Danes pa oči kuha
Jaz takole naredim;
-spečem meso(največkrat purana,puščanca,lahko tudi svinjske zreske)
-1,5 žličke moke,malo vegete,pol žličke gorčice zmešam skupaj,z mrzlo vodo 1,5 deci.
-potem zalijem meso
Če je pregosto dodam še malo vode
če je premalo slano še malo vegete.
To je omaka na hitro.
Pa ko pečeš zreske jih peci na maslu in olivnem olju.Pride boljša omaka.
Sicer pa mislim,da boš zdaj dobil še veliko receptov.
Lahko pa popečeš kotlete na olju na hitro,jih vzameš ven in na istem olju prepražiš malo mokce.Potem zaliješ z vodo ali juho,dodaš kar veliko strtega česna,sol poper.daš zkotlete nazaj in jih na srednjem ognju počasi dušiš(pokriješ).Dolivaš vodo,če izpari.Bolj proti koncu daš kar nekaj peteršilja in to je to.Hitro in nič zakomplicirano(naravna omaka)Zdraven solatka,pa mogoče kakšni široki rezanci,katere lahko poliješ s to omako ,če jo je dovolj.
Potem naredi purana v naravni omaki, ne moreš fali. Zrezke posoli in pomokaj na eni strani, potem najprej popeci na strani kjer ni moke, potem pa še na drugi, da dobijo zlatorumeno barvo . Potem zalij z vodo in dodaj malo masla ter še par minut pokuhaj. Puran vedno uspe, ker je meso že samo po sebi mehko. Poleg pa lahko krompir na kakršenkoli način ter mešano solato.
Lej ti svetujem takole:
Malo olja, sesekljano čebulo malo popražiš, dodaš nasoljene zrezke (jaz jih premažem še z senfom), malček popečeš, zaliješ z vodo, dušiš 1 uro. Vode naj bo toliko, da so zrezki pokriti. Po eni uri, dodaš malo (žličko ali dve) moke, lahko tudi zmešaš moko z mrzlo vodo in doliješ k mesu in tisti vodi v kateri se meso duši. Obvezno naj to vre še ene 10-15 minut. Probaj omako, če ni dovolj slana dosoliš, dodaš vegeto, popraš.
Meni vedno rata!
Zraven pire krompir in solato!
če pa hočš enostavno omako z grahom dat k zrezkom pa najprej popeč zrezke pol pa zalij s paradižnikovo omako (pasiran paradižnik v tetrapaku) pa dodaš konzervico graha (lah tud svež al zmrznjen grah), začiniš pa z baziliko in majaronom, sol poper pa po okusu. Kosilo za pol urce… pa čim manj kuhinjskih nesreč:D
Forum je zaprt za komentiranje.