Na morju 2 dni z mojim in taščo
Letos me je na dopustu skoraj kap, pritisk pa sem imela res krepko pod plafonom.
Vsako leto (sedaj tretje) greva s fantom v app, kjer si sama kuhava, pereva, pucava in kaj je še teh neumnosti.
To zgleda tako, da recimo on kuha, jaz pomivam posodo ali pa jaz kuham, on mi asistira, ali pa jaz pomivam posodo on jo pobriše (posodo – ne iz kuhinje :D)…no ve se kako stvari tečejo…
Načeloma dela vsaki vse, ko se dela delava oba (ne pa da eden sedi in gleda drugega kako sam vse) – no dobro – edino posode moj ne pomiva na roke (razen, če je veeeeliiika sila). Enako imava doma in nama super laufa.
Nakar letos povabiva za 2 dni k nama v najin app taščo in tasta.
Ker sva vabila mi2 in, ker je bilo samo za 1 noč, mi je bilo logično, da taščo in tasta pogostiva – se pravi v stilu “Ne tašča, ne rabiš pomagat kuhat, bom jaz ti si pa dol vsedi pa pivo v miru spij. Ne tašča ne rabiš pomivat posode. Ne tašča ne rabiš it v trgovino bova šla mi2. Ne tašča, ne rabiš čistit kopalnice po odhodu in ne vajine sobe. itd itd”
In glej ga čudo – kakor hitro se je tašča ponudila, da bi pomagala pri gospodinjskih delih, se je njen sinko spremenil v kaj jaz vem kaj (najbrž kopijo fotra), ki se več ni pritaknil ničesar, se je lepo vsedel za mizo v stilu :” daj mi pivo s haldilnika, če že tam stojiš. Daj mi sendvič skupaj naredi. Kaj bomo šli že na plažo? Zakaj niso torbe še spakirane? itd itd”.
No malo pretiravam ampak nekje v tem stilu.
Ko sta tašča in tast odšla sem mu povedala, kaj si mislim o tem in je bilo potem dalje ok, ampak tiste 2 dni pa sem mislna, da me bo kap, ker tega res nisem pričakovala in me je presenetilo kot strela z jasnega.
Pred taščo in tastom pa mu tudi nisem hotela težit.
Zaključek je bil, da drugo leto greva v hotel in on financira sam razliko v ceni :S:S:S
Kakšno je vaše mnenje o tem?
A normalno je?
Aha ok…se pravi, ko bo tebe povabil tvoj sin in njegova punca za 1 noč na morje, boš tam 2 dni kuhala in pucala za vse, ona2 pa bota te gledala zraven?
Ne rečem, če bi šli skuapj za več dni, potem bi en dan “dežural” en par, drug dan drug, pa še tukaj ne pride v poštev, da bi moj sedel za mizo pa čakal, da bom jaz vse naredila pa še njemu sendvič pripravila zraven.
Pri nas je bilo tudi podobno, s tem, da je moj vabil tasta in taščo na kosilo, zraven pa sta ponavadi prišla še svak in njegova punca.
Se pravi me je v soboto zvečer (če sem imela srečo) obvestil, da naj naslednji dan skuham za 4 (!) osebe več.
Ko sem popenila je rekel, da bo ona pa pomagal oz da bo on kuhal, jaz pa bi naj pomagala.
Potem je “pomagal” tako, da je natočil pijačo in v dnevni ali pa zunaj na terasi zabaval obiske.
Ker mi je bilo neumno mu težit vsakih 5 min sem ga pač pustila.
To se je zgodilo enih 2 ali 3x, nakar sem mu povedala, da sedaj sem 3x jaz kuhala SAMA kosilo za NJEGOVO žlahto in naslednjič, ko jih bo povabil pa bo on kuhal SAM in to brez moje asistence.
Ko bo SAM skuhal ene 2 ali 3 kosila pa bom razmislila, če bi mu mogoče kaj pomagala.
Potem ene pol leta ni vabil na kosilo…
To, da glumi glivo, medtem ko ga mamica pedena, je pač vzorec, ki ga je prinesel od doma. In ko je mami v bližini, on nazaduje nazaj na to stopnjo. Zakaj? Zato, ker lahko.
Sreča v nesreči je tu to, da ti na običajne dni tega ni potrebno prenašat, ker s taščo očitno ne živite skupaj, kadar je ni v bližini, pa tip ni popolnoma opravilno nesposoben.
Ha, ha, ha :))
Jaz se tudi povsem spremenim, ko vstopi moja mami v kuhinjo. V trenutku ji vse prepustim 🙂
Moja mami je s tem povsem zadovoljna, saj je popolnoma nesrečna, če ni šefica v kuhinji ali če se ji kdo mota po kuhinji.
Ne kompliciraj. V kuhinji pač ni dela (ponavadi niti prostora) za več kot 1-2 osebi naenkrat.
Ha, ha, ha :))
Jaz se tudi povsem spremenim, ko vstopi moja mami v kuhinjo. V trenutku ji vse prepustim 🙂
Moja mami je s tem povsem zadovoljna, saj je popolnoma nesrečna, če ni šefica v kuhinji ali če se ji kdo mota po kuhinji.
Ne kompliciraj. V kuhinji pač ni dela (ponavadi niti prostora) za več kot 1-2 osebi naenkrat.[/quote]
….pravi moja tašča in stoji vsak dan SAMA samcata 2 uri v kuhinji med tem ko ostali člani njene družine odmarajo zgoraj na kavču in čakajo, da jih pokliče h kosilu.
Potem pa se ji tudi hitro spravijo izpod nog in ji naredijo prostor za pomivanje posode….
…svašta….
..nakar začne prihajati na obisk snaha in glej ga zlomka….namesto, da bi šla delat družbo tašči v kuhinjo se tudi ona poči na kavč k ostalemu moškemu delu družine….
Za sabo imam že veliko zakonske kilometrine, pa me mož še vedno lahko tudi neprijetno “preseneti”.
Na običajne dni sva usklajen par – vsak ve kaj mora narediti, da vse klapa, ko pa pridejo gostje se mož spremeni v – gosta. Ne more se spomnit, da se po obedu pospravijo krožniki z mize, ne spomni se, da se odpre pijača, sprašuje me kje so kozarci…Sva se že pogovorila, potem je ena dva obiska boljše pol pa spet vse “pozabi”. Dobro meni je važno, da je moj vsak dan prijeten, ko pa so obiski se spremenim v služkinjo in kasneje v komandanta.
Ah, nikoli zadovoljne. Še kot otrok sem marsikaj sama skuhala za starše in še koga, nobenega pomočnika nisem rabila, zdaj bi morlai pa moški non stop letati za ženskami. A ve tudi pedenate svoje, ko popravljajo avte pz. delajo “moška opravila”? Neredko moški delajo vsa gospodinjska opravila in še druga, ženske pa samo še jamrajo. 😉 Boge, res.
Kaj kompliciraš? saj si imela pomoč, če ne moža, pa taščo. Ona je pač prevzela njegovo nalogo, ker mamice hočejo šparat sinčke. Jaz bi z veseljem tudi sama skuhala za vse in to ne smatram kot suženjstvo, temveč sposobnost da dobro skuham in postrežem. saj drugič grem pa k tašči in jaz tam sedim, pa ona dela … torej se pogliha.
Ne delajte problemov, kjer jih ni. Pomembno je, da ti mož pomaga vsak dan, ko sta sama. Me zanima kako boš čez 20 let reagirala ko boš ti tašča svojemu sinčku in boš povabljena na morje z mlado…
joj joj joj… a je povsod tko da oba vedno delata vse skupi… a se vam ne zdi to nekako prisiljeno… a ni bolš da na dopustu dela tisti ki mu pač paše če pa nobenem ne paše pa nobeden ne dela… pa itak grozno veliko dela itak ni…. če greste pa me dopustom glancat kopalnice v apartmajih pa svaka vam čast, ampak očitno ne veste kaj je dopust….
v tem primeru če je tašči pač sedl sinčku rit odnašat pa nej mu rit odnaša, on se je pa pustm, bi biu neumen če se ne bi…sicer pa lah tašči sama rečeš da je njen sin dovolj star da si sam vzame pivo iz hladilnika (čeprav ne vidim smisla da bi on vstajal in šel do hlailnika če tašča zraven stoji)…
relax in uživaj, če mate odnose pošlihtane med sabo te take malenkosti res ne smejo iztirit, je pač tko ko je, važno da med vama štima….
Bom povedala še svoje mnenje, kaj se meni zdi:
Tako se je on obnašala doma, pa ne da ne zna, ampak noče in mama mu ni nikoli težila. In sedaj, ko je mama prišla na obisk je vedel, da bo mama namesto njega vse naredila in se ni sekiral.
Mogoče bi bilo drugače, če bi povabili tvoje straše.
Meni se je zgodilo, da sem enkrat svoji tašči rekla, da moj fant sesa. In je bila čisto v šoku, da kako to, da sesa, ker doma nikoli ni hotel, oziroma so ga morali prisilit. Zato, ker je vedel, če ne bo on, bodo pa drugi. Tukaj sva pa dva in ve, da ne morem opravljat vsa dela. Lahko jih, samo potem se zgodi, da mu ravno med tekmo sesam, hehe :).
lp
Forum je zaprt za komentiranje.