Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek fant in poklicna vojska

fant in poklicna vojska

Fant se je odlocil, da bo sel v poklicno vojsko…najprej vem, da mora na neko usposablanje za 3 mesece…kako to sploh poteka…ima potem res moznosti, da se zaposli in kje….on se sicer studira,ali mu res potem vojska placa tudi solanje?dajte malo napisat vase izkusnej in mnenja….hvala…lep, ceprav dezeven dan…papa

zanimajo me se moske izkusnje 🙂

15 let sem že v tej vojski,naj ti povem da če je to res izhod v sile naj gre,drugače pa si naj najde rajši službo,ker je to en sam nateg,kot prvo slaba plača,če bo lahko goljufal s potnimi stroški potem bo kaj ostalo od plače,drugače pa le za preživet,vsi krademo te potne stroške da lahko shajamo.Prednost je le ta da je plača redna in ni treba veliko delati če se znajdeš lahko cel šiht preživiš ne da bi kaj počel(komur to pač paše).Perspektive nobene,samo obljubljanja,nobenega napredovanja-vsaj finančno zelo malo za par jurjev,skratka to je služba za nesposobne in tiste ki so brez zaposlitve.Kariere si še dolgo ne bo mogel narediti tule ker preprosto je preveč takih še pred njim,stari Jugo oficirji se ne dajo in še nekaj časa bodo ostali na oblasti.Tako pač je.

Easyjet!
Se strinjam s teboj, bil sem v vojski nekaj več kot deset let(pč).Res, uteha-potni stroški. Kasneje tudi to ni bil več motiv. Videl sem katere linije napredujejo, nehal sem stagnirati ter hoditi na malico. Dal sem odpoved!( ni enostavno pustiti takega načina življenja- ampak živčki so pa kul).
Sprašujejo me če mi je kaj žal!? Ja mi je, ampak samo za petega v mesecu!
Za ideale nekje do leta 96 bi se še enkrat zaposlil, vse kar je bilo kasneje pa ne!
Je pa res da imajo-imate prvoborci(nosilci plamenice) podobne probleme danes!Veliko bojevnikov je danes zapostavljenih( vv že celo desetletje)!
Nekateri na tej poti obupajo, ter jih ni več med nami!( 9mm- darilo države)!?
Lep dan

Jaz bi že zdavnaj šel kam drugam če bi imel kam iti,tukaj sem se navadil brezdelja,imam internet,učim se angleščino,delam fax…Ko mi bo zadosti bom verjetno iskal drugje.Če ne bi bilo potnih stroškov pa me sigurno ne bi več tule bilo.Vsak dan grozijo da jih bodo ukinili,samo kaj ko pa vsi generali tudi kradejo,živijo v Ljubljani,prevoz pa iz Murske sobote,valjda jim ni do tega da bi ukinili.Naj ti poven da je sodelavec leta 1995 ki živi v Ljubljani kupil na kredit stanovanje v Piranu,se je dol stalno prijavil( živel še naprej v Lj.) in vlekel potne stroške,lani je s tem odplačal kredit(10let) in stanovanje je njegovo,faca,ni kaj,se je pač znajdel.

Kar nekaj mojih prijateljev je v službi v vojski in nihče ni navdušen. Eni so se vdali v usodo, nekako so se sprijaznili s službo, najdejo si poleg tega druge izzive. Mislim, da vztrajajo tudi zaradi tega, ker na Štajerskem ni služb in so zadovoljni, da jo sploh imajo. Od doma gredo pred šesto zjutraj, vrnejo se po šesti zvečer, če so razmere na cesti spodobne. Pozimi pa… Nekaj jih študira ob delu in čaka na boljše čase. Mislim da so res potni stroški tisti, ki jih vsaj malo motivirajo. Se pa popolnoma strinjam, da je plača vojakov bedna in žalostno, da naša država tako malo ceni ta poklic (poleg policije in še koga seveda). Le kdo bo še v bodoče razmišljal o službi v vojski?

To kar se dogaja v Slovenski vojski je res prava sramota za Slovenijo.Plača vojaka se giblje okoli 130000 sit,plača vojaškega pilota z fakulteto,častniško šolo in ogromni dodatnimi izobraževanji ter psihičnimi in fizičnimi napori je okoli 230000 sit,prav tako vojaški kontrolor letenja,da ne govorim o podčastnikih ki se gonijo po terenu,dežju in snegu,niti 180000 sit ne dobijo.Sem bil 10 let tam zaposlen in sem končal fax ter takoj odšel.Skratka porazno,ne samo plača,nonstop špicelj službe delujejo med zaposlenimi,hujše kot je bilo v Jugi,podjebavanja s strani nadrejenih…groza ,če se spomnim.

Če praktično skoraj nič ne delajo, kot so zapisali fantke, je plača še kar v redu.
Kaj pa ta čas počnejo možgani, kdor jih ima? Kakšen smisel je v vojski? Programiranje od Juge še vedno deluje? Kaj pa tisti, ki imajo lastno pamet?

Pepermint

hy

zanima me,če kdo ve približno kolk je plača v sv????
jz sem trenutno za redno zaposlen in imam plačo cirka 15000evr 🙂
seveda da tudi delam v 3 izmene 🙁 ,,kar mi je seveda tudi ovira….
naj mi kdo da koristne nasvete,če se splača tuki pustit službo in iti v vojsko

Toplo ti proporočam, da takoj menjaš službo. To so pa res oderuhi, da ti za delo v 3 izmenah plačajo samo 15.000 €, torej samo 5.000 € na izmeno. Strašno. Kako zdržiš???

mene pa zanima kak je možnost da bo moj fant prišel v vojsko v najbližnji kraj. ali te pošlejo lahko tudi kam drugot? strah me je da bo najina zveza na tem trpela . podpiram ga pri tem sam pri sebi mi je vsaki dan bol hudo ko vem da se bliža dan ko bo šeu v uvajanje potem pa služba pa nebom vedla a bo ostal v moji bližini al ga mi bodo vstran vzeli.

prosim lepo za en zrel in jasen odgovor ker nezmorem več z mojimi čustvi. preveč ga imam rada in mu želim najboljše <3

Poglej vse kar so ti gor napisali fantje in dekleta oz. kdorkoli že je res. Svaka čast tistemu ki se je spomnil fore z stanovanjem v piranu(mislim si, butl za kaj se nisem jaz kaj takega spomnil). Delovno mesto pač dajejo približno po izobrazbi, potem koliko si bil “kao” uspešen na prvem usposabljanju v Vipavi in potem še najbolj pomembno, po tistem koga poznaš. Ker v SV je nažalost tako da brez veze je brezveze. Nikamor ne boš prišel če ne boš nobenega poznal. Tam kjer te postavijo otaneš, razen če imaš neko hudo šolo oz. izobrazbo katero porebujejo kje drugje. Skratka če hoče priti delati v bližino kjer stanujeta, naj si začne iskati dobro vezo ali strica na GŠ da mu bo ratalo. Po drugi strani pa čimdlje bo delal večji potni stroški bojo, več denarja bo lahko prišparal. SV bo pa že poskrbela da ne bo predaleč, ker so začeli šparati tudi na prevoznih stroških.

Če bo ostal v Sloveniji, bo še v redu. Kaj pa, če bo hodil na misije po tujini, potem ne bosta skupaj po 6 mesecev ali več.

Če ti gre fant v vojsko, kar najdi drugega fanta, če ga nisi morda že. Ko ti bo fant cele mesece na misijah v Afganistanu, Iraku in drugod, ne boš imela s kom seksati, se s kom sestajati na zmenkih in strašno grozno ti bo pri duši, ko bodo vsi s svojimi fanti na raznih partyjih, ti pa še kakšne proste punce ne boš smel malo poflirtati, češ, da imaš fanta v vojski, daleč stran. To ni ok življenje! Pusti ga!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close