Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Študij in služba

Študij in služba

Kako vam kaj gre tistim, ki študirate poleg službe?
Jaz sem sicer že diplomirala, imam službo, ampak v teh časih ni nič več sigurna. Ker imam tako izobrazbo,da ni ravno iskana, sem razmišljala o vpisu še na kak faks.
Ima kdo kake izkušnje kako je, če imaš univerzitetno diplomo pa se želiš vpisat na nek drug faks na drugo bolonjsko stopnjo? Je potrebno delat kake diferencialne izpite? Domnevam, da se lahko vpišeš le na sorodne smeri, kaj čisto tretjega verjetno ne gre?
So predavanja res sedaj obvezna?

Iz družboslovja presedlati na tehniko je malo kasno, saj bi jo, če bi doštudirala univerzitetno smer, za to porabila vsaj pet let, pa potem zopet pet let, da ti mine pripravništvo in neka praksa….je 10 let na tvojo podlago 28, pa si tam.

Ne vem, bodi najboljša v tvoji branži in jo dopolni s sorodno smerjo.

Lahko pa nardiš en faks in potem čez 5 let spet ugotoviš, da so se zgodile spremembe po povpraševanju in se spet zbojiš za svojo “službo” in greš delat še enega. Počasi potem prideš že do časa, ko je treba v penzijo in na koncu ugotoviš, da si se celo žviljenje “učil” napačne snovi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Nisem imela v mislih tehnike, v mislih sem imela naravoslovje. Ne bi šla na prvo stopnjo, ampak drugo. Po starem vem, da se je dalo z mojo diplomo vpisat na podiplomca (z diferenecialci) na želeni smeri oz. vem, da se lahko vpišem na doktorski študij te smeri.
V glavnem jaz bi šla na dveletni študij, druga stopnja. Doktorski študij se mi namreč ne zdi smotrn, ker z doktoratom še težje dobiš službo.
V svoji branži sploh ne najdem službe. Torej odpade.

Zanimajo me predvsem izkušnje tistih, ki ste diplomirali na enem faksu ter potem nadaljevali na drugi stopnji na drugem faksu.

Razmišljanje v stilu osebe, ki ji pomeni znanje odvečna prtljaga. Eni se pa radi učimo in širimo svoja obzorja.

Metka, jaz sem to naredila sicer še v času študija, po drugem letniku. Delam sicer na področju druge diplome, a mi prva omogoča veliko prednost točno v tem poslu. Tako da, go ahead. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

japkica, jaz sem pa v času študija razmišljala, da bi pa da ne bi in tako naprej… zdaj mi je pa žal, ker sem ugotovila, da bi bilo takrat bistveno lažje kot sedaj, ker sem bila v LJ. Zdaj pa služba daleč stran od LJ pa šolnina, ki je takrat ne bi bilo potrebno plačat…
Ja kaj čmo, eni prepozno pridemo k pameti. Ampak vseeno bolje sedaj kot pa pri 50ih ugotovit, da si celo življenje zabušil v službi, ki ti ni pri srcu ali pa pri 50ih ostat brez službe in s precej nekoristno diplomo v rokah.

ma pusti študij in pojdi raje v politiko.

Ja, tam je denar, samo biti moraš neumen, pokvarjen, močne komolce moraš imeti, znati lezti v riti, se sliniti pred volitvami okrog volilcev in tako naprej. Nekak pa nimam takih sposobnosti.

[/quote]

Ah, nič ne razumeš. Kako ženska najlažje zapluje v poslovne vode in seveda tudi v politiko.
Namig: Kresalova :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Samo kaj, ko me poslovne vode ne zanimajo, politika še manj. Kresalova pa ni moja vzornica. Edino lase imava pa malce podobni. Se bom morala ostriči na kratko.
Mene zanima naravoslovje. Sicer je fajn imeti visoko plačo, se je ne bi branila, vseeno pa mi je na prvem mestu področje dela, da je delo zanimivo, da si v ok kolektivu, da ti ni muka it v službo. Da lahko osebnostno napreduješ, da se vedno kaj novega naučiš, da si širiš znanje.

Glih bom diplomiral iz ene zanimivejših vej naravoslovja in še študiram kaj bi. Željan sem še znanja, potrebujem pa službo, da grem na svoje – torej bom moral najti en kompromis 🙂 Najverjetneje grem po diplomi v tujino za nekaj mescev (še dogovarjam), potem pa služba, kjer bi podprli mojo željo po študiju. Medicino se mi verjetno ne bo dalo študirat (čeprav bi :D), je pa kakšno računalništvo zelo verjetna izbira 🙂 Predavanja so pa na večini faksov postala obvezna, so pa še izjeme.

Heheheheh. Ni nujno, da je v tem tandemu KK tista, ki je ‘kratka’. 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

To mene tudi zanima, kako je s tem, če želiš narediti magisterij, pa si diplomiral na stari smeri … Starega magisterija več ni, bolonjskega pa moramo tisti po starem plačati ali kako? Res škoda, da je za bolonja vse zafurala.

Faunus, a ti to končuješ prvo stopnjo ali drugo?

V bistvu še zadnji program po starem načinu, torej bom taprav uni.dipl. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close