Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kdaj govorimo o varanju?

Kdaj govorimo o varanju?

Kako je sploh definirano varanje? Kdaj govorimo o varanju?

Po moji osebni definiciji je varanje zavajanje partnerja. Torej, če imava razčiščeno, kaj kdo počne in glede tega nima noben od naju nič proti, ne varava.
Z drugimi besedami, varanje je tisto, kar počneš za partnerjevim hrbtom.

kadar je prkršen dogovor med dvema partnerjema, ko počneš nekaj, kar veš, da če bi izvedel partner, bi ga to prizadelo………..to pomeni, da se razlikuje od primera do preimera definicija…..

najbolj pošteno je takole…varamo vedno takrat, kadar nekaj skrivamo, da partner tega ne bi izvedel…imamo en mejl, kjer si z nekom dopisujemo in partner za to ne ve, to je varanje, grem z nekom na kofe in partner tega ne ve, se z nekom slišim in partner tega ne ve, vse to je prevara, zakaj? ker skrivam, zakaj skrivam pa že vsak posameznik ve, ker si dopisuješ in to na način, ki bi partnerja prizadel, enako velja za pogovore, kofete…vse to je varanje…

seveda pa si vsi ki varajo skrivajo oči in menijo da to ni prevara, pa je, vse kar skrivate je varanje!!

A torej je varanje vsakič, ko partnerja o čem ne obvestim? Bogpomagaj! Potem sem varala danes, ko partnerja nisem obvestila, da sem za malico pojedla sendvič s šunko in popila plastenko ustekleničene vode. Joj, takoj k telefonu in ga obvestiti! Pa tole na MON mora moj partner takoj izvedeti. Mu bom pokazala, ko pride. Res, nisem mu vsega pokazala, sem tudi že pozabila, kje sem bila aktivna, mu tudi ne morem vsega več pokazati zato. Bog pomagaj! Odpusti moje grehe!

A ni blo rečeno “kdor nekaj skriva pred partnerkem, mu kaj prikriva”?
Ne pa, če partnerja ne obvestiš o vsem, kar se ti je tekom dneva zgodilo, vključno z malico in obiskom WC-ja …

A ni blo rečeno “kdor nekaj skriva pred partnerkem, mu kaj prikriva”?
Ne pa, če partnerja ne obvestiš o vsem, kar se ti je tekom dneva zgodilo, vključno z malico in obiskom WC-ja …[/quote]Tudi neobveščanje lahko partner razume kot skrivanje. Npr. da kasneje kaj izve, kar si počela in te okrega, da skrivaš.

Varanje je kršenje nekega dogovora.
Torej če sta se zmenila, da ne seksata z drugimi pa zdaj eden ali oba to počneta, brez razlage drugemu – je torej varanje.

Če sta se zmenila, da bosta oba nujno seksala z drugimi – pa tega zdaj prikrito ne počneta… je pravzaprav tudi varanje…

Varanje je kršenje nekega dogovora.
Torej če sta se zmenila, da ne seksata z drugimi pa zdaj eden ali oba to počneta, brez razlage drugemu – je torej varanje.

Če sta se zmenila, da bosta oba nujno seksala z drugimi – pa tega zdaj prikrito ne počneta… je pravzaprav tudi varanje…[/quote]

drugi odstavek ???

ne vem, no… meni to ne sliči na varanje…. mogoče laganje 🙂

Varanje=prevara=guljufija,pred tem je sklenjen zakon ,sporazum kateri določa meje,kdor krši meje ,vara,goljufa,je nagnjen k varanju ne spoštuje pravil igre.

Varanje=prevara=goljufija,pred tem je sklenjen zakon ,sporazum kateri določa meje,kdor krši meje ,vara,goljufa,je nagnjen k varanju ne spoštuje pravil igre.

Sanjaš, razmisli malo širše.

Če parafraziramo in malo obrnemo, bolje bi se bilo vprašati: Kdaj ne govorimo o varanju?

Sami smo največkrat žrtve lastne samoprevare, čeprav se (ne) prepričujemo v nasprotno.

Drugo je, če še koga drugega ob tem prevaramo. Največkrat gre le za t. i. postransko (učeno ali z novinarsko lahkotnostjo se temu reče: kolateralno!) »škodo«. Ta pa največkrat nič ali zelo malo šteje (predvsem kot številke), ker gre za »brezimene in neznane« ljudi. Rahločutni in sočutni novinarji bi namesto »škoda« napisali le »žrtve« in zraven ocenjeno ali predvideno število. Komercialno je bolje, da je takšnih »žrtev« čim več, da trženje ne trpi »škode«.

O koristih, profitih in kdo jih ima, pa nima pomena govoriti. O tem se vedno le – molči.

Melita… beri začetek citiranega; Kršenje dogovora.
Kakršnegakoli.

Ker o vsebini dogovora pa ne moremo razpravljati; ta se tiče le vpletenih, oz. tistih ki so ta dogovor sklepali.

Melita… beri začetek citiranega; Kršenje dogovora.
Kakršnegakoli.

Ker o vsebini dogovora pa ne moremo razpravljati; ta se tiče le vpletenih, oz. tistih ki so ta dogovor sklepali.[/quote]

res je. imaš prav.

jaz sem izhajala iz “vsebine” :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close