Nujno potrebujem recept za dober šmorn!!!
‘Ni šmorn za take’ ima kar prav :)))
Google vam je klik vstran in receptov za šmorn je tam malo morje:
http://www.google.si/#hl=sl&source=hp&biw=1280&bih=608&q={04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1morn+recept&aq=0&aqi=g10&aql=&oq={04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1morn&gs_rfai=&fp=d2790f9ea51e10c2
Dve jajčki,dva ščepa soli,pol čajne žličke sladkorja,noževo konico pecilnega praška,pol litra mleka.Moko po potrebi. Zmešaj sestavine,masa mora biti enkrat gostejša kot za palačinke.
Vlij v namaščeno ponev,ko prične prijemati spodnjo stran,zmanjšaj elektriko-plin,da se ne prismodi in počakaj,da skoraj zakrkne tudi zgornja stran. Nato obrni,z nožem ali kuhalnico raztrgaj na manjše koščke in še peci do zlato rjave barve.
Dober tek!
evo da ne bomo samo mlatili prazne slame o lenobi….
kolikor jajc toliko zvrhanih žlic moke, malo soli, sladkorja in mleka toliko, da je zmes malo gostejša kot za palačinke. vse skupaj v vročo ponev, počakaj, da spodnja stran zakrkne, potem pa z kuhalnico na koščke in zapečeš. pa njami, z marmelado, nutelo ali sladkorjem
Jaz pa beljake stepem posebej in potem zmešam z ostalimi sestavinami (bolj ali manj pri vseh receptih iste), da je masa kar gosta. Ko pečem, najprej pustim, da se sprime na eni strani, ko pa to debelo palačinko obrnem, ponev za nekaj časa pokrijem s pokrovko, da se lepo “durh” popeče in šele nato razkosam. Prej se mi je stvar vedno prižgala, ali pa je bila na pol surova, zdaj pa lepo rata.
Punce pa dajte se malo umirit. Pa kakšne otroke bosste vzgojile, ko ste pa tako nastrojene. Tako grdo govorite. Pa lahko ste še ne vem kako lepe in izobražene vam nič to ne pomaga. Jaz ocenim človeka, ko odpre usta in ko spregovori par stavkov čisto tako brez pritiskov. Nikdar se ne zmotim.
Uničile boste pregovor: lepa beseda lepo mesto najde. Živim pa v upanju, da vam pa vseeno ne bo to uspelo.č
Šmorn pa tudi jaz naredim tako, da dam 2 rumenjaka , moko, sol, mleko, in nazadnje sneg dveh beljakov. Masa naj bo gostejša kot za palačinke. Tudi jaz spečem po obeh straneh in potem razkosam.
pa lp
Jaz delam enako, beljake ločim in stepem sneg. Sneg vmešam na koncu, da je masa rahla. Tako kot za biskvit. Vse zlijem v pekač in ga dam v pečico. Ko se speče več kot pol (ne čisto zapečeno), strgam z vilico in prepečem še na ogenj, da se kepice lepo ločijo med sabo.
Ponavadi dam kar dva-tri jajca in najmanj 3dl mleka, sol, moko + pecilni, vanilin sladkor, rozine po želji (ampak ne v maso takoj, kasneje v pekač po testu), sladkor po želji.
mmmmm… sm ratala lačna!
Upam, da vam je ratal! Dober tek!
Jaz delam enako, beljake ločim in stepem sneg. Sneg vmešam na koncu, da je masa rahla. Tako kot za biskvit. Vse zlijem v pekač in ga dam v pečico. Ko se speče več kot pol (ne čisto zapečeno), strgam z vilico in prepečem še na ogenj, da se kepice lepo ločijo med sabo.
Ponavadi dam kar dva-tri jajca in najmanj 3dl mleka, sol, moko + pecilni, vanilin sladkor, rozine po želji (ampak ne v maso takoj, kasneje v pekač po testu), sladkor po želji.
mmmmm… sm ratala lačna!
Upam, da vam je ratal! Dober tek![/quote]
Prepečeš še na ogenj? Jaz bi tudi v pečici danes, da se stanovanje malo ogreje, a ne bi rada kaj zamuštrala.
Ni čist šefov, je pa približek. 😉
Pa dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.