Kaj vas pri ženskah najbolj moti?
Vprašanje sploh težko ločiš po spolu. Ker kar te bo motilo pri ženskah, zakaj te potem te iste značajske lastnosti in obnašanje tak isto ne bi motile pri moškem?[/quote]
Ker se z enim od spolov spuščaš v zvezo, kjer moraš prenašati več kot le neznosno predirljivo hihitanje ali občasno pljuvanje med govorjenjem, na primer. To se pri frendih vse da prenesti.
Robi, kaj pa je tečnarjenje? To je tako zelo širok pojem. Nekomu se ženska lahko zdi tečna, v resnici pa samo ne razume, sliši njenega sporočila. Ker ne razumeš sporočila, lahko to vzameš osebno, kot recimo, da nekaj pričakuje od tebe, dobiš občutek, da ji moraš nekaj dat. In ker je ne razumeš, ne veš kaj bi ji moral dat in misliš da tega sploh nimaš, zato se počutiš neljubljenega. Takrat potem navadno rečeš, da ti ženska tečnari. V resnici pa samo potrebuje tvoje razumevanje. 🙂
Moja definicija ženske ki tečnari: To je ženska, ki jo veliko stvari mori in ki svoje želje/probleme/težave zna izrazit samo na tak način, da tečnari. Normalen konstruktiven pogovor o problemu z njo ni možen. Imam občutek da ženska, ki tečnari, sploh noče rešiti problema ki jo moti, ona samo hoče tečnarit ker je tečna, in potem najde najbližjega, to pa je ponavadi partner.
Sem doživel :))
Še vedno pa nisi pojasnil, kaj je tečnarjenje. Kaj se skriva pod tem pojmom zate? Če nekdo izrazi problem, željo, je to tečnarjenje? Ali ti nikoli ne izražaš svojih želja in problemov?
@Marko: Tako kot si rekel… “V resnici pa samo potrebuje tvoje razumevanje.” Se strinjam in bi rad razumel, ampak naj pove kaj jo muči.
Če ona pričakuje da naj jo jaz razumem (brez da kaj pove), potem lahko upravičeno jaz pričakujem od nje, da naj razume da jaz ne razumem. Bistvo je pogovor. Če pa razloži kaj bi rada in jaz tega nočem upoštevat, potem pa se strinjam, potem ima pravico da tečnari (če ima za to razlog).
Ja, razumem. Včasih pa tud ženska (moški) verjame, da je svoj problem že izrazila mirno, pa je (ga) partner ni slišal/razumel. To lahko pripelje do slabšega razpoloženja in takrat želimo svoj problem poudarit na bolj ekstremen način. Seveda ni vedno pomembno samo to, kako poslušamo in razumemo, temveč tudi to, kako jasni smo v svojem izražanju, da nas drugi lahko razumejo.
Predvidevam, da si pod plastično predstavljajo tiste ženske, ki pretiravajo z botoxm (napihnjene ustnice), zategnjen obraz…. – ala Urška Čepin. Lahko, da se motim.
Za žensko, ki tečnari; pa mislim, da izgleda nekako tako:
Predstavljate si moškega, ki ravno gleda napeto tekmo nogometa.
In ozračje je že tako napeto, da bi ga lahko rezal z nožem- rezultat je namreč 2:2 in do konca tekme je samo še 10 minut. V sobo vstopi dekle/žena.
Srček ali si že zamenjal mi gumo na avtu, bi šla do prijateljice na kavo, ker ima nove lake za nohte pa bi jih sprobala, da vidim če….. …………………………………….. A srček a si?
Kaj?
Ma ne me z..t, sem ti že včeraj rekla, da rabim avto, saj veš da mi je v službi rekel šef, da moram dvigniti paket, pa na sestanek sem morala iti v petkah na bus- a veš kako so me noge bolele……………………….. Srček- a si?
Kaj če sem?
Pa nehi se srči no, jaz rabim avto, pa me sploh ne poslušaš, kaj misliš kako se počutim, ali to namenoma počneš, točno veš kako me prizadaneš s takim obnašanjem, pa jaz ti vedno ugodim pri vsaki tvoji kaprici……..
.
Pa kaj si tečna j…m ti!! A tud tekme ne more več človek pogledat v miru!
Puffle
zanimiva zgodbica. Torej bi se v tem primeru morala ženska umaknit, pustit moškemu, da do konca pogleda tekmo. A to, da je pa v petkah letala po avtobusu (ker mož ni zamenjal gume) to pa ni nič. Le kdo bolj ne upošteva drugega?
Kaj naj rečem, da se strinjam s tabo… Seveda se!
Sicer pa smo vsi tu pa tam tečni. Neupravičeno tečni. Tudi jaz. Tudi ti. In ti.. in ti… Včasih smo vsi kot otroci. Otroci so en tak primer, da ko so napr. lačni, so tečni.
Pomembno je, da takrat prepoznamo to tečnost in da jo partnerju povemo. Torej, ja, slabe volje sem, tečna/tečen, rabim malo miru, da me mine tečnoba… ni vzrok v tebi, tvojih dejanjih. Jaz upam, da če tako deluješ v odnosu, da tudi takrat, ko si upravičeno “tečen”, da partner to drugače gleda, in da se potrudi da bo ta “tečnost” bila razjasnjena, razumljena in z njegovo pomočjo odpravljena.
“Motilec” je še kar dobro povedal, kar sam mislim.:
Tečnarjenje je lahko posledica samopomilovanja. Če oseba v sebi nosi prepričanje, da je uboga, ne bo ničesar naredila, da spremeni svojo situacijo, ker potem več ne bi bila uboga. To se vidi, če osebi predlagaš neko rešitev, pa tega vseeeno ne naredi, ampak vztraja pri svojih navadah in seveda še naprej tečnari, da je nezadovoljna.
Tudi to. Pač na splošno sama uporaba umetnih pripravkov…Da ima pobarvane lase, pa da je napudrana, pa namazana…..Da izgubi svoj naraven videz.
Kaj me moti? Izhajal bom iz tega, da ženska še ni moja partnerka ali pa jo šele spoznavam, ker če je moja, potem me ne moti kaj dosti pri njej in gre motečnost proti nič.
Moti me neiskrenost, da ne pove tega, kar misli, ne glede na to, kaj jaz mislim o neki stvari. Ne prenesem laži, prikrivanja.
Pri videzu mi ni všeč pretirana uporaba kozmetike (parfum, puder, preveč šminke, uhani vsepovsod), pretirano poudarjanje in razkazovanje delov telesa. Moti me seveda neurejenost las, nohtov, zob. To je itak samoumevno, da mora bit porihtano.
Pri obnašanju gre spet za iskrenost. Če ti je smešno, se nasmej, če si jezna, slabe volje, mi povej, pokaži, se pravi, da ne skriva svojih čustev, občutkov. Pomembno je, da ne gleda samo na sebe in svoje občutke, ampak zna prepoznat in slišat tudi drugega.
Jaz sem se bolj osredotočil na to, kar mi je pri ženski všeč, ne na to, kar mi ni, ker ne potrebujem ženske, ki mi ni všeč, ampak žensko, ki mi je in sploh težko razmišljam o stvareh, ki jih ne maram. Vedno iščem pozitivne stvari. Navadno ti potem taki ljudje sami stopijo na pot.
To pa je tako napisano, kot da je to (nekaj narediti pri sebi) ena izmed najlažjih stvari. Torej, vsi okoli te osebe ostanejo isti, on/ona pa si bo v glavi vse pošlihtala, da ne bo čutil-a tega samopomilovanja. Pa ja. Ni nujno, da je samopomilovanje rezultat nedejavnosti, lahko osebi enostavni ni omogočeno (ali pa v zadostni meri omogočeno), da spremeni svoje okolje, kjer ne bo čutila potrebe po nekem samopomilovanju.
Recimo, lahko se samopomilujemo, če smo v finančni stiski. Službe ne dobimo, kljub iskanju, stroški ostajajo, lahko plešemo po trepalnicah, pa ni možnosti nekaj naredit. V tem primeru lahko še tako praviš, da mora oseba, ki se samopomiluje it delat, to ni izvedljivo. Ne zaradi nje, ampak zaradi okolice.
Isto je v partnerskem odnosu. Še tako lahko praviš, kaj mora partner narediti, če ti ne boš svoj delček, ki ga tudi moraš naredit, naredil, to za osebo, ki se samopomiluje, ne bo izvedljivo. Ne bo ji namreč izvedljivo naredit tistega, kar naj bi naredila, da bo bolj zadovoljna, da se bo manj samopomilovala.
Saj veš. V odnosu ni samo eden.
Če ti je nekdo všeč, te moti zelo malo stvari na tem človeku. Drugače pa mi osebno ni všeč na ženskah oz. vidim kot pomanjkljivost, če se preveč “moško obnašajo” (robustne/trde, gospodovalne, agresivne, ukazovalne), potem da niso občutljive oz. da so manj čustvene, da so “nafarbane” kot na maškaradi in vse umetne zaradi pretiravanj z ličili, “preveč fine” oz. takšne, ki se nosijo in niso prav nič naravne, potem preveč žlobodrave, ko iz njih lezejo besede kot po tekočem traku, takšne, ki o vsakomur znajo kaj povedati ….
Vprašanje sploh težko ločiš po spolu. Ker kar te bo motilo pri ženskah, zakaj te potem te iste značajske lastnosti in obnašanje tak isto ne bi motile pri moškem?[/quote]
In vendar ti je uspelo to ločiti. Čestitam, to svoje zgoraj napisano napačno stališče si v vsaj eni temi že nekaj poskušal pojasnjevati.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Vprašanje sploh težko ločiš po spolu. Ker kar te bo motilo pri ženskah, zakaj te potem te iste značajske lastnosti in obnašanje tak isto ne bi motile pri moškem?[/quote]
In vendar ti je uspelo to ločiti. Čestitam, to svoje zgoraj napisano napačno stališče si v vsaj eni temi že nekaj poskušal pojasnjevati.[/quote]
Kako je lahko stališče napačno, če je osebno, kar se tiče okusa (o ženskah)??
In vendar ti je uspelo to ločiti. Čestitam, to svoje zgoraj napisano napačno stališče si v vsaj eni temi že nekaj poskušal pojasnjevati.[/quote]
Kako je lahko stališče napačno, če je osebno, kar se tiče okusa (o ženskah)??[/quote]
Napačno stališče je, da je ista stvar, lastnost, obnašanje isto moteča, (družbeno (ne)sprejemljiva ) za oba spola. Namreč, za ženske oz moške se predpostavljajo določene različne lastnosti, ker to izvira iz naših -za enkrat še vsaj nekaterih obstoječih- razlik med spoloma.
Saj si tudi sam pisal lastnosti, ki se nakak za žensko ne prepostavljajo oz. so nesimpatične večini tipom. Verjetno bi jih pri prijatelju pač lažje toleriral, ali pač? Verjetno bi-boš tudi otroke vzgajal malo drugače glede na spol?
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Motečnost je enaka nič samo v začetku, v fazi zaljubljenosti, ko so ti celo všeč tiste iste napake, ki so ti pri kom drugem moteče, in kasneje tudi postanejo moteče pri partnerju. Navadno si z zaljubljenostjo umetno ustvariš pogoje, da nekoga sprejmeš, pa čeprav ima več kot preveč motečih faktorjev. No kasneje pa vidiš, če lahko s tem živiš, ali pa pač ne; torej, če lahko živiš s tistimi konkretnimi njegovimi napakami, ki se kasneje izkristalizirajo, ne zato, ker jih ne bi imel (ok, malo pač oba igrata) ampak večinoma zato, ker si jih ti zavestno-nezavedno spregledal. Sicer p abrez veze, vsem znana teorija.
To sem napisala, kar tako pisanje razumem kot od nekoga, ki je obupan, ker je sam (zate ne vem, in se zaradi mene ne rabiš opredeljevati, da ne bom spet dobila po prstih, isto je napisal tudi matjažko in mi je prav vseeno za vaju, če sta samska ali ne)
Meni se zdi bolj pomembno, da napake in svoje in partnerjeve znaš sprejeti, pravilno ovrednostiti, da jih ne potenciraš, da dobre stvari razvijaš, da preko drugega spoznavaš sebe, če ne gre drugače tudi preko pričkanj in dram…sicer se temu če se le da poskušam izogniti, ampak imam že nakaj časa nekatere stvari v življenju puste in enolične kot so ruske stepe…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.