kakšen se vam zdi par možača + suhljat dedec?
Nimam pojma, kaj bi sploh rada slišala? če nekoga ne poznam, se na podlagi videza nikoli ne upam sodit, saj sem že kdaj v preteklosti zaradi tega sama seb bila nagnusna, ker sem obsojala u tri krasne, ne da bi sploh človeka poznala.
Z leti, prideš k pameti, upam da……
Poznam par, ki je poročen že 20 let, ona ima ene 140kg, mož pa ne več kot 60. IN? Sta srečno poročena in se marsikaj na lastni račun glede videza pohecata. Sta pa krasna človeka, oba.
Stereotipno? Ja stereotipno v avtoričenem postu je to: nevošljivost :).
Včasih tudi jaz rečem, da ta dva pa nista videt za skupaj, ampak se pa res ne obremenjujem s tem in še manj pišem o tem po netu in sprašujem druge :). Pa poznam veliko parov, kjer je recimo ženska 10cm ali več višja od moškega ali pa 20kg težja ali pa ona doktorica on s poklicno šolo. Veliko parov, ki so na videz videti različni, ampak če njimu tako paše, je super.
Sploh pa začetni post da jasno slutit po čem smrdi: žensko je označila za možačo, žaljiva beseda po mojem. Žaljiva za ženske in za moške: ker v tem primeru sem jaz razumela, da je možačca, ker je grda in bla bla. Kot, da so te grde lastnosti značilne za moške? Torej, če je slaba, je možača torej taka kot moški?
[/quote]
Meni pa to diši po neskladnosti (in ne nujno nevoščljivosti).
Roko na srce, zgleda nestereotipno.[/quote]
No, možača ne pomeni nujno, da je grda. Meni to predstavlja, da ima v sebi nekaj moškega karakterja, lovka na nek način. Verjetno je pa tip malo poženščen, al pa tud ni nujno.
Avtorica je napisala tole:
Ona: debela, močno poraščena, strog pogled, nič lepa postava, črnolasa, postaran videz, pač možača.
On: majhen, suh, blond, otrošk, mil, obraz
Meni zgleda tak par kot mama in sin. Nikakor skladna in lepa za pogledat kot par.
Kakšno pa je vaše mnenje o takem tipu para?
Iz opisa bi jaz sklepala, da je grda in zatorej možača :). V bistvu je opisala le telesne značilnosti, ne karakternih. No mogoče strog pogled je lahko karakterna lastnost. Torej, ker je debela, nepostavna, postarana – je možača :), ne preveč častljivo za moške :).
V bistvu ravno skupaj pašeta :). Glede na opis je on videt poženščen ona pa nosi hlače. Če je en tak neodločen, mora biti drug bolj odločen in grsta ravno skupaj :).
Kakorkoli že, sem vesela, da avtorica ni moja sorodnica :). Da ne bo o meni in mojem partnerju z drugimi razpravljala kako ne paševa skupaj :).
Besede same po sebi so toliko žaljive, koliko tovrstnih občutkov vzbudijo v nas. Težko je kar sklepati, da je tudi pisano žaljivo. Na prvi vtis se mi ni bralo tako. Prav lahko je samo načrtno izbirala besede, da bi poudarila neke značilnosti. Lahko pa imaš prav.
Še vedno pa je v nas nek stereotip, da naj bi ženska bila mila, razumevajoča, pametna (pa ne prepametna), seveda vsaj simpatična, vse tisto kar je všeč moškim.
In spet naj bi bil moški tisti, ki je večji, močnejši, pametnejši… to so stereotipi, s katerimi smo bili vzgojeni in se jih ne moreš kar tako otresti, pa če se še tako trudiš. Je lažje priznati si in s tem živeti.
Zaključek: Če temu ni tako, v nas pušča neke zmedene občutke, zaradi katerih lahko sledijo tovrstne odpirane teme..
Forum je zaprt za komentiranje.