Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek cilest je baje zdravilo ?????

cilest je baje zdravilo ?????

Pozdravljeni, nekje sem brala in to na zanesljivem viru, da so baje cilest tabletke zdravilo ki se uporablja pri nenormalnih materničnih krvavitev…glede na to da jaz nikoli nisem imela problemov z rodili…mi je ginekologinja predpisala cilest in sedaj te tab. jemlem že 9 let, in sedaj se mi postavljajo vprašanja za kaj hudirja jih jemljem sej nisem bolna ..sicer naj bi bile hormonske ampak zakaj so zdravilo…nobene druge kontra. tabletke niso zdravilo ampak so hormonska terapija za preprečevanje nosečnosti da spremenijo floro sluznice za spermiji ne preživijo ..in sedaj me skrbi za kaj vraga sem se zdravila če mi nič ni in me skrbi da me je moja ginokologinja zaj…zdravlje in kaj če sedaj ne bom mogla zanosit????če kdo kaj ve o tem prosim komentirajte….

omg, nezaslišano! Tudi jaz sem jih jemala, k sreči zgolj 3 mesece, ker si odkrili da ne prenašam tabletk. Ampak tudi mene je zaskrbelo po tem tvojem postu. Itak so tabletke sam strup za telo, ampak poleg vsega te še preprečujejo plodnost v prihodnje pa se mi zdi sila neodgovorno od ginekologov, da jih predpisujejo kot običajne kontracepcijske tabletke!

Vsaka ženska bi se morala prej informirati o tem, zakaj in kakšno kontracepcijo želi, kakšna so tveganja in koristi jemanja le-te. Ne pa potem po 9 letih zganjati paniko, medtem jih 9 let jemati in sploh ne vedeti, zakaj jih jemlje. Mislim!!
Je pa tako, da se določene vrste kontracepcijskih tablet predpisujejo tudi kot zdravila – npr-Stediril-m se lahko predpiše tudi kot začetna možnost odstranitve majhnega polipa na maternici. Če zdravljenje ni uspešno, sledi kirurška odstranitev. Tabletke se uporabljajo tudi za urejanje menstruacijskih ciklov, močnih, bolečih menstruacij, itd.

Drugače pa navodilo za uporabo prebrat, pa bo kaj bolj jasno. Ali pa SMPC, če imate dostop do njega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close