Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj storiti?

Kaj storiti?

Sodelavka me je prosila ker je bila v finančni stiski če ji lahko posodim 400€ za največ mesec dni. Sedaj je minilo že skoraj dve leti, o vračilu ne duha ne sluha. Seveda se vsak dan srečujeva, pravi da nima in da mi ne more vrnt, da jo naj kar tožim če hočem, halooooo….. Potem sva se nekako dogovorila da mi pri vsaki plači vrne 20€, tudi tega dogovora se ne drži, i morm vsak mesec pošiljat sms-e kako kaže z obrokom, njen odgovor, pa sej boš dubu jutri, pa potem spet nič…..

Ne vem kako da je ni sram??

Sprašujem, če ima kdo kako idejo kako naj izterjam svoj denar, seveda, ne zahtevam nikakršnih obresti, samo da vrne kar mi je dolžna.

Ufff… grdo.

Samo ob takihle se mi pa res dvigne pritisk. Ne vem zate, vendar jaz bi jo verjetno vsak dan kar slekel iz česa in nesel prodat ali zastavit, dokler ne bi bil denar zbran.
Ali bi ji pa avto (ali kolo) odpeljal..

Mene je že v osnovni šoli to teplo, tako da ne delam več podobnih napak. Posodim res tistim, ki jih dobro poznam in nimam več problemov s tem da kdo ne vrne. Je pa moj fant imel par takih primerkov, ki so ga še pred kratkim konstantno prosili za denar in potem se niso držali dogovora in si je on sposojal od mene. Največja žalost pa je, da so si denar izposojali za “luksuz” slušalke za mobitel, nov avtoradio, počitnice (ker dela samo en partner, drug pa doma poležava), za opremo za otroka (ki je bil načrtova – v bistvu pa ima samo en službo, ogromno kreditov in minimalno plačo…kako ti bo ta kdaj kaj vrnil?)… Jaz dam denar tistim, ki ga potrebujejo, posojam ga pa ne ljudem ki jih ne poznam oz. vem da z njim ne znajo preudarno z njim ravnati.

Nekaterim bi lahko človek zdajal na 1000 € , ko bi bili vedno brez denarja, saj ga bodo porabljali za nepotrebne stvari.

vprašaj jo kolikim ljudem je dolžna po 400, 500… eurov.
Če jo boš tožil itak ne bo nič, saj verjetno nimaš niti potrdila in si ji posodil na lepe oči…
najboljše je, da jo zgrabiš ko dobi plačo in zahteveš da ti vrne takoj-ne bodi milosten do takih

Pa vsem njenim sodelavcem, znancem, razloži situacijo. Najbolje, da jo terjaš za denar takrat, ko je čim več ljudi zraven. Mogoče pa jo bo le malce sram. Drugače pa tako kot je Rok rekel: zaseži ji kolo 🙂 ali kaj takega. Ampak tako jasno, da bo vedela, da si bil ti in zakaj si to naredil, da te ne bo slučajno policija lovila 🙂

Mogoče boš pa vsaj komu izmed teh ljudi zraven prihranil enako situacijo.

Lit, Rok1

Zaseži ji kolo ali kaj podobnega?, ne vem če bi bilo to najbolj primerno, kajti, to bi bila že kraja?!

Nikoli si nebi mislil, pomagaš človeku v stiski potem pa tkole. Poleg tega je pa še oblečena po zadnji modi, kod da je polna denarja….

Zato sem pa rekla, da moraš vzeti kolo tako, da bo ona vedela. Če te prijavi, jo pa ti prijavi, da ti je ukradla 400€ pa sta si bot.
V glavnem, čim več ljudi mora zvedet kaj počne, da jim prihraniš težave, njej pa narediš sramoto.

Žal se v službo ne vozi s kolesom.

Kaj storiti?
Pozabi na vse skupaj, si boš prihranil nekaj živcev.

To naj ti bo šola za v naprej.

Vsaka šola pač nekaj stane :)))))))))

Tudi v tej smeri sem že razmišljal ja, pa sej kaj mi pa še drugega preostane?

Po drugi strani se mi pa zdi neumno, zakaj bi ji pustu moj denar, kdi bi ga pa men dau??!

Upoštevaj moj ali Rokov predlog :), vedno vprašaj za denar pred čim več ljudmi in pač ji nekaj zaseži, saj ni nujno kolo, bodi malo iznajdljiv. Samo pošiljanje smsov ti res ne bo pomagalo, saj si dec, bodi no malo bolj odločen.

Vsak dan ji teži, da se te bo naveličala. Na dan, ko je plača pa vsaj 10x! Najbolje, da še kdo sliši.
Tudi jaz imam občutek, da si ženska rada sposoja denar! imela sem sodelavko, ki si je sposojala in sem bila med redkimi srečneži, ki so dobili svoj denar nazaj! Je znala manipulirat in izsiljevat – predvsem moške (je šla z njimi, potem pa grozila, da bo povedala ženi).

pozabi na vse skupaj in pojdi naprej z nasmeškom

pomagal si nekomu ki je bil v stiski in en dan se ti bo vrnilo

karma vrača vse..

mislim da boš preživel tudi brez teh 400€

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Sem se naučil, da posodim le tisto, na kar sem pripravljen tudi pozabiti.

moj je tudi imel tak problem, le da je bil un njemu dolžan 10krat več kot je ona tebi. pač ga je dal na izterjavo in v enem mesecu je dobil vse nazaj. nič takega

ko je plača jo za uhe pelji na bankomat pa naj dvigne ta TVOJ denar in vrne.

če boš neka “pahuljica” boš pač pozabil na vse skupaj – jaz bi se počutil oškodovan in nebi imel mira dokler se nebi zaključilo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close