Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zavod za zaposlovanje

Zavod za zaposlovanje

Poslali so mi obvestilo kdaj se moram javiti na zavodu, pridem točno na določen dan in ob določeni uri in zgodi se, da moje napisane svetovalke ni v službi. Tako mi povejo ostale svetovalke, ki so delale tam. Vprašam jih zakaj me niso obvestili, da je ne bo in mi rečejo, da so me???!!! Sem rekla: mene ne!!! No potem me pošljejo domov in mi rečejo, da bom dobila poslano vabilo na dom in bom ponovno klicana. Nakar vabila še kar ni in jih kličem ter mi pravijo, da mi ga bodo poslali, da me bo poklicala po tel. tudi nazaj itd., vendar nič!!!! In včeraj dobim obvestilo na dom, da sem izbrisana iz evidence iskalcev zaposlitve, ker se nisem odzvala na vabilo!!! HALO!!!???? To je zavod!!!

men se to sicer še ni zgodil, ampak so pa druge prav tako obupne stvari. jaz sem se vpisala na zavod z razlogom, da bi hitreje našla službo v svoji izobrazbi. in ne znajo drugega kot, da ti uturavajo proizvodnje, skladišča, delo čistilke, itd… to lahko osnovnošolec sam najde, ker tega veliko rabijo. tako so nesposobni na zavodu, da katastrofa. če bi jaz želela delat v proizvodnji se na zavod niti ne bi vpisala in bi šla takoj v proizvodnjo, za to ne rabim zavoda!
da ne govorim o tem, da te potem še tlačijo v razne klube za iskanje zaposlitve in delavnice kjer so stvari non stop iste. vsake dva tedna ko prideš je isto kot je bilo prejšnjič. pa rečeš eno “napačno” besedo pa si takoj tarča in moraš delat razne predstavitve, ki niti ne spadajo tja, vedno si ti tisti, ki delaš vaje za razgovore (v smislu, da si kandidat, ki pride na razgovor) medtem, ko drugi še niti enkrat niso naredili te vaje.
saj bi jim človek marsikaj v faco rekel, pa ravno to je potem tisto zaradi česar te izpišejo. po drugi strani pa ne smeš bit tiho, ker takoj izpadeš zaostal ali pa nesamozavesten in si spet tarča, ker moraš to samozavest pridobit. ampak po drugi strani pa potem samo zavesti ne smeš pokazat, ker te izpišejo. moraš bit samozavesten točno toliko kot oni hočejo.

Sem tudi na zavodu že dalj časa. Pošiljajo te na razne delavnice in tam ti vsakokrat govorijo iste stvari. Upam da bodo zavod ukinili ker ne delajo nič.

Podpis pod :-/ in žalostno 30. Ni me sram in strah povedati mnenja o njih: to so res sedeče, birokratske pisarnarice v pravem pomenu besede; najbrž se jim niti ne sanja, kaj tam sploh delajo, večina od njih pa se nikoli ni ubadala z iskanjem zaposlitve. Jih povprašaš o priložnostnih delih, pripravništvih, samozaposlitvi, zaposlitvenih sejmih … te samo čukasto gledajo in nimajo pojma o ničemer. Do sedaj sem si vse informacije priskrbela sama, vse razpise spremljam sama, za to res ne potrebujem Zavoda. Tiste delavnice pa so itak obup, saj izpadejo, kot da nas smatrajo za polpismene idiote- marsikateri udeleženec bi lahko učil njih, ne oni nas. Na Zavodu sem prijavljena izključno zaradi bodoče možnosti javnih del, sicer nimam od njega nobene koristi. Čez nekaj mesecev me čaka pripravništvo in vse informacije o njem spremljam sama, saj kravatarice na Zavodu niti ne vedo, da obstaja.

Se strinjam z Alexis, te delavnice na katere te pošiljajo so resnično bedne, tam te tretirajo kot da imaš 12 let in to ljudi z diplomami, ki govorimo jezike, ti tam kažejo filmčke kako se obnašati na razgovoru, kaj obleči in bla bla mislim saj to itak vsi že vemo! In če jim kaj rečeš (hočeš sodelovati), te takoj zabijejo nazaj v smislu kaj pa ti veš, jaz se vedno počutim kot drugorazredni državljan na teh delavnicah, kot da so oni ki imajo job nekaj boljšega in ti lahko pametujejo, MI ki smo pa brezposelni smo pa leni debili. Zavod morajo ukiniti samo pomislite koliko € gre za to organizacijo od katere ni popolnoma nič. Jaz vem da se ljudje prijavijo na Zavod zato da lahko socialno podporo vlečejo, da kao zaradi tega more zavod biti? halooo, naj ukinejo zavod in naj se socialna ureja na CSD-ju. Res ne razumem te naše birokracije, kako denar polzi mimo nas za brez vezne stvari kot je Zavod za zaposlovanje.

Jaz trenutno iščem službe v tujini, govorim zelo dobro angleško tako da mi je Anglija, Irska cilj po možnosti delo v IT-ju. In tudi drugim svetujem da začnete hoditi na razgovore v tujino. Pa ne pravim da je v tujini lažje, konkurenca je tudi tam huda, je pa vsaj večji trg kot v Sloveniji, višje plače tako da so vseeno se mi zdi šanse višje za dobiti službo kot tukaj.

Zavod za zaposlovanje je sramota! Sramota eni državi, ki leži v srednji Evropi! Tam nimajo pojma kaj počnejo o tem kako delujejo odnosi na trgu dela nimajo niti najmanjšega pojma. Tam so le zaradi sebe in svojih plač. Zaposleni so le sami s seboj in s svojimi birokratskimi pisarijami. Njihove delavnice in njihovi zaposleni so le cenena pralnica možgan brezposlenim ljudem. Zelo dobro jih poznam in z njimi imam zelo veliko izkušenj.
Želim le, da se ta štala čim prej ukine in s tem privarčuje nekaj milijonov €. Slišiš Janša, ti smotani jedan.

Se ne bi bolj mogel strinjati z Jebejo najebene. Zavod je treba ukiniti!

Zavod je pred leti bil zavod za zaposlovanje – došolanje, prekvalifikacija, pomoč najdit službo,…. Danes pa – združenje nesposobnih ljudi. Nič ne vedo če se zanimaš za neko stvar, o kakšnem tečaju ni govora, prekvalifikacija,…. ni možno, ni denarja. Pomoč ob iskanju službe – pravljica. Če sam ne narediš nič, ne bo nič. Zavod je samo zavod in res ne vem, kaj ljudje rinejo tja. Prijavljeni so še tako samo tisti, ki vlečejo denar od njih ali pa soc. pomoč. In potem, ko se ob razočaranju nekdo odjavi iz zavoda, se hvalijo, kako se je brezposelnost zmanjšala. HAHAHA, kdo še temu naseda? Ljudje so srečali pamet, da imajo z zavodom samo strošek več, službo pa če želijo, si morajo tako sami najdit, jim ne bodo na zavodu.
In nazadnje – kdor upa, da mu bo zavod našel službo je – ali tako naiven, ali pa slep. Vsak mora zase poskrbeti sam!

upam, da tole bere kdo iz zavoda. saj jajc, da bi kaj napisal ob temle itak nimajo.
ko rečeš, da bi šel ponovno v šolo za višjo stopnjo izobrazbe, rečejo, da nimajo sredstev za pomoč plačevanja šolanja. a to da te non stop rinejo delat v proizvodnje je pa vedno možno? verjetno imajo od teh klinčevih proizvodenj, če pošljejo tja dost folka prijavljenega na zavodu oni dobiček. pol pa ni sredstev za financiranje šolanje. gnilobe ene! pol ti pa še rečejo, če neboš šel delat v proizvodnje te bomo izpisal iz delavnic pa boš hodil k nam na zavod kot na začetku. koji k**** ste me pa sploh dal na te klinčeve delavnice, ko je itak vse skoz isto, isto uturavnje, isto podjeb*******. jaz imam izobrazbo, zavod nesposoben, kakšne proizvodnje? radi bi vse ljudi zmetal na najnižja delovna mesta, da bi potem lahko oni mislili, da so najbolši, imajo najbolšo službo in so bogovi.
pol ti pa še lažejo, da na proizvodnji kamor te pošiljajo lahko malo sediš, malo stojiš, kot ti paše. potem pa prideš tja, delaš 8 ur in se niti enkrat ne moreš usest, ker stolov sploh ni. niti se ne morš usest tudi, če bi stoli bili, ker moraš skoz hodit po materjal sproti. kako boš ob tem sedel? poleg tega v 8 urah ne smeš niti na wc. in tam naj bi delali tudi ljudje z zdravstveni težavami, ki jih tja pošljejo svetovalci iz delavnic za ljudi z zdravstveni težavami. SRAMOTA!
UPAM,DA BERE TO KDO IZ ZAVODA IN RAZNIH DELAVNIC, DA SE MALO ZAMISLIJO, NESPOSOBNEŽI. KO PA KDO Z ZDRAVSTVENIMI TEŽAVAMI ZARADI KLINČEVIH PROIZVODENJ PRISTANE NA URGENCI PA ZAVOD KAR NAENKRAT NIČ VEČ NE VE, DA SO GA ONI POSLALI NA PROIZVODNJO DELAT.

pa še nekaj, kot je že nekdo rekel – imam občutek, da so zaposleni na zavodu tam samo zaradi sebe, ne zaradi nas. imaš želje, izobrazbo… oni pa delajo kontra tebi. vsakega z izobrazbo bi radi potisnili nižje kot je njegova izobrazba.
vse te delavnice pa so kot kake psihoterapevtske skupine, ne pa iskanje zaposlitve. obravnavajo te kot kakega “psihopata”, kot da se moraš poboljšat, kot da delaš nekaj slabega. kmalu bojo na teh delavnicah začeli talati še antidepresive in raznorazne tablete, ker smo pač nori in se moramo pozdravit. in kako boš potem dobil službo, če te obravnavajo kot bedaka? že več stokrat smo se šli na teh delavnicah psihološke igrice kot, da smo v psihiatrični bolnici. a da bi se mogoče naučili kako se pravilno napiše prošnja to pa ne, mogoče enkrat. dejansko se lahko reče, da so to psihoterapevtske skupine, ne pa iskanje zaposlitve.

Na nekaj ste pa vsi pozabili. Na zavodu za zaposlovanje in delavnicah pošiljajo le na usposabljanja, pri čemer ne teče delovna doba. Poleg tega je usposabjanje za to, da se ti nekaj naučiš – praksa in, da potem lahko redno delaš na takem delovnem mestu. In ne razumem zakaj bi človeka, ki ima izobrazbo pošiljali delat v proizvodnjo, smetišče … bolano. Usposabljaš se za to, da potem to znaš delat. Delaš, dobiš piškavih 300 eurov, ne teče ti delovna doba, delaš izmene, nočne… in kaj imaš od tega? To da zavod dobi neko oceno o tebi, ki ti je nikoli niti ne pokažejo, povejo. Poleg tega, če ti nekaj ne diši boš delal napake za katere boš potem odgovarjal sam, pa da te potem še kdo vleče po sodiščih. Kar naj zavod potem odgovarja za take stvari. Če imaš izobrazbo in te nekaj veseli naj ti zavod TO pomaga najti. To pa tudi oni niso sposobni. Najlažje je “najti” nekaj kar vsak lahko najde. Če si nekdo želi biti čistilka bi to lahko že zdavnaj postala brez zavoda. Prideš na zavod z nekim namenom, tam te pa napumpajo z nekimi bedarijami, da si na slabšem kot prej in skorj ne veš več kaj bi sploh rad.

Tudi sama sem brezposelna, a prav tako nisem prijavljena na Zavodu. Sem mnenja, da bi se brezpotrebne ustanove, kot je Zavod za zaposlovanje, morale ukiniti, saj ne nudijo popolnoma niiiič!!
Zato sem se tudi odločila, da na temo brezposelnosti naredim diplomsko nalogo, zato bi prosila vse, ki ste brezposelni (pa če torej ste ali niste prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje), če mi izpolnete kratko anonimno anketo, saj potrebujem anketirance iz cele Slovenije.
Najlepša hvala. Še povezava:

http://www.mojaanketa.si/anketa/221249467/

Lep vikend in srečno pri iskanju službe!! 🙂
Petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close