Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Izvenciklična krvavitev

Izvenciklična krvavitev

Dobila sem M, točno en teden po zadnjem dnevu prejšne M. Za popizdit. Se je kateri to že zgodilo? M je močna, čisto taka kot prava, ne samo neki izcedki. Stara sem pa 39.

če si dobila krvavitev 1 teden po zaključku menstruacije, to NI menstruacija, saj nisi uspela dobit ovulacije in redne krvavitve, ki sledi 2 tedna po ovulaciji, ampak nekaj drugega.
lahko, da je kakšna cista, G bi ti znal kaj več povedat.

Ovulacija ni pogoj za menstruacijo, sam tolk.

Kakšna cista neki. Meni se je to zgodilo 3x v življenju. Da bi zato tekla na pregled, mi še na misel ni prišlo. In kaj je bilo? NIč! Naslednji mesec je spet bilo vse po starem. Včasih pač hormončki malo znorijo….

kakorkoli, normalen ciklus z ovulacijo ali brez nje traja vsaj 21 dni, kar je manj, je nekaj narobe.

Meni se to zgodi vsaj 3 krat na leto, je pa pri meni to posledica stresa. Se mi to zgodi takrat, ko delam cele dneve in še vikende in je očitno to za organizem preveč. Tako da ne zganjaj panike, na naslednjem pregledu pa povprašaj ginekologinjo.

kakorkoli, normalen ciklus z ovulacijo ali brez nje traja vsaj 21 dni, kar je manj, je nekaj narobe.[/quote]

Daj paničarka, ustavi se malo! Bi te prav rada videla, kak tečeš k dohtarju za tako figo. Ene ste pa res!!!

kakorkoli, normalen ciklus z ovulacijo ali brez nje traja vsaj 21 dni, kar je manj, je nekaj narobe.[/quote]

Daj paničarka, ustavi se malo! Bi te prav rada videla, kak tečeš k dohtarju za tako figo. Ene ste pa res!!![/quote]
je kdo kje rekel, da mora iti h ginekologu?
jaz bi ga vsaj poklicala. na njegov nasvet se vsekakor bolj zanesem, kot na bluzenje nekih mon na enem forumu.

Punce hvala za vse nasvete. verjamem, da so dobronamerni. Panike sicer ne bom zganjala, bom počakala naslednjo M, potem pa se bom odločila. Če bo spet kaj narobe, bom pač stopila do G. Upam, da bo vse ok.

Lp in lepo nedeljo vam želim!

Daj paničarka, ustavi se malo! Bi te prav rada videla, kak tečeš k dohtarju za tako figo. Ene ste pa res!!![/quote]
jaz bi ga vsaj poklicala. na njegov nasvet se vsekakor bolj zanesem, kot na bluzenje nekih mon na enem forumu.[/quote]

Bluziš edino ti, jaz sem povedala iz svojih izkušenj. Ti jih pa očitno nimaš, zato bodi raje tiho!
Ali pa si morda na tak način izvedela, da imaš cisto? V tem primeru se ti iskreno opravičujem, mona!

Meni se je to dogajalo in po pregledu so mi odkrili polip uterusa, ki so mi ga uspešno operativno odstranili in sedaj je v redu.

Glede na tvoja leta, bi lahko bil to tudi začetek mene.

pri 39 letih?????to so najlepša leta, najlepše ženske!!!

jaz bi ga vsaj poklicala. na njegov nasvet se vsekakor bolj zanesem, kot na bluzenje nekih mon na enem forumu.[/quote]

Bluziš edino ti, jaz sem povedala iz svojih izkušenj. Ti jih pa očitno nimaš, zato bodi raje tiho!
Ali pa si morda na tak način izvedela, da imaš cisto? V tem primeru se ti iskreno opravičujem, mona![/quote]
bejba, jaz sem imela že toliko ginekoloških komplikacij, da se s tem ne hecam več. sicer pa vsak po svoje..

Se mi je zgodilo enako, čakala do naslednje men., me ni nič kaj bolelo ali karkoli..kasneje slučajno imela redni pregled in me kličejo domov, da imam neko vnetje, naj takoj pridem nazaj po zdravila..in sem jih morala jesti še 3 mesece. Skratka, kar tako iz ljubega miru najbrž men. ni prišla

pri 39 letih?????to so najlepša leta, najlepše ženske!!![/quote]

No, “en tip”, kar malo si preberi Pušenjakov forum, pa boš videl, da je to res lahko uvod v meno. A čez samo leto dni, ko bo imela 40 let, se ti bo zdelo pa že kao normalno….

O ja, pa lahko pride tudi iz ljubega miru. Se je tudi meni zgodilo, 1x samkrat, naslednji mesec vse ok, stara sem bila nekaj čez 20, torej verjetno ni šlo za meno he he, tako da iz vsake muhe res ni treba delat slona.
Kot je že ena napisala, na to lahko vpliva tudi stres ali kak drug faktor. Še zdaleč ni rečeno, da gre za bolezen.
Sem pa opazila, da na teme forumu s posebnim užitkom strašite ljudi in izrabite vsako priložnost za to. Žalostno!

si mogoče začela jemat kontracepcijo – tabletke in je zaradi tega prišlo do vmesnih krvavitev?

Meni se je zgodilo podobno. Sem imela krvavitev cca. 10 dni po menstruaciji, po spolnem odnosu, danes, dva dni potem, pa spet krvavitev. Februarja pa sem imela zelo dolgo menstr. (14 dni) in ko sem poklicala mojo gin, mi je rekla, naj takoj pridem tja. Sem šla, mi je naredila UZ, bilo vse v redu, le brisa mi ni vzela, ker sem še krvavela. Takrat, in mesec potem, ko me je naročila na ponovni pregled. Tako da, ne vem, ali naj spet zagnjavim, ali kaj. Najrajši bi si sama plačala odvzem brisa privat, ker moja G dela v ambulanti zelo redko.

Za tako krvavitev je lahko veliko dejavnikov, ja med drugim tud začetek mene.
Poznam ženske, ki so že pri 36 “padle” v meno in so imele res težave zarad tega..

Lahko je stres, lahko je vnetje, lahko je cista, lahko da ti kontracepcija ne ustreza več, npr.tabletke, lahko so hormonske motnje, lahko je rak materičnega vratu…tko na pamet res ne moreš vedet, kaj bi bilo.
Na tvojem mestu bi počakala do naslednje M, potem pa le k dohtarju..

Mislim no, rak materničnega vratu, veš kaj, potem se krvavitev sploh ne bi več ustavila, ne bi trajala ravno toliko dni kot M ? Se ti ne zdi?
Res si prava slikica !

Tudi jaz sem kar vmes malo krvavela, najprej smo majhen flekec, po osmih mesecih pa en teden fejst + dva tedna čist malo. Na začetku sem šla h ginek., ki me je odslovila brez pregleda – naj bi bili samo hormoni. Na koncu sem vztrajala, napotila me je na čiščenje. Izvid – rak telesa maternice. Stara 40, brez tipičnih lastnosti (sladkorna, debelost…) Zdaj sem en mesec po histerektomiji. Če bi že prvič šla kam drugam…

vse kar je izven cikla NI NORMALNO in če ni normalno je dobro it k zdravniku, ne glede kaj kdo na forumu pravi in kaj se komu zdi.

jaz tudi je lepo napisala kaj je njena krvavitev pomenila in sama poznam gospo, ki je imela PAP 1, po desetih mesecih krvavitev in ista diagnoza kot pri “jaz tudi”

ne paničarit, ampak tudi ne podcenjevat ! leta in ostalo niso več merilo za biti ali ne biti bolan

Za tebe itak vsi vemo, da jo rada kažeš…. tako da bi se dalo debatirat kaj (beri kdo) je normalno in kaj ne…

Za tebe itak vsi vemo, da jo rada kažeš…. tako da bi se dalo debatirat kaj (beri kdo) je normalno in kaj ne…[/quote]

si tablete zamenjal al kako?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close