tipi in zaklepanje avtov
Ko so že ravno take teme …
Če mi fantje mogoče lahko pojasnijo, v čem je fora, da stopiš iz avta, narediš par korakov, avto zakleneš (seveda na daljinca), pri čemer seveda obvezno pogled usmerjen v avto, in se potem med hojo vsaj še trikrat ozreš nazaj, ali je vse v redu … Imam pisalno mizo postavljeno ravno tako, da gledam na parking in zdajle že drugi tip po vrsti ping ping, zaklene avto, naredi nekaj korakov, se ozre nazaj (popraska po mednožju), spet naredi par korakov, za hip postane in se poznavalsko ozre po avtu … Je zaklepanje avta tak podvig, da ne uspe vedno? Se lahko v teh parih sekundah po zaklepanju z avtom kaj hudega zgodi? Preverjajo/preverjate, ali bo avto obstal na mestu … Če je še tako lep kot včeraj? Je morda res simbol saj vemo česa in se tako težko ločijo od njega?
Ta pojav sicer opažam tudi drugje, ne samo na našem parkingu. Ženske ponavadi samo stopijo iz avta in ga niti ne pogledajo več, samo zaklenejo in že hitijo svoji novi usodi naproti.
In spet se iščejo “napake” na drugih. Samo opažam. Punce, tak se ne bomo razumeli. 🙂
Tako kot se katera ženska 10x pogleda v ogledalo, tako se nek tip ozre za svojim avtom. Iz podobnega razloga. Nekaterim tipom je njihov avto v ponos, da ne rečem nadomestek ljubezni. Vsak pa ima za to svoje razloge, ki se jih niti ne zaveda. Ampak, da se trikrat ozreš za avtom, ne more bit nobeno navdušenje nad tehniko, saj se vse zgodi v tisti prvi sekundi po zaklepu. Tudi, če bi motili signal, moraš bit zraven avta, da vidiš, če je zaklenjen. Od daleč ne vem, kaj bi lahko opazil. Verjetno gre pač za tisto oziranje nazaj, kot se recimo ozreš za punco, ki je nekaj časa ne boš videl. 😉
Osebno se vedno obrnem nazaj, ko zaklenem avto. In to iz povsem jasnega razloga:
če je vse OK, utripnejo žmigavci, če ne, pomeni, da ena od vrat (oken – senzor), niso zaprta.
Posledično se čez minuto sproži alarm.
Še kako (bolj pametno) vprašanje?
Pa še sam postavim enega: zakaj se morajo ženske med vožnjo neštetokrat pogledat v ogledalo, če pa že prvič vedo, kako izgledajo?
(retorično vprašanje, skip it)
Jaz najprej parkiram, odprem vrata in pogledam, če sem kolikor toliko v redu parkirana glede na narisane črte. Če je vse okej, ugasnem avto, sicer popravljam, da ne bo kdo rekel, glej jo, babo, kako je postrani parkirala. Potem vzamem torbo, stopim iz avta, poberem še jakno z zadnjih sedežev. Nato 5 minut brskam po torbi, kje je ključ od avta (ki sem ga, trapa, vmes pospravila). Najdem ga v hlačnem žepu. Pogledam na daljinec, kje je pravi gumb, zaklenem avto. Grem proti poslopju. Pri vhodu začnem razmišljati, ali sem zaklenila avto. Grem pol poti nazaj (da pride avto v doseg daljinca), pritisnem tipko za zaklepanje (utripne), pa še enkrat za vsak slučaj (utripne). Okej, zaklenjen je. Previdno pogledam naokoli po parkirišču. Odahnem si, noben me ni videl pri tem početju (žal/ali na srečo ne vem za žensko, ki ima mizo obrnjeno proti oknu). Mirno se odpravim v službo.
Jaz se skoraj vedno ozrem in ga pogledam 🙂 Včasih pa še enkrat poklikam z daljincem, da vidim, če je vse o.k. :))[/quote]
tudi jaz 🙂 včasih celo že naredim par korakov in grem nazaj ročno preverit, če so se vrata zaklenila :-DDD Kaj češ, sto ljudi sto čudi. Jaz mam še eno hujšo: ko grem iz stanovanja za dlje časa, grem nujno nazaj pogledat, če je vse v redu. Preverim tudi štedilnik, čeprav nisem nič kuhala 🙂 hihi. Beat this one if you can. 😀
Perfect tema za eno mojo prijateljico. Šla je na kavo (na kavo, ne na dejt) z enim 40+ samskim moškim. Ki se zavlekla na par ur, vmes sta šla še v kino pa še na drugo kavo. Vedno, ko sta parkirala (njegov) avto in se vrnila do njega, je on naredil en obhod okoli avta, preveril ventile pri gumah, z roko podrsal po pločevini … ko se je njej to zdelo že 2 much, ker je to vsaj 3x naredil (po eni kavi, po kinu, po drugi kavi), ga je vprašala. Odgovor? To počnemo vsi moški! Preverimo, če nam ni kdo gum spustil ali opraskal avta.
Torej, fantje in moški, res to počnete? 😀
Seveda tega ne počnemo vsi. Pravzaprav, ne poznam nobenega takšnega človeka, pa poznam precej tipov.
Ja It, res je. Eni to zadovoljstvo najdejo v pločevini, drugi pa v človeški duši. 🙂 Zato tudi moja pločevina res ni VAU, ker me to niti ne bi zadovoljilo. Je pa kul, ker se lahko zapeljem do te “duše”. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.