Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek prvič na konju

prvič na konju

In to na tisem ko igra v filmu”vampir z Gorjancev”.Premagala fobični strah do konjev in to na ogromnem lepotcu.Vam povem da meri 2m.Še sama ne morem verjet,da mi je to uspel.

čestitke 🙂 pa sej je fino bit na konju pa odjezdit kakšno turo. edin k razjahaš maš smešen občutek v nogah.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Jaz bi tudi že končno rada bila na “konju”,pa mi nekako ne uspe. 😉
Drugače so pa konji čudovite živali….zato jih ne jem.
Čestitam ti,da ti je uspelo premagati horsofobijo. 😉

Jaz v bistvu pravega strahu nikoli nisem imela, je pa hči od 3. leta dalje njihvo fan, pri šestih letih že občasno jaha, obiskujemo bližnje ranče, in konje cartljamo kot mucke, so živali z izrednim feelingom, čustvi, in če pridobijo zaupanje in jih ni strah, jih je ena sama ljubezen. Konji so super.

Sama jaham od poletja naprej. Pa ne solskega konja, ampak konja za na teren. Ima 600 kg in je tako velik, da se ze v manezi v hodu spotika :).
Ker ni solski, moram vse narediti sama. Npr. ni mi hotel iti v hodu in v kasu brez njegovih prekinitev vsaj 2 meseca. Vecinoma delam z nogami, in res minimalno z vajetjo. Po vsaki uri sem mokra od glave do pete.

Strah? Zelo me je strah. Zdaj naj bi sla ze v galop, a me je strah, da me bo v manezi na ovinku vrglo dol, saj je maneza zelo majhna. Imam pa odlicno instruktorico, ki me uci jahanja, in to vse gratis.

Komaj cakam, da bom sla na teren. Padla sem ze 1x iz konja v ograjo, a ni bilo hujsega.

Ja jst pravim,svaka čast tistim,ki se spravijo v kas,kaj šele v galop.

Si sploh ne predsavljam.

No, pa še ena hitra, kratka reklama..za vse, ki obožujejo konje, konjeniški center Celje ta vikend zopet organizira tekmovanje, pokal CSNA, v petek, soboto in nedeljo – vabljeni vsi, je res kaj za videti.

Kje pa je ta center?
Pa baje da je še nekje v okolici prav prijeten kotiček za otroke-kje bi to bilo?

uuuuu, jst tudi jaham 😀 Jaham pa v jahalni šoli…. Sem iz Ljubljane… No, in že jaham galop, kmalu bom preskakovala ovire…. Pa vam povem, da se vam ni potrebno bati…Konji so sicer živali, ki jim moreš pokazati, da si šef, sicer pa so SUPER! sem že tudi padla dol, tolikokrat, da več ne štejem, a ni bilo nič hudega 😛 Ko si v kasu in hodu ok, ampak ko pa boste začeli jahati galop, boste pa res dobile pravi občutek 🙂 Na začetku, se tako bojiš, ker 1. tako skoči, potem se pa že privadiš, in res uživaš… Nič bat, res včasih pri galopu naredi oster ovinek, ampak če ti jahaš pravilno, ti ne bo nič… morate odmisliti strahove, in se posvetiti dobrim stvarem… saj je pa konec koncev nevarno tudi sedenje na postelji, te lahko meteorit zadene 😛 Neee, se samo hecam, pač pazit se more, sicer je pa super… Včasih ga moreš tudi z bičem, ker je pa galop res… čisto za vsak korak ga moreš preganjati… in je kar težko, ampak ni problema, če imaš bič, pa ga malo udariš, da se prebudi 😛 seveda ne (pre)močno… Pa srečno ljubitelji ježe 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close