Kaj vas pri moških najbolj moti?
Bibita, saj govora je o tistih “nepravih”. Sicer dvomim, da katero karkoli moti na pravem moškem. Ker če jo, potem pač ni pravi (zanjo).
Nikjer ni bilo napisano o katerih je govora.:)
Se pa strinjam s tem, kar je napisala “ferbčna”…. tudi “pravi” ni idealen; samo na njem nas nič ne moti, al pa vsaj ne tako močno, kot pri “nepravem” :)))
Sem pa spodaj v eni temi napisala, da “se ga da spremenit”… seveda, če je “pravi” in če je volja.:)
Da je bahač (postavljanje z avtom recimo), da je nezanesljiv, lažnivci me motijo, da preživi večino prostega časa na netu ali pred TV, da je preveč poštirkan (recimo obrit po celem telesu pa ni nek tekmovalec v plavanju ali kolesarjenju), da je tako nadišavljen, da ga vohaš na 10m, da se vtika v vsak tuj pogovor, čeprav nima pojma o temi…
No, jaz pravim, da vsak najde sebi primernega. In ko se ob takem človeku počutiš zadovoljno in je tud sam odnos zadovoljujoč, osrečujoč, potem je ta zraven, idealen. Ne glede na to, kak je in če se komu drugemu ne zdi idealen. Pomembno je le, kako ga vidimo mi. Če nas na nekomu nekaj moti, lahko to pomeni, da takega človeka ne moremo sprejet, ker tud sebe ne sprejemamo. Lahko pa enostavno pomeni samo to, da nam ta lastnost enostavno ni sprejemljiva, ker bi to prinašalo v odnos nek konastanen konflikt. S takim človekom je zato boljše, da sploh ne gremo v zvezo. Težava pa je navadno zaljubljenost, kot takih stvari na zečetku ne vidimo in se pojavijo kasneje. Taktrat imamo občutek, da se je partner spremenil, v resnici pa smo le mi malo bolj odprli oči. Takrat se izkaže trenutek resnice, ali smo na ljubezen dejansko pripravljeni. Zato pa tista slepa zaljubljenost ni nujno vedno nekaj pozitivnega, ni pa slabo, saj nam lahko olajša združevanje dveh različnih svetov.
– ne maram zanemarjenih moških (mastni lasje, umazana oblačila….)
– ne maram moških brez bontona (glasno govorjenje- tuljenje riganje, …..)
– moti me nerazgledanost ( ves svet se ne vrti samo okoli avtov, športa in žensk)
– ne prenesem moških, ki so do svojih deklet/žen obnašajo nespoštljivo (zatiranje v družbi, spogledovanje z drugimi, stavki kot so: baba je samo za štedilnik dobra…..)
– ne predstavljam si, da bi bila z moškim, ki ne mara oziroma sovraži živali
– in bistvo- ne maram nasilnih moških ( pa naj se gre za fizično ali psihično nasilje, ki ga izvaja nad partnerko, otroka, živali, staršev….)
Hm tole me zelo čudi, v temi analogni tej, ki je dvakrat daljša, se razpravlja o nekih tečnih ženskah, pa glej, glej, kako malo je takih tečnih, nič kaj se ne pritožujemo čez vas ubogi moški, poglejte, kako smo prizanesljive, a cenite vi to 🙂 🙂
Pa da ne bom spet offtopic, moteči faktorji pri moških:
-če se primerja z deklarirano lepimi filmskimi igralci ne glede na to, v kolikor je to upravičeno
-če misli, da je lep, ne glede na to, v kolikor je to upravičeno
-če piše o sebi, da je lep, ne glede na to, v kolikor je to upravičeno
-če izredno malo da na svojo zunanjost, če je neobrit, razkuštran, in mu je bolj ko ne vseeno oziroma če to javno piše po forumih
-če se nespoštljivo obnaša do vegetarijancev oziroma njihovega načina prehranjevanja
-če ima navado jesti pozno ponoči, to pač ni zdravo
-če ima navado piti alkoholne pijače ponoči, to sploh ni zdravo v nobenem času dneva, saj to povzroča beg od problemov
-če provocira, da v slovenskih goricah, ki so mimogrede najlepši kraj pod soncem, uspeva izključno šmarnica
-če se nespoštljivo obnaša do mene, bom pojasnila
–na primer, da provocira v zvezi z mojim bivšim fantom
–mojim načinom pehranjevanja
–z mojim načinom doživljanja sveta, mi pripisuje avtizem
–če se vtikuje v mojo pomoč prijateljem in me prepričuje, da bi jim morala prekomerno zaračunavati
–če me primerja z liki iz filmov, nanizank ki so zaradi empatije in skrbi za druge zapadli v depresijo in naredili samomor
-če provocira druge ne glede na spol, nisem ljubosumna, da ne bo napačno razumljeno
-če zdravstvene posebnosti rešuje na instant način, torej da slepo zaupa farmacevtskim izdelkom
-če se ne izobrazi dovolj v zvezi z medicinskimi pripomočki
-če več časa dnevno v nesmiselne namene uporablja internet; t. j. pisanje po splošnih, (ne strokovnih!) forumih, uporabljanje spletnih klepetalnic, ipd.
-če navedeno uporablja z namenom provociranja drugih, (po možnosti značajsko šibkejših, karkoli to pač pomeni)
-če nepozorno bere moja sporočila na forumu in hkrati odgovarja (tako, da je očitno, da ni dobro prebral)
-če špekulira (sicer napačno, pa vendar je moteče) zakaj sem kako stvar napisala oz. vprašala
…
to je sicer dinamičen seznam, ampak pač sem poskušala navesti tiste pomemnbejše stvari, še zdaleč ne vseh
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Katenjka, občutek imam, kot da si večino teh alinej namenila izključno Matjazku. 🙂
Preveč hvaljenja samega sebe – zagledanost vase, egoizem, neurejenost (mastni lasje, zapuščena brada, kosmat vrat pri kratki frizuri), še vedno mislim, da moški mora biti kavalir, ne sme se imeti za nekega boga, kateremu se bodo vsi klanjali ter mu padali pod kolena, zavedati se mora, da smo ženske enako vredne, nas mora spoštovati,.. ne pa jemati kot v praskupnosti – ženska – štedilnik – družina.
Je pa razlika kaj me moti pri moškem, ter kaj pri možnem partnerju. Pri partnerju so zadeve sicer napisane iste, ampak so potem še podrobnosti, ki se nanašajo na napisano.
Če ste enakovredne, čemu biti kavalir?
Jaz do moških nisem kavalir, ker so mi enakovredni, čemu bi bil do žensk, če ste pa, kot praviš, enakovredne?[/quote]
S kavalirjem mislim, da je pozoren (pomaga obleči plašč, če vidi da te zebe, ti vsaj ponudi svojo jakno,…), pod enakovrednost pa smatram, da mu ni odveč pomiti posodo ali posesati,….
Z ženskami je včasih treba, kot z otroci. Enako pa tud z moškimi in smo si na koncu enakopravni. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.