Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kateri zakon določa?

Kateri zakon določa?

Živjo,

zanima me kateri zakon določa, da se v mestni občini Ljubljana lahko dela vse dni v letu med 6:00 in 22:00. Namreč imamo soseda, ki non stop dela z bagri, prevaža stare tamčke po parceli, prevaža zemljo z bagrom z ene strani parcele na drugo, nabija s tisto roko al kako se temu reče, tako močno, da nam hiša vibrira in to vse vsako popoldne in vse vikende po cele dneve. Naj povem da živimo v urbanem naselju, ne nekje bogu za hrbtom, kjer bi to mogoče lahko bilo normalno, čeprav mislim, da si vsi zaslužimo božji mir vsaj en dan v tednu. Tud otrok ne moremo dat spat ob normalni uri, ker dejansko dela do 22 ure, včasih pride domov kasneje in prižge bager in nalaga zemljo. Ne vem al nima vseh pošlihtanih v glavi al to počne zato, ker ve da sosede dejansko to moti.

S svojim “delom” moti vse sosede, dviguje prah, tako da ne moremo imeti odprtih oken ali sušiti perilo zunaj. Človek ne reče, če kaj delaš ok ampak on to počne že 3 leta vsak dan. Za znoret res. Sem klicala policijo pa so mi rekli, da jih lahkoo pokličem, če bo imel glasbo preveč naglas, žena pravi da je najdla zakon, kjer piše, da lahko dela vse dni v letu med 6 in 22 zvečer.

Prosim za pomoč!!!!

Poskusi pobrskat po uradnem listu, išči od Občine Ljubljana kar sprejemajo odloke ipd..

Nisem sicer v Ljubljani, tako da točno ti ne morem povedat. Žal. Če bom kaj zvedela, napišem.

Žal zakon Zakon o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1) identificira, da se lahko dela vse dni v letu med 6 – 22h. Če soseda ta zakon prekrši, potem se prekršek sklicuje na Zakon o prekrških zoper javni red in mir (ZJRM-UPB1).

Za tvoj primer se pokliče policija v primeru, ki ga določa 8. člen ZJRM-1 (povzročanje hrupa):

“(1) Kdor na nedovoljen način med 22. in 6. uro moti mir ali počitek ljudi s hrupom in ne gre za nujne interventne-vzdrževalne posege, se kaznuje z globo od 83,46 do 208,65 evra.

Sicer pa je v Ljubljani za vzdrževanje javnega reda in miru odgovorno Mestno redarstvo kot prekrškovni organ MOL, ki ga vodi mag. Andrej Orač, vodja Mestnega redarstva.

O svoji zadevi se lahko z njim posvetuješ preko spodnjega kontakta:

mag. Andrej Orač, vodja Mestnega redarstva
T: +386(1) 306 16 03
F: +386(1) 306 16 77
E: info.mr@ljubljana.si

Upam, da sem ti bila v pomoč. 🙂

O hvala ShyGirl!!!

Malenkost 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close