Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek odpikala sem jo za vedno

odpikala sem jo za vedno

Če bi mene kdo povabil na kavo in nebi imela denarja,bi povabilo zavrnila.
Premlela sem dogodke v svoji glavi in zaključila, da se ene izkoriščevalske “prijateljice” otepem.
Ma je prava,nikoli nima za kavo, povabila tudi nikoli ne odkloni, včasih še celo sam da pobudo, plačujem pa vedno jaz, ker kao nima denarja. Najbolj me to jezi, za čike,solarij, savno, barvanje las ima denar, da bi pa enkrat plačala kavo, za to pa nima denarja.
Ja vem, da sem si sama kriva. Morala bi jo že zdavnaj skenslat kozo izkoriščevalsko.Zdaj sem to tudi naredila.

Da ni tebi mogoče ime Katja, hahahaa.

bravo! enako use sem imela take, zdaj sem pa sama ampak vsaj vem da sem bolj srecna brez hinavscine..
zalostno ampak realno:/

In zakaj jo vabiš?

Katja, saj sem vedela kakšna si in sedaj se je vse pokazalo.

Kaj ni tako, da če nekoga povabiš, ti plačaš?
Pa jo povabi naslednjič samo na sprehod in čvek v naravo ali pa k sebi na kavo.

Sem napisala, da tudi ona včasih povabi na kavo, Samo to se vedno tako konča, da ko naročiva začne javkat, da nima denarja in da bo drugič ona plačala. Ta drugič se nikoli ne zgodi. Včasih se je celo zgodilo, da sem jaz plačala kavo in je ona izkoristila tako, da si je še zraven naročila čike.
Nisem Katja, očitno vas je več takšnih pokvarjenih izkoriščevalk.

…in ti si bila vseskozi prijazna in uslužna, prava mevža si. Že takoj bi postavila pravila, če jih sama ne pozna. Zdaj si pa največja frajerka.

Oh ja, poznana zgodba.

Stran, samo stran in ti bo bolje.

ali si ji že povedala?

Uf, saj res. Dolžna sem jo obvestit, da sem jo odpikala. Pa še na večerjo bom jo povabila. Seveda z veseljem plačam jaz.
Pa eni ste res za šalo.

Včasih kar ne morem verjeti, koga vse vi imenujete prijatelj in kako potem z njim/njo ravnate.

Ne vem sicer, kaj si hotela s tem doseči, ko si svoje dejanje obelodanila tu na forumu? Verjetno odobravanje, no jaz takega podmuklega dejanja niti slučajno ne odobravam. Imaš jezik in ga uporabljaj.

Sama ne bi niti v sanjah nikomur plačala cigaret, niti najboljši prijateljici ne. Bi plačala račun za kavo in komentirala, sori ampak cigaret ti pa res ne bom plačala oz. nekaj v tem stilu. Mogoče bi prišlo do konflikta, mogoče ne, ampak jaz bi svoje povedala in naredila, ona bi se pa tudi po svoje znašla, pa saj smo vsi odrasli. Take zadeve se rešuje na licu mesta in takoj, ne pa, da se kuha zamera, pisari po forumih in nato človeka odpika.

In, če bi se zgodilo, da bi parkrat zaporedoma plačala, potem bi naslednjič zinila nekaj v smislu, sori, samo mislim, da si počasi ti na vrsti za plačilo. Ali pa bi že ob njenem povabilu vprašala, če to pomeni, da ona časti? Če povabim jaz, potem jaz plačam.

Ker tako se to dela med prijatelji, se pove kar te moti in se sprejema kritiko. Ne pa neko skrivanje in mutenje, potem pa trkanje po prsih, kako smo jih odpikali.

Tu na forumu vas ima ogromno čist pomešane pojme, kaj je to prijateljica, kolegica, znanka …

Tisti ki povabi tisti ponavadi placa. Ce noces potem ne vabi. Ce nimaas denarja potem ne vabi. Ce to vseeno pocne potem odkloni njeno povabilo in jo ne vabi vec. Enostavno ne? Pac tudi ti nimas vec denarja ker ga ne pobiras po cesti ne? Si delas probleme kjer jih ni.

Ah Katja,Katja….saj več da doma ne moreš biti sama…prej ali slej boš poklicala, potem bom pa spet dobra, a ne?

Točno tako gre! In točno tako delajo odrasli in zreli ljudje.

Se vidve poznata?

Se vidve poznata?[/quote]

Kar precej dobro ja.

Ali potem ona opravlja tebe tukaj?

Sta se našli =)

…in ti si bila vseskozi prijazna in uslužna, prava mevža si. Že takoj bi postavila pravila, če jih sama ne pozna. Zdaj si pa največja frajerka.[/quote]

Neverjetno, me zanima kako bi jasno in odločno jih ti postavila. Frajerka na papirju.,

Tudi v reali jih ima mnogo pomešane te pojme.
Jaz osebno ne razumem, zakaj sodelavke na delovnem mestu ne razumejo, da čisto vsem o sebi, vsega ne želim povedati.
Vsakič, ko razložim, da imam v službi sodelavke in nekaj kolegic, prijateljice imam pa zunaj, tega ne razumejo.

Ma kakšna prijateljica, no??? Če bi bila res tvoja prijateljica, bi jo vprašala, kakšne težave ima, ali ima res probleme z denarjem in potem bi ji povedala, da ni nujno, da se dobivata zunaj na kavi, da lahko gresta k tebi ali k njej domov na kafe. Če bi ji bila prijateljica, bi te prizadelo, da nima za kavo, če pa bi bila ona tebi prijateljica, te ne bi vabila ven, potem pa povedala, da nima za plačat.

Skratka, neki znanki, čvek-frendici, ne pa prijateljici, ki si zaupata in se imata radi ter si priskočita na pomoč, ko zagusti. Daj, ne opletaj s pojmi, ki ti niso jasni.

v solarij ne hodim,frizerki ne,manikerki ne,pedikerki ne.sem brez sluzbe,rada hodim z prijateljicami na kavo,katere vedo da nimam denarja in mi plačajo kavo.res je obcutek grozen,da nikakor ne pridem na vrsto za placilo,ne zato ker ne bi hotela,ampak ker res nimam.
ko bom bolj premozna se jim bom oddolzila.

[code]
Ma kakšna prijateljica, no??? Če bi bila res tvoja prijateljica, bi jo vprašala, kakšne težave ima, ali ima res probleme z denarjem in potem bi ji povedala, da ni nujno, da se dobivata zunaj na kavi, da lahko gresta k tebi ali k njej domov na kafe. Če bi ji bila prijateljica, bi te prizadelo, da nima za kavo, če pa bi bila ona tebi prijateljica, te ne bi vabila ven, potem pa povedala, da nima za plačat.

Skratka, neki znanki, čvek-frendici, ne pa prijateljici, ki si zaupata in se imata radi ter si priskočita na pomoč, ko zagusti. Daj, ne opletaj s pojmi, ki ti niso jasni.
[/code]

Pod to se podpišem!!!

Vendar se zamisli tudi ti, preštej še enkrat kaj si napisala:
[code]
sem brez sluzbe,rada hodim z prijateljicami na kavo,katere vedo da nimam denarja in mi plačajo kavo.res je obcutek grozen,da nikakor ne pridem na vrsto za placilo,ne zato ker ne bi hotela,ampak ker res nimam.
[/code]

in se zamisli, da si res prijateljice izkoriščala. Vsi smo bili v taki situaciji kdaj, ampak nisem mela srca da bi nonstop prijateljice plačevale meni. preračunaj si 10 dag kave pride okoli 1evro, liter mleka tudi toliko :)(sem malo ceno zvišala). 2 evra skupaj bi zapravila v trgovini in par krat povabila prijateljico domov. pa še več časa bi z njo preživela…saj bi za ta denar pile večkrat kavo.

Če bi bile zelo dobre prijateljice, vaju taka stvar nebi smela spreti!

LP

A sedaj se bo pa še preračuanvalo, Ajoj, jaz sem tudi brezposelna, ampak za kavo za prijateljico pravo bom vedno imela, pa je verjetno tako ene 70% res ona plača, ostalo pa jaz, res pa je da dela v lokalu, tako da ima ene par kav na dan zastojnj.Ni fora v kavi ampak je stvar nekje drugje.
In ja tudi jaz z vsem srcem un duso pogresam frizerja, pedikerja, ne vem zakaj bi bile take stvari slabe.(nekatere ste omenile da ne hodite, kot da je to stvar rezervirana samo za neke avse in pleh zenske)
Ljudje so brezposelni, pac ni denarja, ce je volja in cas se prijateljstvo ne konca ob takih mizernih stvareh.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close