Kakšen nasvet?
Kolega je danes prišel do mene po nasvet, vendar nimam nobene ideje več kaj svetovati. Situacija je namreč, da je pred dnevi pustil dekle, ker je bila blazno tečna, pošiljala mu je tudi po 100 sms-jev v eni uri, ga klicala vsakih 10 minut, mu težila kje je, kaj počne, zakaj to počne,…Imel je vsega dovolj ter jo pustil. Ona sedaj grozi, da ga bo ubila pa še sebe zraven. Da se tega njej ne dela. Njo morajo vsi ubogati ter delati tisto kar jim ona reče,…skratka mala je zmešana. On se ji več ne oglaša, ji ne odpisuje, ona pa vsak dan bolj teži. 2 dni nazaj je še mene klicala ter še meni težila da smo mi krivi da je prišlo do tega in da naj ga prepričam, da naj pride k njej nazaj drugače bom še jaz videla kaj pomeni NJO razjeziti. Mula ima drugače zelo vplivne ter pomembne starše ter je že dokazala kaj lahko zaradi tega naredi. Ima kdo kakšno idejo kaj se da narediti?
Na začetku je bil z njo zaradi nje same, ker je bila pač v redu punca, ko je pa začela težit je bil pa edini razlog samo še denar, vendar ni zdržal dolgo, ker se kljub denarju ni splačalo. Blokirat cifro ni problem sam to problema nebo rešilo, ker še vedno lahko k njemu domov pride pa naredi celo štalo, lahko doseže da on ostane brez službe,…
Prijavi jo naj. Lahko ji s pravnikom pošljeta tudi kak dopis v opozorilo. Če se iz strahu vrne k njej, bo delala cirkus ob naslednji priložnosti. Tako je vzgojena, življenje ji omogoča, da izsiljuje s tem, kar ima, očitno pa ji ljudje tudi nasedajo, potem pa grozi.
Jaz bi jo ignorirala, se ne oglašala, ne pisala, obenem pa prijavila. Sprva jo itak samo opozorijo. Lahko bo delala kakšno škodo, a pustiti se ji pa tudi ne smete. Sicer pa take stvari danes gledamo že javno.
Tistega, kar mu je grozila, sigurno ne bo storila. Gre za razvajeno žensko, ki misli, da lahko vse dobi v življenju, če ne na lep, pa na grd način. Zato mu tudi grozi. Vseeno ji je ali je z njo zaradi ljubezni ali denarja, samo da je z njo, imam prav? Če bi pa ona našla drugega, bi ga pa brez težav pustila. Tu je ranjen njen ponos – mene pa že ne boš pustil, saj veš, čigava hči sem…Na kakšen način bi lahko uredila, da bi ostal brez službe? Je zaposlen v gospodarstvu ali negospodarstvu?
Jaz pa vidim tule ogromno stisko tele ženske. Ne gre se za to, “ti pa mene že ne boš pustil”, ampak gre za močno ranjen ego in za zelo nizko samopodobo tega dekleta, ki je svojo samopodobo gradila na tem, kako jo vidi partner. Pri tem pa je seveda zelo močno dvomila (zato toliko sporočil) v to sliko in sedaj, ko jo je pustil, se je celotna slika porušila. Z grožnjami želi dobit nazaj vsaj delček te slike, v primeru da bi se tvoj prijatelj ustrašil in ju ustregel v njenih “željah”, bolje rečeno zahtevah.
Ne znam pa svetovati, kaj storiti, da se bo rešil nje in da njej ne bo težko. Ker ona bo vsekakor zelo prizadeta. Verjetno tudi noben pogovor v takem primeru ne bi pomagal, zato je po moje za oba še najboljše, da jo ignorira, kar je sicer kruto, ampak na dolgi rok se mi zdi še najboljše za oba.
Forum je zaprt za komentiranje.