Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek problem v službi

problem v službi

Že v drugi firmi imam problem z eno izmed sodelavk. V prejšnji se je našla ena, ki me ni marala, govorila je čez mene in me tožarila direktorju, zato mi ni podaljšal pogodbe. Sedaj sem se s septebrom zopet nekje zaposlila in sem “zopet” trn v peti neki sodelavki, me ne mara. Že na daleč se vidi, da me ne prenese. Do včeraj se s tem nisem obremenjevala. Včeraj med službo me je šef poklical na pogovor. Vprašal me je, kako kličem to sodelavko. Sem mu lepo povedala, da jo pokličem gospa xy, on je rekel nekaj povsem drugega, kar ni res. Baje jo kličem bjonda, rekel je, da sem ji rekla da je blond (veste kaj to pomeni, da je kao neumna). Tega jaz nisem nikoli rekla. In je začel, da mi ne verjame, čeprav sem prisegla, da tega nikoli nisem rekla in da žensko spoštujem kakor vse ostale zaposlene. Tega, da jaz čutim da me ona ne mara, mu nisem rekla. Očitno si ženska nekaj izmišljuje, on pa ji verjame. Rada bi se me znebila. Je rekel ali naj verjamem vam, ki ste šele prišli ali njej, ki je že toliko času tu. Kaj naj storim, da mi bo verjel, kajti jaz ne lažem? Z vsemi se lepo razumem, le z njo se očitno ne. Nikoli se z njo ne pogovarjam, že na daleč me grdo gleda. Bi morala poklicati osebo, ki je zadolžena za medsebojne odnose?

Morda te je videla da pišeš na monu, ona morda tega ne sme ali ne more, pa se je spravila nad tebe

Pa dobro, kaj imate vi vrtec v službi?

Da jaz pridem mojemu šefu jamrat, da mi je kateri izmed sodelavcev rekel, da sem blont, bi me vprašal po zdravju….mene in ne sodelavca!

In kaj pri hudiču je “oseba, ki je zadolžena za medsebojne odnose”???

Mogoče je pa res s tabo nekaj narobe…….

In welche Grundschule oder Kindergarten bist du?

Ja po mojem imajo čudnega šefa in bi moral vse povrsti in ne samo ti dve nagnat delat in jim dat konkretne naloge, ki jih morata opraviti, drugače pa svoboda…….

Glede na vprašanje, ki ga je zastavila in kako ga je zastavila, a verjameš da bo razumela kaj pišeš, sem hudo skeptičen, morda bo nesla prevest svojemu šefu. hehehe

Malo kompliciraš, ker si verjetno preobčutljiva.

Jaz bi bil za soočenje v troje in razkritje laži.

… Kaj naj storim, da mi bo verjel, kajti jaz ne lažem? …/quote]

Kdor ne laže, se ne boji in se ne obremenjuje s tem, če mu drugi ne verjamejo. Biti pošten in govoriti resnico ti da eno posebno energijo, zaradi katere oddajaš v okolico mirnost, zaupanje…

Kdor pa laže, je ves napet, v strahu, z mislimi drugje, ker mora stalno razmišljati, kaj je komu rekel, da ga kdo ne dobi na laži… Skratka ful težko življenje.

Pa še,
takšen šef se mi zdi tako kot takšni odnosi: ŠAŠAV

kaj čmo – življenje je tako, da psica psici ni naklonjena … kruto a že v naravi je tako, se pa pokaže to tudi med ljudmi nemalokrat
– nimaš kaj naredit, kot morebiti šefu reči da gre po vsej verjetnosti za “naravno rivalstvo” – če bo sprejel, če boš sprejeta … je pa ?

– a življenje je polno presenečenj

Ohja, imam podoben problem, le da moja sodelavka (zaenkrat in ne da bi jaz vedela) ni govorila čez mene. Z njo kontaktiram in se pogovarjam strogo službene zadeve in sva obe vljudne (tudi ona). Ampak ko jo kaj vprašam sestavi takšno faco in porine oči v lobanjo da me kar strese. Kaj sem ji naredila – pojma nimam. Nisem se pogovarjala z njo, niti o njej ker jo sploh ne poznam osebno in se nimam o čem. Je tista napetost v zraku in takšno bedno vzdušje ko morava sodelovati, ampak dokler strokovno vse štima in mi ne meče polen pod noge ter si kaj izmišljuje je vse ok. Pri tebi pa je že druga pesem ker se ženska spušča na osebni nivo tako da se sooči z njo in jo vprašaj kaj je njen problem. Zahtevaj soočenje pred šefom povej svojo stran, in da ti imaš čisto vest in da je njegov problem če verjame njej. Povej tudi da se ne misliš in se nisi spuščala na osebni nivo ker ti to ni potrebno in je otročje kakor je tudi “tožarjenje” šefu. Potem boš videla kaj bo. Potem imaš čisto vest, povedala si resnico, kaj več ne moreš storiti. Potem je od šefa odvisno kateri bo verjel.

Že v drugi službi imaš spet probleme z sodelavko…mogoče pa je kaj narobe s tabo? kaj praviš?

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Očitno nimam sreče v službah. Vedno naletim na koga, ki me ne mara. Zakaj se pa z ostalimi razumem? Je potem problem v meni, če se z ostalimi razumem z njo pa ne? Jaz z njo normalno kontaktiram, sem prijazna do nje, ona pa do mene ni.

Ah ja, tudi jaz nimam sreče v službah in zdaj sem brez nje. Pa ne zato, ker bi bila nesposobna, nasprotno, veliko vem in znam in ravno v tem je bil do zdaj problem. Ker sem takšne babje zarote že večkrat probala, nazadnje me je stalo, da mi niso podaljšali (določen čas), vem, česa vse so sposobne. Zna biti, da se je za to tvoje delovno mesto potegoval kdo, ki ga dotična sodelavka pozna in je bila nate jezna še preden te je spoznala.

Nimam nobenega nasveta, saj meni še do danes ni jasno, kako so lahko ljudje zlobni in pokvarjeni. Pri meni je bilo tako, da noben zagovor ni pomagal. Nič nisem mogla, podtikali so mi svašta. Na koncu sem komaj čakala, da grem.

Z vsemi se tako ali tako ni možno razumeti.
S tistimi, s katerimi ne moreš, pač omejiš odnos na najnujnejše zadeve.

Nek razlog verjetno ima, da te ne mara.
Mogoče s čim izstopaš…

Drži se opisa del in nalog, ki ga imaš v pogodbi. V službo hodiš, da kaj zaslužiš (denar), da bi bila tam zaradi prijateljstva… no lepo je če delaš s prijatelji, samo če ne gre… ne gre.
Vedno se najde kdo, ki ti zna zagrenit življenje, ti je fovš, mu nisi simpatičen, je slišal to in ono o tebi in potem hodi šefu da se prilizuje in tebe tlači v dr…
Takle šef kot ga ti opisuješ je na isti način prilezel do stolčka zato tako postopa. Nimaš ga kaj prepričevat, ker ne boš uspešna z moledovanjem. Vprašaj ga kako je zadovoljen s tvojim delom (prihodi v službo, odnosom do strank, kvaliteto opravljenega dela…), če nima pripomb mu lahko poveš, da se ti k njim nisi prišla norcev brit iz sodelavk in te ne zanima kaj ima on z njimi (blond babami, kot so se poimenovale), želiš pa da uredi odnose (kar je njegova naloga), da bo delo potekalo nemoteno. Prijatelje si pa poišči drugje.
Vzeli so te v službo zaradi “opisa del in nalog”, ki jih imaš v pogodbi, ostalo odjebi….
Ne se umikat, če nisi kriva, ker te bodo pogazili…

Mogoče te pa želi šefe samo povaljat….tako v opravičilo….;))

Nič ni narobe s tabo. V vsaki službi je tako, da se s kom ne razumeš. Težko boš našla kolektiv, kjer boš vsem všeč. Zato se ne sekirat.
Je pa čudno to, da se šef s takimi zadevami ubada. Ni problem ena zoprna sodelavka, težji problem je ta šef, ki se ubada s čenčami.
Sicer pa kot so že rekli zgoraj: soočenje v troje in vsekakor: ne spuščaj se na njun nivo. In če se da menjaj službo: opravljiv šef ti zna zagrenit življenje. Sicer pa: dve ušesi imaš: na enem noter, na drugem ven in je življenje lažje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close