stepem sneg. Sneg vmešam na koncu, da je masa rahla. Tako kot za biskvit. Vse zlijem v pekač in ga dam v pečico. Ko se speče več kot pol (ne čisto zapečeno), strgam z vilico in prepečem še na ogenj, da se kepice lepo ločijo med sabo.
Ponavadi dam kar dva-tri jajca in najmanj 3dl mleka, sol, moko + pecilni, vanilin sladkor, rozine po želji (ampak ne v maso takoj, kasneje v pekač po testu), sladkor po želji.
mmmmm… sm ratala lačna!
Upam, da vam je ratal! Dober tek!

Sploh mi ni jasno kdo peče šmorn…men se zdi to futr za klošarje ….jedel sem ga mogoče 3x v življenju….sladko + brez okusa…v glavnem, kr neki zdrekano skupaj…..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Ti se pa oglašaj. ko boš kuhal za SVOJE froce.
Do takrat pa – kozla pij.

Tud naprej ga bom še…..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Šmornu se drugač reče “cesarski praženec” …

Jaz delam enako, beljake ločim in stepem sneg. Sneg vmešam na koncu, da je masa rahla. Tako kot za biskvit. Vse zlijem v pekač in ga dam v pečico. Ko se speče več kot pol (ne čisto zapečeno), strgam z vilico in prepečem še na ogenj, da se kepice lepo ločijo med sabo.
Ponavadi dam kar dva-tri jajca in najmanj 3dl mleka, sol, moko + pecilni, vanilin sladkor, rozine po želji (ampak ne v maso takoj, kasneje v pekač po testu), sladkor po želji.
mmmmm… sm ratala lačna!
Upam, da vam je ratal! Dober tek![/quote]

Prepečeš še na ogenj? Jaz bi tudi v pečici danes, da se stanovanje malo ogreje, a ne bi rada kaj zamuštrala.

Ali si je kdo napisal Binetov recept za šmorn / gostilna išče šefa / Ta mora biti dober!

Ima mogoče že kdo ta recept? Tudi jaz bi poskusila Binetov šmorn 🙂

Ni čist šefov, je pa približek. 😉
Pa dober tek!

Recept – Šmorn s slivami

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close