Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Najdeni mucki

Najdeni mucki

Kaj storiti, če najdeš odvržene mucke?
Zdaj včasih jih lahko posvojiš, v nedogled pa to ne gre.
Klicali smo že v zavetišče in so jih odpeljali. POtem smo imeli pa težave z županom, občina se ne strinjam s klicanjem v zavetišča, ker imajo stroške.
Kaj torej storiti?
Posvojiti ne moremo 20 mačkov, najdemo jih pa pogosto.

Občina je zakonsko dolžna poskrbet za prostoživečke. Pojdi do najbližjega veta in naj sklene pogodbo z občino. Saj se itak gre samo za sterilizacijo in kastracijo. Mačke se potem vrne v njihovo okolje, razen mladiče se ponavadi da v zavetišče ali pa jih spravi v red preko prostovoljcev.

It katerega konca pa ste?

???-dajte jih na internet, naredite par slikic muckov, naredite oglas, in dajte na facebook in ostale portale za najdene živali. Eni, ki jih poznam so to večkrat že naredili, in so vse mucke vedno oddali brez večjih problemov.

Ali pa jih nesite na kakšno kmetijo. Ali pa če se polovi tiste mačke, ki jih vidite v okolici in da se jih nese k veterinarju pa da občina plača sterlizacije/krastracije. Mislim da so oni to dolžni plačati. Smo imeli podoben problem pred leti, potem smo pa sosedu rekli da naj polovi svoje mačke pa da naj jih da sterelizirati, je to naredil in od takrat nimamo več potepuških muckov. Samo še domače.

Občine ne bi navedla, je pa šlo za ZOnzani. Občina ima pogodbo oz. jo je imela takrat, ko smo imeli težave, ampak je župan ponorel, ko je zvedel za stroške. Pravzaprav smo to naredili, ko je šlo za pse, več primerov. Za mucke pa potem nismo upali več klicat, smo jih vedno kar posvojili.
Dobra ideja Princess, sicer na FB vidim pogosto te oglase, me veseli, da so uspešni, sem mislila, da niso tako uspešni.

Princess, gre se za to, da nič ne narediš samo s tem, da mucke oddaš, ker se vedno znova producirajo novi. Treba je zajezit mačje lokacije in to se dela z načrtnim S, K. Občine se seveda temu upirajo, ker jim ni v interesu, zato je dobro poznat zakon, saj verjetno se bo tako Yo oglasila in kaj več povedala.

Krivokljun, defenitivno se strinjam, mačke je treba dati kastrirati/sterelizirati, pa da se jih potem spet spusti v naravno okolje. To je treba zajeziti da se ne plodijo konstantno. Drugače je pa res tako da ne vem koliko ima mačka 3 krat letno leglo in računaj potem okoli 40 mladičev vsaka mačka letno. To je full, pa polno bolezni se potem raznaša preko gonjenja, ubogi mucki prestradani pa bolani. Hvala bogu tega pri nas ni več smo dali vse sterelizirati/kastrirati.

No te ki jih poznam, oni so vedno oddajali ljudem, ki so vedeli da bodo dali mačke kastrirati/sterelizirati. Sem tudi sama full za to, mislim da bi to moglo biti po zakonu, da ko posvojiš žival da jo moraš dati sterelizirati.., drugače se samo bolezni prenašajo.

Ja, občine so to dolžne storit, se pa branijo.
Na kmetijah je pa še slabše. Jaz prihajam s kmetije in vem kako je. Žal je na podeželju ogromno tega, da se mački kar množijjo. Kastracija in sterilizacija se ne delata. Bolezni je ogromno. Mladičke se pobija. Moram priznati, da smo na podeželju glede tega res za luno.

Da ne bo pomote, mi smo dali vse sterilizirat in kastrirat. Ampak to je stanje v zadnjih letih. Ko sem bila majhen otrok pa je bila tudi pri nas takšna praksa kot drugod: razmnoževanje sto na uro, nobenega veterinarja, polno bolezni. Ne vem zakaj je lastnikom mačk tako težko dat denar za te stvari? Potem pa mladičke utapljajo in podobno. Vsako nedeljo pa gre k maši, da denar v cerkvi, nekajkrat na leto plača mašo. Tam pa ni predrago. Se gre pobožnega človeka in hladnokrvno mori nedolžne mladičke.

Ja meni tudi to ni bilo nikoli jasno. Eni ljudje so totalno neodgovorni, kako lahko posvojijo žival in gledajo kako se jim goni, je vsa bolna, pretepena, ima 3-4 krat letno mladiče. Potem pri 5 letih pa vsa shirana pogine.

Ne razumem tega, eni ljudje nimajo občutka, empatije za živali. To so tako navajeni, sigurno so jih tudi že doma tako vzgajali da so imeli mačke, pse, ki so jih brcali, podili, zanemarjali in tako počnejo sedaj v odrasli dobi. Jst sem tut svojo mačico dala že pri 5 mesecih sterelizirati, ker so pri 5 mesecih mački že spolno zreli. Me je kar šokiralo to, da so tako hitro.

Groza utapljanje, vem jst to, so eni to naredili ko sem bila majhna ne morem govoriti od tega, mi je preveč žalostno. Saj pravim mi smo imeli tele sosede, ki so bili nemarni in so imeli mislim da 2, 3 muce potepuške, malo so jih podili malo hranili v bistvu je bilo pa vse navadno zanemarjanje. Mačke so se pa plodile imele legla velikokrat letno, bolezni je bilo polno. Potem smo mu pa rekli da naj mačke da sterelizirati, no in je to naredil. Od takrat je mir. Sedaj imajo psa, ko so ga prinesli domov, je revež celo noč tulil v pesjaku, to je bilo sredi zime nihče ga ni prišel pogledati. Pa so kao urejena familija, ma nimajo pojma o živalih, sploh ne razumem zakaj imajo taki sploh živali, kot da hočejo ustvariti neko picture perfect če ima že froca pa bajto pol more imeti tut psa ali mačko..kr neki..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close