KDO SEM
Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru. Na to jaz pomislim najprej. In v drugo. V tretje pa se malo nasmiham in mi je nerodno. Ne maram tišine. Rada sem tiho, čeprav včasih sploh ne izgleda tako, ampak ne maram tišine. Rada imam zvoke. Prižgan televizor v ozadju, karkoli, samo ne radia. Radia ne prenašam nikjer, razen v avtu. Smešno. No, niti ne. Ampak ne maram tišine. Ne maram pekoče hrane. Zmrzljiva sem. In nesladkosneda. Pijem radensko in čaj. Vodo. Zelo.Kavo in nikoli zaradi kofeina. Ne kadim, ampak mi je vseeno, če kadijo drugi, dokler se dim sredi svežega zraka ne vali ravno vame. In dokler nekdo ne zakadi cele sobe. Svoj spalni ciklus začnem na hrbtu in se potem vrtim v smeri urinega kazalca. Hrbet, desni bok, trebuh, levi bok, hrbet. Enkrat vmes zaspim. Skoraj vedno se zbujam z budilko, tudi kadar mi ne bi bilo treba. Ne znam pripovedovati zgodb. Najraje pač povem tako kot je. Ne reagiram na hišni zvonec, ker me ne zanima, kdo stoji pred vrati. Ker me nima pravice motiti. Razen, če je poštar. Iz istega razloga sem včasih nedosegljiva na telefon. Ker sem se pač odločila, da me ni.Ljubim revije in časopise. Lahko bi jih brala ves dan. Zadnje čase je ta ljubezen malo podhranjena, ker nimam časa in jih berem bolj zato, da kup, na katerem se nabirajo, ni previsok. Ne maram pojasnjevati, kaj delam. Če imam delo, imam pač delo. Ničesar ne naredim takoj, vedno čakam na zadnji rok. Ljubim svežo posteljnino, sovražim preoblačenje kovtra. Ljubim čiste lase. Na sebi in na drugih. Ljubim vročo kopel,v njej sem lahko tako dolgo, da zaradi pare sploh ničesar ne vidim. Vroča kopel je način crkljanja in kadar je potrebno tudi ventil. Rada imam olikane ljudi, čeprav ugotavljam, da tudi meni manjka olikanosti. Včasih se zaprem v to svojo glavo (ne glede na stanje las) in pozabim, da ostali niso izginili, kar pa v nekaterih situacijah ni preveč olikano. Ampak včasih poniknem in me ni. Vedno imam dobre namene; večinoma kljub temu vedno sprejemam vse napačne odločitve. Včasih sem velik otrok. Včasih moraliziram kot babica. Sovražim ljudi, ki cmokajo, zehajo brez roke pred usti, mečejo hrano vase kot da tekmujejo in najbolj od vsega sovražim neobzirne ljudi, ki ne opazijo ničesar okoli sebe. Ampak to vedno ponavljam
Jaz tudi. 🙂
Večkrat se počutim, kot da nisem iz tega sveta….
Jaz tudi.
Rad imam glasbo…..Naštimam si en internetni radio…Najraje 80-ta…In to brez reklam in bedne politike….
Še dobro, da ne padeš s postelje..:)
Če hočem k tebi na obisk, se moram preobleči v poštarja in imeti zate kakšno dobro novico…:)
Saj smo vsi včasih takšni in drugačni…Imamo marsikaj skupnega..Le zakaj je potem med nami takšen prepad….?
Razumem, pa še marsikateri drug jezik tud.
Ti pa živiš Razočarane gospodinje v živo?[/quote]
Ne , zakaj?[/quote]
Po moje…
ker v resničnem življenju ne pišemo tako in na tak način, ampak vse skupaj zveni zelo televizijsko, pocukrano, neresnično… v smislu, da se izpostaviš, postaneš zanimiva, kot da bi čakala, da nekdo reče nekaj takega…
Robi…
Navedeno
zala73
Sem vesoljka in ne prihajam v miru. Na to jaz pomislim najprej.
Jaz tudi. 🙂
Večkrat se počutim, kot da nisem iz tega sveta….
Navedeno
Rada imam zvoke. Prižgan televizor v ozadju, karkoli, samo ne radia. Radia ne prenašam nikjer, razen v avtu. Smešno.
Jaz tudi.
Rad imam glasbo…..Naštimam si en internetni radio…Najraje 80-ta…In to brez reklam in bedne politike….
Navedeno
Svoj spalni ciklus začnem na hrbtu in se potem vrtim v smeri urinega kazalca.
Še dobro, da ne padeš s postelje..:)
Navedeno
. Ne reagiram na hišni zvonec, ker me ne zanima, kdo stoji pred vrati. Ker me nima pravice motiti. Razen, če je poštar.
Če hočem k tebi na obisk, se moram preobleči v poštarja in imeti zate kakšno dobro novico…:)
Navedeno
Včasih sem velik otrok. Včasih moraliziram kot babica. Sovražim ljudi, ki cmokajo, zehajo brez roke pred usti, mečejo hrano vase kot da tekmujejo in najbolj od vsega sovražim neobzirne ljudi, ki ne opazijo ničesar okoli sebe. Ampak to vedno ponavljam
Saj smo vsi včasih takšni in drugačni…Imamo marsikaj skupnega..Le zakaj je potem med nami takšen prepad….?
ZATO!
Po moje…
“Smisel” je v tem, da imaš bolj ali manj “lažno” predstavo, da si za nekoga zanimiv/a…[/quote]
Kako pa ti veš, katera ali pa kdo je zame zanimiv ?[/quote]
Ni sicer letelo na tebe…
ampak če ti odgovorim, po moje, je za tebe zanimiv/a tisti, tista, na katerega/katero se odzivaš (oz. pisanje te osebe)…
Forum je zaprt za komentiranje.