Ko ti moški da
svojo tel. številko…
Spoznala sva se na OO in si izmenjala nekaj cca. 5 mailov in pa tudi fotografijo. Ko sem pričakovala, da se bo razvila debata z njegove strani, mi je namesto odgovorov na moja vprašanja poslal kar svojo tel številko, da bo bolje, če nadaljujeva po telefonu….(ni pa zahteval moje tel.)
in sedaj sem zmedena….kaj to pomeni?!
a) da se mu ne da “pisarit”
b) da ne želi nadaljevat in mi je poslal svojo tel, da se me “reši”
c) da sem mu zanimiva
d) drugo_____________?!
Mislim, priznam, da me je vse skupaj zmedlo….Tip, ki mi TAKOJ, že v prvem mailu pošlje svojo cifro itak takoj nogiram,…samo tole mi je pa tudi malo (pre)hitro …No, kaj menite?! A tipa pokličem, a ga ne, a mu po mailu pošljem svojo cifro, pa naj on lepo pokliče mene, če ima interes…
Hvala za vsako mnenje.
Glede na to, da si mu hitro poslala svojo fotografijo, je morda mislil, da mu ni potrebno izgubljati časa, pa je ponudil že svojo telefonsko številko. Jaz bi se vseeno še malo dopisovala in potipala kakšen je. Premalo tu vemo o njem, da bi ti znali prav svetovati. Je pa res, da nekateri tipi na začetku delujejo kot angelčki, pa se kasneje drugače izkaže. Zato previdno.
Ne obremenjuj se s tem, kaj on misli. Jaz bi mu vrnila mejl s pripisom svoje telefonske češ da lahko nadaljujejata tudi preko tel. ČE TI TO USTREZA. Če bi ga rada slišala. Tvoji strahovi, da se ti zdi prekmalu, se mi zdijo pretirani.
Tudi jaz osebno ne vidim prevelikega smisla v predolgem dopisovanju. Nenazadnje gre za to, da nekaj skup spacaš, čas, energijo, lažje se je oglasit na telefon pa počvekat tistih 10, 20min. Pa človeka še slišiš, komunikacija je drugačna, bolj pristna. “Preverit” ga tak ne boš mogla, dokler se ne bosta že nekaj časa družila al dokler ne bo on naredil nekaj, kar tebi totalno ne bo všeč (recimo).
Saj se ti gre za spoznavanje človeka, mar ne? Verjetno si si v teh nekaj mejlih že ustvarila neko splošno sliko o njem, da veš al si želiš poglobljenega spoznavanja ali ne.
Če bi rada nekoga res spoznala, ga samo preko pisanja res ne boš. Tudi samo preko pogovora ne. Bo treba veliko časa z nekom preživet, pa še takrat te lahko preseneti. Odvisno kako dobro opazuješ. Več kot nosiš strahu v sebi, težje bo zaupati, ne glede na to, kdo je na drugi strani.
Tole sem čist spregledala. OMG je moj odgovor. Ne bit tako nesamozavestna in nesigurna vase. Človek ne gre na višji level, če mu nisi kul. Če mu karkoli ne bo všeč, ti bo to že povedal. Nenazadnje ga pa lahko sama vse to vprašaš 🙂
Sicer boš pa sproti vidla. če mu boš ti dala svojo telefonsko, ali te bo poklical ali bo nekaj mutil, da nima denarja, da bla bla. Se mi zdi da vidiš preveč črne scenarije in ti kar paše še dlje časa dopisovat, ampak ti lahko povem, da se z nekom lahko super ujameš preko pisanja, v živo pa je totalno brezveze in neujemanje. Dlje časa si bosta dopisovala, dlje časa si boš ti delala neko nerealno (svojo) podobo njega. In hujši zna biti razkorak med tvojimi predstavami o njem in realnostjo.
Zmedlo te je, ker deluješ na podlagi nekih prepričanj, na podlagi katerih sodiš primernost ljudi, ki jih na novo spoznaš. Dokler izhajaš iz tega prepričanja, da so osebe, ki ti “prehitro” pošljejo tel št. neprimerne, bodo tvoji sklepi zelo nerealni. Saj boš moškega odpisala ali obtožila, da je neprimeren, še preden ga boš sploh v resnici spoznala.
Ljudje imamo različna merila o tem, kdaj poslati cifro, kdaj fotko….Nekomu je bližje pogovor po tel., drugemu preko mejlov….In vsak izbere sebi najprimernejšega, saj si vsak želi izpasti čimbolj sposoben.
Saj je res, da je nekdo, ki pošlje telefonsko v prvem mailu, lahko zelo obupan na nek način tudi v resnici. Lahko pa si morda res želi samo pogovarjati, ker se mu to zdi bolj pristno. Morda je toliko sproščen v sebi, da ve kaj želi in mu tega ni težko pokazat. Nikoli no dobro soditi po teh načelih ljudi, ki jih sploh ne poznamo. Tako izpustimo veliko priložnosti zase.
Spoznala sta se na OO? Kje je to?:)
Zakaj njega ne vprašaš? Malo tipov je, ki bi se na dolgo in široko dopisovali, si izmenjevali mnenja v besedah, se šli v bistvu sanjsko igrico:). Tip je očitno konkreten in direkten, želi sprobati, kako se odzivaš na njegovem terenu. Zdaj se pa odloči, ali je zate tak način spoznavanja ok in sprejmeš tveganje ali boš scagala in iskala dalje na način, ki ustreza le tebi,
Pa kaj imate ženske s temi dopisovanji. Dopisovanje so samo mrtve črke na ekranu in ekran prenese vse. Tip je pameten, verjetno ima izkušnje s spoznavanjem preko interneta in ve, da se je najbolje čimprej slišati po telefonu, nato pa čimprej videti v živo. Čemu zgubljati čas z nekim dopisovanjem v neskončnost.
Pokliči ga, on tebe ne more, ker nima tvoje številke, za dopisovanje pa ni pretirano zainteresiran.
Dopisovanje niso samo mrtve črke. Problem je v tem, da preko njih ne moreš spoznat človeka takšnega kot je v resnci oziroma ne veš ali je to res oseba, ki je takšna, kot piše v resnici ali je za temi črkami le neka oseba, ki si želi biti to, za kar se predstavlja.
Poleg tega si o nekom na drugi strani lahko hitro ustvarimo neko nerealno podobo v svojih mislih, ki se potem poruši, ko človeka spoznamo v živo. In potem je ta človek kriv, da ni tak, za kar se je predstavljal, čeprav je lahko sama naša bujna domišljija krivec za napačno sliko o nekom.
JaZ tipe, ki v prvem mailu pošljejo telefonsko takoj skenslam.
Če pa v petem mailu pa odvisno od prejšnjega dopisovanja.
Jaz ponavadi počnem tako, da nekaj dopisovanja, potem srečanje v živo, da bi pa čvekala pa telofonu do tega pa mi ni. Telefonsko pa dam tik pred srečanjem v živo. Če bi se bilo potrebno slišat, ko bi se iskala. Ne za čvekat.
Je pa tako da ženske dobimo na kupe vabil na srečanje in če tip ni sposoben napisat par konkretnih mailov, pač odpade.
Ker eni ne bi nič napisali o sebi, srečali pa bi se takoj. Samo, če dobiš 80 vabil, je pač treba naredit rešeto. In tisti, ki nič ne povedo preko maila o sebi, preprosto ne zbudijo zanimanja.
Drugače pa je po mojem pametno imeti še kako ekstra številko posebej za take zadeve. Jaz sem namreč imela že kar nekaj težav z raznimi psihoti. Po par mailih so delovali normalno in nisem imela potem nič proti izmenjavi telefonskih pa so potem težili po telefonu. Tako, da zdaj sem veliko bolj previdna.
se strinjam. dopisovanje po mailih je večinoma nabijanje v prazno, vsak ustvarja nek kvazi image, ki ga želi ustvariti. jaz sem bila mnenja, da je treba čim prej prebit led in se dobit v živo. tam v resnici vidiš, ali si lahko obetaš kakšno vezo, ali ne.
no, tudi če imaš 80 povabil, ne verjamem, da je za njimi tudi 80 ljudi, ki bi te zanimali, ali ki se ti zdijo zanimivi dovolj, da bi si z njimi sploh dopisoval… in je povečini že internetni profil dovolj, da vidiš, da to ni to…
Forum je zaprt za komentiranje.