Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Je to lahko mena?

Je to lahko mena?

Stara sem 46 let. Zadnje čase sem postala “čudna”. Še sama to opazim.

Nekih posebnih zloglasnih vročinskih valov nimam, se pa občasno kar naenkrat spotim.
Kile gredo veselo gor, čeprav resnično nimam občutka, da bi jedla več kot po navadi.
Kar pa je najhujše, je moje skakanje razpoloženja. Pravzaprav solze, ki se mi lahko ulijejo v trenutku, pretirana občutljivost, hitra užaljenost.

Skratka, ne poznam se več. Tudi mojim se že zdim malo čudaška.
Sicer jemljem kontracepcijske tablete, zato imam še vedno redne menstruacije.
Je to lahko mena? Saj bom vprašala ginekologinjo, brez skrbi. Samo vedela bi rada, kako ste ve začele opažati meno.

Po vsej verjetnosti je. Jaz iamm 10 let manj in podobne simptome.

Pismo, ja, jaz sem potem v meni že 15 let:))

[Nekih posebnih zloglasnih vročinskih valov nimam, se pa občasno kar naenkrat spotim.

Pa saj to so vročinski vali, se pač kažejo kot pri tebi.

Sama sem stara 48 let. Imam podobne težave. Prejšnji mesec sem mislila, da me bo pobralo;
valuge, depresija, solze, zadirćnost, predvsem pa nespečnost in potenje ponoči.

Sedaj sem se malo spravila k sebi oz. se je umirilo. Če bo še tako hudo kot v oktobru grem k zdravniku, da dobim tablete, tako ni mogoče živet.

poznam 🙂

sicer sem namesto tablet raje začela z nordijsko hojo.. me pomirja in se tudi malo odmaknem od vsakdana… sploh, ko me prime nervoza in zadirčnost …
opazila sem, da je ponoči manj oblivanja, če se v popoldanskem času vzdržim OH bogate hrane …

drugače pa imam dneve, ko bi najraje ostala v postelji cel dan .. pa špehek se nabira na trebuhu- šlaufek pod oprsjem …

stara sem 48, opažam pa to že nekako leto in pol …začelo se ja tako, da sem kar nenadoma začela jokati za vsako malenkost …in sem bila prizadeta tudi zaradi tistih stvari, ki sem jih prej gladko preslišala …

kakšno je vaše mnenje o hormonskih tabletah? ste bolj za natur “zdravljenje” ali se vam zdijo tablete boljša možnost?

Lahko je mena ali pa ščitnica.

Ja, to je mena.
Sama si pomagam s remifemin tabletami,pilatesom, tekom in pohodništvom. Zoper kilograme se težko bojujem, ker se kar sami nabirajo, kot praviš ti. Kljub ogromno gibanja in kontrolirani prehrani.
Ampak…ok, če ne bo slabše, bom že preživela.V službi in doma sem “oznanila” svoje stanje in jih “prosila” za potrpljenje.

“Natur” zdravljenje je ena figa. Pogovori se z ginekolginjo in naj ti predpiše kakšno pametno hormonsko terapijo.
Zelo pa je dobro zraven gibanje v naravi, pazljivost pri prehrani in prebrati kakšno primerno literaturo na to temo. Pa redni ginekološki pregledi, vključno z mamografijo.Pa bo..

Hvala, torej je to skoraj verjetno mena.
Kako dolgo pa traja? Ali ta hormonska terapija dejansko pomaga, tudi pri psihi? Kaj jemljete v ta namen? Poleg gibanja, prave prehrane, seveda.

Ja pomaga tudi pri psihi. Hormonske terapije je kar nekaj oblik, najboljšo ti bo predlagal tvoj ginekolog, ki te najbolje pozna.
Dolžina trajanja pa je pri vsaki drugače. Čisto individualno. Zato – h ginekologu!

“Natur” zdravljenje je ena figa. Pogovori se z ginekolginjo in naj ti predpiše kakšno pametno hormonsko terapijo.
Zelo pa je dobro zraven gibanje v naravi, pazljivost pri prehrani in prebrati kakšno primerno literaturo na to temo. Pa redni ginekološki pregledi, vključno z mamografijo.Pa bo..[/quote]

Natur zdravljenje enim pomaga, zato je to lahko le tvoje mnenje.
Sama sem se skupaj z ginekologom odločila ,da probam z “natur ” zdravljenju in se obnese zelo dobro. Samo za tovrstno zdravljenje moraš biti discipliniran, natančen in malo “izobražen” v tej smeri.
Je pa seveda bolj udobno iti na easy in pogoltnit tabletko, si nalepit obliž ali prejeti injekcijo.

Pojdi na forum klimakterij, kjer dobiš vrsto nasvetov, nikar pa ne posezi po umetnih hormonih.

Zelo pa je dobro zraven gibanje v naravi, pazljivost pri prehrani in prebrati kakšno primerno literaturo na to temo. Pa redni ginekološki pregledi, vključno z mamografijo.Pa bo..[/quote]

Natur zdravljenje enim pomaga, zato je to lahko le tvoje mnenje.
Sama sem se skupaj z ginekologom odločila ,da probam z “natur ” zdravljenju in se obnese zelo dobro. Samo za tovrstno zdravljenje moraš biti discipliniran, natančen in malo “izobražen” v tej smeri.
Je pa seveda bolj udobno iti na easy in pogoltnit tabletko, si nalepit obliž ali prejeti injekcijo.[/quote]

“Natur” terapija je nateg. Ta nateg je v glavi.
Tako nekako kot bioenergija. Če verjameš, pomaga.

Ne vem zakaj se tako bojite te terapije. Kontracepcijskih “pomagal”, ki jih jemljete pol življenja pa ne?

Sicer pa vsaka po svoje “boga moli”.

imaš morda kakšne izkušnje z estrogensko kremo?

Zakaj pa ne po umetnih hormonih če nič drugega ne pomaga? Ne govori če nisi poskusila. Vročinski valovi in potenje so bili tako hudi da se ni dalo več zdržati , posebno ponoči. Cela mokra, preoblačenje, odkrivanje in prehladi, odprta okna in vrata, rdeča v obraz, kreganje med družino ker nisem pustila greti….. Poskusila sem s tabletami brez recepta pa ni bilo nič bolje. Sedaj jemljem nadomestno hormonsko terapijo dve leti in živim ženske vredno življenje. Ja vem da ima lahko tudi stranske učinke a bo kar mi je usojeno. Ponavadi se jo lahko prejema 5 let brez škode. Potem bomo pa videli kako dalje.

Po hormonsko terapijo sem šla samo zaradi psihe in nervoze. Jemljem jo 1 mesec in moram reči, da sem dosti bolj umirjena. Menstre nimam že eno leto, vendar me je oblivati začelo šele sedaj, menim, da je pri meni in njenih težava ogromnega pomena tudi ščitnica in njeni hormoni, zato grem kontrolirat še to.

Najlažje je svetovati, pa sosedove otroke vahtati. Ko boš sama v taki situaciji, da niti ne boš vedela, kako ti je ime, pa upam, da ne boš posegala po umetnih hormonih!

Nikoli ne bom mogla razumeti ljudi, kako lahko svetujejo nekaj, kar še niso dali skozi, preživeli, nimajo izkušenj….

Sem poznala žensko, ki je živela eno samo trpljenje zaradi ženskih tegob, dostikrat take, da ni niti vedela kako ji je ime; da pa bi vzela vsaj kakšno tableto – ne to pa ne!

Zakaj pa ne po umetnih hormonih če nič drugega ne pomaga? Ne govori če nisi poskusila. Vročinski valovi in potenje so bili tako hudi da se ni dalo več zdržati , posebno ponoči. Cela mokra, preoblačenje, odkrivanje in prehladi, odprta okna in vrata, rdeča v obraz, kreganje med družino ker nisem pustila greti….. Poskusila sem s tabletami brez recepta pa ni bilo nič bolje. Sedaj jemljem nadomestno hormonsko terapijo dve leti in živim ženske vredno življenje. Ja vem da ima lahko tudi stranske učinke a bo kar mi je usojeno. Ponavadi se jo lahko prejema 5 let brez škode. Potem bomo pa videli kako dalje.[/quote]

Ko boš prenehala s hormonskimi tabletami, te bo doletelo vse to, kar te je že pred jemanjem, zraven pa si boš pridelala še kakšno bolezen. Preberi si knjigo Čudež bioidentičnih hormonov. Pri nas oz. na Hrvaškem se s tem ukvarja dr. Sanja Toljan na kliniki Orlando.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close