Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Danes pa oči kuha

Danes pa oči kuha

Danes bom nekaj probal skuhat. Verjetno bom vse skupaj vrgel v koš in šel po pice na koncu.

saj bo šlo…malo tukaj povprašaj,ko boš kuhal,saj nekatere MONE so dobre kuharice.Najprej pa povej kaj imaš v načrtu.

Pa povej, da si moški, ker drugače bodo samo provokacije v stilu: “Ali ne znaš kuhat ali kaj?” Enkrat sem tukaj spraševal o temperaturi olja, pa mi ni nihče odgovoril. Zdaj sem poštekal, da sem pozabil povedati, da sem m!

Kakšno meso, pa omake bi se lotil, solata, krompirček. Tak, da bo presenečenje.

Saj to ni tako težko,boš videl…blagor tvoji ženi…

Saj to ni tako težko,boš videl…blagor tvoji ženi…[/quote]

Ma tale omaka mi bo delala preglavice. Nimam pojma kako se je lotit. Kaj je to voda pa moka ali kako drugače. Help

Kakšno omako bi rad? H kateremu mesu?
lp

Jaz takole naredim;
-spečem meso(največkrat purana,puščanca,lahko tudi svinjske zreske)
-1,5 žličke moke,malo vegete,pol žličke gorčice zmešam skupaj,z mrzlo vodo 1,5 deci.
-potem zalijem meso
Če je pregosto dodam še malo vode
če je premalo slano še malo vegete.
To je omaka na hitro.
Pa ko pečeš zreske jih peci na maslu in olivnem olju.Pride boljša omaka.

Sicer pa mislim,da boš zdaj dobil še veliko receptov.

Lahko pridem na kosilo? Pa pomijem posodo hehehehehe.
m spol – saj je napisal da bo PROBAL nekaj skuhat, se pa ja vidi da je dec, ne?

Lahko pa popečeš kotlete na olju na hitro,jih vzameš ven in na istem olju prepražiš malo mokce.Potem zaliješ z vodo ali juho,dodaš kar veliko strtega česna,sol poper.daš zkotlete nazaj in jih na srednjem ognju počasi dušiš(pokriješ).Dolivaš vodo,če izpari.Bolj proti koncu daš kar nekaj peteršilja in to je to.Hitro in nič zakomplicirano(naravna omaka)Zdraven solatka,pa mogoče kakšni široki rezanci,katere lahko poliješ s to omako ,če jo je dovolj.

Pa javi ,kako ti je uspelo,kar koli boš že skuhal:))))))

Na internetu je na tisoče receptov v slovenščini.

Pri nas kuha samo mož, zato ne vidim, zakaj mora moški, ki se je enkrat odločil skuhati kosilo, imeti za to posebno temo.

Potem naredi purana v naravni omaki, ne moreš fali. Zrezke posoli in pomokaj na eni strani, potem najprej popeci na strani kjer ni moke, potem pa še na drugi, da dobijo zlatorumeno barvo . Potem zalij z vodo in dodaj malo masla ter še par minut pokuhaj. Puran vedno uspe, ker je meso že samo po sebi mehko. Poleg pa lahko krompir na kakršenkoli način ter mešano solato.

Pa ti skuhaj 1x pa boš še ti imela posebno temo….

Goveji zrezki

Pa ti skuhaj 1x pa boš še ti imela posebno temo….[/quote]

Ne, ker če ženska enkrat kaj skuha, se to ne smatra za dogodek leta.

Goveji zrezki[/quote]

Ufff,za goveje zrezke pa preskoči moj zgornji recept.Ali pa ne…samo moraš jih najprej kar dolgo dušiti,da pridejo mehki.pa še česen dodaj,pa malo popra,če vam paše.

Lej ti svetujem takole:

Malo olja, sesekljano čebulo malo popražiš, dodaš nasoljene zrezke (jaz jih premažem še z senfom), malček popečeš, zaliješ z vodo, dušiš 1 uro. Vode naj bo toliko, da so zrezki pokriti. Po eni uri, dodaš malo (žličko ali dve) moke, lahko tudi zmešaš moko z mrzlo vodo in doliješ k mesu in tisti vodi v kateri se meso duši. Obvezno naj to vre še ene 10-15 minut. Probaj omako, če ni dovolj slana dosoliš, dodaš vegeto, popraš.
Meni vedno rata!

Zraven pire krompir in solato!

Najbolj pazi, da ne pozabiš na vegeto in njeno nujno spremljevalko moko.

p.s. Goveje zrezke pa zorimo, da pridejo mehki in jih ne pečemo miljonavžnt časa :p

če pa hočš enostavno omako z grahom dat k zrezkom pa najprej popeč zrezke pol pa zalij s paradižnikovo omako (pasiran paradižnik v tetrapaku) pa dodaš konzervico graha (lah tud svež al zmrznjen grah), začiniš pa z baziliko in majaronom, sol poper pa po okusu. Kosilo za pol urce… pa čim manj kuhinjskih nesreč:D

Ubogi tvoji, če morajo jesti takole pripravljene zrezke!

Ubogi tvoji, če morajo jesti takole pripravljene zrezke![/quote]

Joj no ubogi tvoji k morjo vedno jest popolno bio in zdravo prehrano. Pomoje se ti zmeša če vidiš kerga z McBurgerjem v roki:P Dej dej skulirej se, vsak je po svoje navajen…

Ne se kregat punce, mogoče bi moral napisat, da tako kuha pri nas oči. Mi pač ni bla kuhalnica v zibko položena.

Je pa še zmeraj bolje to, kot pa nekaj zmrznjenega ali ocvrtega, še huje burger in pomfrit.

Ubogi tvoji, če morajo jesti takole pripravljene zrezke![/quote]

Morski Galeb, kako pa pri vas naredite mehke goveje zrezke. Ker … pri nas jih delamo podobno kot je v temle navodilu, edino vegete ne damo.
Kako naredite zrezke mehke ob hitrejši pripravi, brez dušenja?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close