Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek In kaj točno je narobe, če menjaš samo vloške ne pa tudi gat

In kaj točno je narobe, če menjaš samo vloške ne pa tudi gat

????? To sem skopirala iz ene prejšnje teme, ker mi je res pritidk dvignilo.
Saj če imaš vložek se gate ne umažejo.
Ljudje božji uporabljajte zdravo kmečko pamet ne pa neka pravila iz ženskih revij, ki pišejo samo neumnosti, da se je treba po vsakem lulanju it tuširat pa lase prat dvakrat na dan.
Ja pa kaj še, voda ti spere dol zaščitno plast kože in zato dobiš vnetja ne pa zato, ker nisi zamenjal gat, če imaš vložek.

Joooj…dejstvo je, da se gate menjajo vsak dan z vložkom ali brez…jojjj dajmo no, malo osnove higiena pa že morajo biti.

ti kar nosi prešvicane gate dan na dan, menjavaj vložke pa misli, da si naredila nekaj za higieno

menda ti je jasno, da tam spodaj švicaš tudi in da proti temu vložek pa ne ščiti???

bruh bruh bruh

je pa res, da od tega ne umreš, pa verjetno zboliš tud ne, sam gabiš se mi pa nenormalno

Spodnje hlače se prepotijo !!!

Ma dejte mi en pameten razlog navest zakaj menjat gate, če je gor vložek in pi…sploh ne pride v stik z gatami.
Kakšno švicanje ne blebetajte neumnosti. A se čez rit švicaš in čez zgornji del pi…?
Jaz se ne, kdor pa se naj gre k zdravniku, ker to ni normalno!

a vi to noste vsak dan te plastične vložke??

omg kaj vse ne izveš tuki :-)))))

no jaz recimo si zjutri ne bi mogla dat starih gat na rit …

Ideja mi je čist neverjetna in ja, nikoli ne bi tega prakticirala. Pa to je fora iz JLA, ko so gate okol obračal in nosili po več dni. Poznam tudi primer, ko je punca z vložki in menjavo gat na 3 dni šla na enomesčno potovaje, to še razumem, ni kej. A doma…………..pa ja ni lepšega kot v sveže spodnje hlačke skočit :-))))))))

o ja… švicaš.. brez skrbi da
glej ni problema, ti kar smrdi dalje, saj te ni v moji bližini

Vlozki so iz umetnih materialov, koza ne diha ce imas vlozke in zato hitro pridelas vnetje. Da o tem, da je to zelo nezdravo, niti ne zacnem. Gate ne pokrijejo le spolnegaborgana, ampak tudi rit, ki ponavadi ni najbolj cisto podrocje. Tretji razlog je potenje, ki se dogaja povsod, ne samo kjer je lozek. To so osnove znanja o higieni in ne morem verjet, da to sprasuje opravilno sposoben, predvidoma odrasel osebek.

Vedno manj se cudim, da toliko ljudi smrdi. Od kar berem mon, mi je vse jasno.

No drage moje pametnjakovičke jaz še nikoli v življenju nisem imela kakšnega vnetja in na sploh sem zelo zdrava. Poslušam pa sodelavke, ki se tuširajo petkrat na dan in imajo stalno neka vnetja. Mislim da dodatne besede niso potrebne, pametnemu je vse jasno!

meni zdrava kmečka pamet pravi, da ne vidim smisla in potrebe po nošenju vložkov, če nimaš tardeče oziroma kakšnih bolezenskih razlogov.

Ja svašta no!
A da je pa toliko vnetij zaradi vsakodnevne rabe vložkov, pa še nobeni ni padlo na pamet?
In kakšne to vložke uporabljate, da vam pokrijejo tazadnjo in tasprednjo plat?

Tuširam se vsak dan zvečer, ker mi je grozno, da se vležem “umazana” v posteljo. Vsak vecer sveže spodnje hlačke, občasno tudi zjutraj, odvisno od takšnih in drugačnih izcedkov. Da bi se stuširala in si ne bi preoblekla hlačk, mi je kr neki.

Pa kaj si potem majce menjate 1x na mesec ali kaj? Mislim, če ene spodnje hlačke nosite par dni…

Kaj sploh sprasujes, ce si tako pametna?

Pa kdo govori o vloških vsak dan?
Jaz pravim o vloških med menstro, da če imaš vložek ne vidim potrebe, da menjaš gate vsak dan, ker se itak nič ne vmažejo, ker vložek prekriva tisto področje iz katerega teče. In tako gate sploh ne pridejo v stik s krvjo in zakaj bi jih potem menjala, če so čiste.
Ste zdaj skapirale ali je treba narisat?

Tudi jaz, ko sem bolna ne menjam spodnje hlačke vsak dan, v osmih dneh jih zamenjam 2x ali 3x. Lahko rečem le: ne komplicirajte!

Vložke nosim le takrat, ko imam menstruacijo. Ko je nimam, ni šans, da bi uporabljata tiste ščitnike perila, ker koža ne diha in je res več verjetnosti, da se razpasejo glivice. Spodnje hlače si preoblečem trikrat na dan (zjutraj, po prihodu domov iz službe in pred spanjem), ker imam močan beli tok, ampak vseeno raje menjujem gate, kot pa da nosim konstantno tisto plastiko med nogami. Ko imam M, pa ni variante, da bi imela par dni enake gate gor, ker vseeno ni higiensko. No, pač vsak dela po svoje… je pa tudi res, da že dolgo časa nisem zavohala koga, da bi smrdel. Edino sodelavec vedno smrdi poleti, ampak smo ga že vajeni…

BLJAK!!!

Tudi jaz, ko sem bolna ne menjam spodnje hlačke vsak dan, v osmih dneh jih zamenjam 2x ali 3x. Lahko rečem le: ne komplicirajte![/quote]

še enkrat: BLJAK!

kolikor jaz vem, med menstro še bolj švicaš, kot ponavadi

fuj bljak gabiš se mi

Mogoče se ne umažejo, smrdijo pa! In to zelo in zelo specifično, tako da tako MON-o zavohaš, če jo srečaš. Katastrofa. A nimaš pralnega stroja, al kaj, da je tak problem par ekstra hlačk zraven žehte oprat?

Čudno, da se niti ena ni začela pritoževati čez vloške namesto vložke, popravljate se v kompliciranju 🙂

Drugače pa se spodobi že zaradi higiene in dobrega počutja menjati gate vsaki dan, tudi dvakrat če je potrebno:))

Ja eni ste pač svinje. Z vsem spoštovanjem do živali.

Če bi se spotikala čez vse njene slovnične napake, še ne bi končala….

Za vašo informacijo: ne smrdim! Kot sem opazila bolj smrdijo tiste, ki so obsedene s tuširanjem, ker na tak način provocirajo kožo, da izloča vedno več znoja.
Telo se samo čisto, če niste vedele, kako pa mislite, da je zdržalo človeštvo par tisočletij brez kopalnice. Še 20, 30 let nazaj so se po vaseh (pa tudi po mestih) kopali enkrat tedensko pa ni noben smrdel in vsi so bili zdravi kot ribe!
In tudi alergij ni bilo, zdaj pa je vsak drugi otrok alergičen, ker jih mamice obsedeno umivajo non stop in otrok sploh ne more razvit imunskega sistema!
Saj pravim: mao več uporabljajte zdravo kmečko pamet pa bo lepše vam in vsemu svetu!

????? To sem skopirala iz ene prejšnje teme, ker mi je res pritidk dvignilo.
Saj če imaš vložek se gate ne umažejo.
Ljudje božji uporabljajte zdravo kmečko pamet ne pa neka pravila iz ženskih revij, ki pišejo samo neumnosti, da se je treba po vsakem lulanju it tuširat pa lase prat dvakrat na dan.
Ja pa kaj še, voda ti spere dol zaščitno plast kože in zato dobiš vnetja ne pa zato, ker nisi zamenjal gat, če imaš vložek.[/quote]

draga od nekoga. vsekakor je več bakterij pri načinu, če imaš vložek med nogami, ki ne diha, s tem ne diha niti frčafela kot pa če imaš bombažne gatke, kjer dopuščaš, da se nožnica čisti naravno. in zato ženske, ko gremo lulat, po lulanju uporabimo tudi papir. da se zadnje kapljice ne nabirajo na hlačkah. čiščenje same nožnice je pa čisto naravno kot je star svet in ljudje v njem. če si pa ženska, ko gre srat, pa ni doma, obrisati s kakšnim intimnim robčkom ali pač malo zmoči papir, predno se zapre v sekret, da bi si obrisala rit in se tolaži z vložkom med nogam, ko nima menstruacije, je pa to povabilo bakterijam, naj navalijo, saj imajo pravo zatočišče, kjer se bodo lahko na polno razmnoževale.

pri nekaterih opažam, da se branite vode kot bolhe deratizacije. seveda, tudi zgornje majčke nosite po en teden, ko si date vložke za pod pajsko, zraven se en teden ne umijete in ste čiste tako, da se vas potem na kilometer voha. že ko imaš samo hlačke, se skozi dan poti človek (pa ne mislim švicanja ali mokrote zaradi vzburjenja), da imaš še sintetični vložek, pa niti ne razumem, ali imajo ženske med drugim res samo zamašene nose.
nekaj drugega je, če ima ženska težave z belim tokom, ki ji lije v potokih. ampak tudi za te stvari obstaja ginekolog. da pa niti za osnove higiene človek ne poskrbi, pa nikdar ne bom razumela. ne vem no, a štunfe tudi na 14 dni menjate, ker morda uporabljate sprej proti potenju nog?

zmernost nikdar ni škodvala. ko kaj škoduje, organizem sam pove.
drugače pa, ne napihuj ali ne pretiravaj z izjavami “a se je treba po vsakem lulanju it tuširat pa lase prat dvakrat na dan”, ker o tem nihče ni pisal. vsaj ne v tem kontekstu, ki si ga kopirala. zato ne obračaj besed.
to je tudi eden izmed razlogov, zakaj ne podpihujem tiste, ki sebe predstavijo v superlativih, ko govorijo o primerih, kaj naj bi neka prijateljica storila. za primer. ker sebe prikažejo vedno v najboljši luči, druge v najslabši, pa če bi poznali zgodbo ali cel kontekst, bi lahko pridobil čisto drugo mnenje.

pa še nekaj, ko praviš, da če imaš vložek, se gate ne umažejo. saj če imaš čevlje, se noge tudi ne umažejo, pa ne vem, zakaj je tako osvobujoče, če si umiješ tudi noge in obuješ sveže štunfe.
pa da ne govorim, ko hodijo ženske na sekret, recimo v službi, za seboj puščajo umivalnik svoj las, pa se je dogajalo, da ko so imele menstruacijo, da niso bile tolko, da bi tisti usrani vložek pospravile v kantico za vložke, ampak so jih puščale na kantici. in to ženska, ki je imela dvignjen nos, kmečko pamet, zavaljena in je šnifala vse ostalo, kakšne so, kaj delajo narobe, podobno kot ti.

če bi bila moški in bi brala ta forum o teh stvareh, se vprašam, če se mi počasi ne bi začele ženske gabiti, ker ne poznate osnove higiene. ne vse. te, ki se izpostavljajo. in da bi mogla biti ženski fotr, ki bi jo učila, katere so osnove higiene. res se mi dvigne, samo ne funkcionalni moški organ, ampak tam, malo višje.

pa ko greste na sekret, si tudi ne umijete rok? in z neumiti rokami šarite po svojih gatkah ane? in ko greste iz sekreta, si tudi ne umijete rok, kot je dostikrat videno ali opaženo. in potem naj vse tisto, kar ste ve prijemale, prijemamo mi? ko naj bi se z ljudmi rokoval? daj si raje preberi najprej o dokazanih dejstvih, kdaj je voda škodljiva in kdaj ne. in kdaj koža in občutljivi predeli ob tem trpijo. zato ne zagovarjaj nehigiene.

zdrava kmečka pamet govori vsaj malo drugače. resnično nič me ne zmoti pri ljudeh. se ne ukvarjam, ker živijo ljudje svoj lajf in me niti ne zanima kako. zmoti pa me, ko packarije vplivajo tudi na moj nos. nimam nič proti tudi, če je kdo debel, suh tak ali drugačen, dokler tisti debel, ki jamra na veliko, kako mora shujšati, a se nabaše v enem dnevu s stvarmi, ki bi jih nekdo imel za dva dni. bodi tak, pa ne jamri, ali pa jamri, pa zraven še kaj zase stori. to slednje je nekako opravičeno in tudi tolerirano.

kakšna logika je to, da je sintetični vložek higienski, poleg nemenjavanja gatk? a če nič ne jeste, si potem tudi ne umijete zob?

sedaj mi je tudi malo bolj jasno, zakaj hodite nekatere na obiske. zato, da lahko šinfate druge, ko ob tem zakrivate svoje skrite lepote.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close