Bi se strinjale?
Kaj se je tukaj za (ne)strinjati???
Pač darilo kot vsako drugo. Še vedno bo TEBE stalo nekaj sto Eur, da boš lahko kot samostojna oseba uživala v tem darilu. Iz tvojega pisanja je namreč jasno, da sprejemaš samo plačilo prevoza, na destinaciji pa boš hotela sama plačevati nepredvidene izdatke.
Jaz tu ne vidim dileme sprejeti/ne sprejeti. Takšna dilema se postavi edino pod pogojem, če darilo za darovalca pomeni ogromen strošek glede na njegovo finančno situacijo, če ogroža njegovo preživetje, če se mora zaradi tega zadolževati v takšnem rangu, da je teh 600 Eur enakih najmanj njegovim mesečnim prilivom.
Če pa je darovalcu ta vsota nekaj popolnoma sprejemljiva vsota ali jo lahko brez problema odplača tudi z nekajmesečnim kreditom, pa sploh ni dileme. Verjetno človek ne pošilja na počitnice samo tebe, ampak gre zraven in bo tudi on v tem užival.
Neumna bi bila, če ne bi sprejela! Na nek način boš celo užalila njegov ego, če ne boš tega sprejela! Moški, ki zna dajat denar ženski, zna tudi ljubiti in kar je še pomembnejše: hoče te ljubiti! Tudi tako moški izkazujejo svojo ljubezen! Zato le sprejmi in bodi vesela, da te ljubi in spoštuje! Konec koncev pa 500 eur ni veliko.
A tudi če ti podarim eno okoli ušes? 🙂
Resno, ta slovenska navada vzeti vse, kar je zastonj, me vedno čudi. Torej vzameš tudi, če ti kdo hoče podariti staro zguncano omaro (s katero ne ve kaj početi) ali pa nevzgojenega novofundlandca (ker je predrago skrbeti zanj) ali pa zastonj poskušanje kuhanih slanikov (ki jih ne maraš)?
Jaz pa ne bi sprejela takega darila.
Jaz mu ne morem dati darila v taki vrednosti in tudi ne bi sprejela takega darila. Sploh pa se mi zdi 600€ veliko denarja.
Dobro, če si ti bogata, on bogat in je za vaju 600€ malo potem je druga. Če bi jaz imela par jurjev plače, bi tudi delila in sprejemala taka darila. Tako pa ko imam 850€ plače pa živim pač tej plači primerno.
Če bi mi pač že dal denar bi se vseeno pogovorila, da se mi to ne zdi pametno. Rekla bi, da je to veliko denarja in da me bolj malo pozna in da bi bilo bolj pametno, da greva nekam na počitnice, kjer je ceneje. Pa rekla bi, da bolje, da šparava denar za obletnico npr. enega leta.
Meni se je podobna situacija zgodila in sem tako reagirala in situacija se je dobro iztekla. Nekak sem dobila občutek, da je bil vesel, ker ima punco, ki ni mahnjena na denar.
Od tega je že 4 leta in še zmeraj sva skupaj in letos mi je za rojstni dan plačal 1 teden pariza (lasta režija, ne nek organiziran izlet).
Forum je zaprt za komentiranje.