Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Druga generacija (dokumentarec)

Druga generacija (dokumentarec)

A ste gledali?

Zelo amatersko, pa same neke froce kaže, lahko bi pokazalo vsaj kakšno hudo okoli 25 staro čefurko, ne pa same neke mladoletnice.

Otroška oddaja, v bistvu.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

A niso najbolj hude 17-letnice? 🙂

pojt na jelšo ali fužine, pa boš imel čefurk takih in drugačnih.
milsim da je bil namen oddaje drug, ne ta da bi hude bejbe gledali.

Vidim, da si spet ful razumu bistvo dokumentarca… budalo ki bi rado bilo inteligentno in odraslo.. ha ha

Sej so hotl pokazat kakšna je njihova kultura pa vse, sam so se lotili vsega skupaj čist preveč amatersko in niso pokazali nič novega…česar ne vidim/slišim vsak dan na vlaku ali kje drugje….tist njihov južnjaško-slovenski naglas in sleng, polno preklinjanja, “majke mi”, polno kiča, ipd.

ja kaj “drugega”, česar ne poznaš pa naj bi pokazali?
Saj niso pleme sredi ekvatorialne afrike madona.

No po moje mora biti hudo, da imaš v bistvu dve domovini, pa se v obeh nekako počutiš tujca. No po moje je prvo, kar bi si morali priseljenci odgovoriti je to, ali imajo namen ostati tukaj, ali se vrniti dol.
Jaz bi si na njihovem mestu najprej odgovoril na to vprašanje, od tu pa se potem naprej odločiš kako boš vzgajal svoje otroke. In tudi ali jim boš cele dni navijal južnjaško musko. Ker od vzgoje nekako tja do osnovne šolee, se pravi do šestega leta sarosti, oseba pridobi privzgojen način obnašanja, pozneje bojo svoj vzorec težko spremenili, pa naj si bodo še tako trudili. Zato če že vrtite glasbo svojim otrokom pazite, kaj vrtite, očitno pa jje da se vrti mnogo južnjaške glasbe, pa ne samo pri priseljencih, tudi med slovenci.
Problem priseljencev je prinas ta, da so preveč skocentrirani ne enem mestu, se pravida se tudi ne morejo asimilirat, tudi če bi se radi. Sam imam kar nekaj prijateljev od tam doli, ampak da bi v svojem obnašanju ne vem kako odstopali, mislim, da je odvisno od vsakega posebej.
Enkrat mi je eden rekel, da da se po južnjaško obnašajo tisti, ki računajo, da bodo dobili tatino službo, še pravi, da še bodo eno generacijo smetarji in zidarji.

Sploh ne vem, zakaj so snemal ta dokumentarec, lahko bi napisal samo, naj tisti ki ga hočejo videt stopijo pred hišo (če živijo v Ljubljani). Itak je pa danes v Sloveniji blazno moderno da si vse, samo slovenec ne. Tisti ki imajo pra pra pra pra….dedka čeha ali srba, hrvata (nima veze kaj, samo da je slovanski narod), potem se bodo razglašali z največjim ponosom, da oni pa že niso slovenci, ampak čehi, srbi, itd, nabijal njihovo musko, po netu razglašal, limal zastave na forume. Raziskujejo svoje družinsko drevo za 200 let nazaj in samo upajo, da bo nekje nekdo iz dol, pa so že vsi srečni, če ga najdejo in od tistega momenta dalje niso več slovenci ampak zapriseženi srbi, čehi itd. Žalostno.

Sej ste bolani, Pa ja je boljše biti Slovenec kot Čeh ali Bosanc ali Hrvat ali skratka južnjak.

Bodite veseli, nam pač ne bo treba smetarje uvažat, jih le-ti predelajo.
Pa konec koncev se sami odločijo kaj boja ali bodo smetarji, zidarji kot njegovi starši ali kaj drugega.

ta dokumentarc je posnet prav bedno.Poznam dva fanta,ki sta bila v tistem razredu(kjer je ena sošolka zapela) in oba sta tako dobra in prisrčna fanta,da se lahko marsikateri Slovenec skrije.Tam so jih prikazali kot največje bednike.

joj kok bedno razmišljate. sprejemite drugačne. a če bi imeli francoze v eni četrti bi blo pa vse ok?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close