Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek moški, ki varajo

moški, ki varajo

Po dolgem času sem pripšla do dveh ugotovitev:

– moški, ki varajo, varajo večino zaradi poživitve svojega življenja. z ženam ni nič narobe, le moški si želi malo popestritve.

– ženska, ki nima ravno finančnega zaledja, bo težko dobila moškega, ker tudi moški izbirajo žensko, ki ima nekaj pod palcem. tiste, ki nimajo so samo za afere.

sad but truth!

prosim……, kaj pa spoštovanje, zaupanje, zalivanje ljubezni kot rožice, TREBA SE JE TRUDITI ZA VEZO !!!

ja ja ja potem se pa zbudiš 🙂

žal je res prevečkrat tako kot piše br br br

S prvo tezo se strinjam, tale se mi pa ne zdi tako absolutno resnična.

S prvo tezo se strinjam, tale se mi pa ne zdi tako absolutno resnična.[/quote]

jz se pa tudi s to zelo strinjam, poznam kar nekaj fantov ”brez dediščine”, ki se jim ne da se dosmrtno odrekat in zakreditirat in se pač malo ”potrudijo” ostat z žensko, ki ji je mati kupla ogromen flet… stari pa okoli 30 …. tko pač je, sej ljubezen pri večini mine, zakreditirani ali ne;)

Z VSEMI JE NEKAJ HUDO NAROBE.
VSI POTREBNI CELOVITE PRENOVE
TAKO J. RUGELJ
IN TO DRŽI

To se sliši, kot da smo za varanje krivi vedno moški.

Kaj pa, če ženska vara ? Je tudi kriv moški ?

Za varanje je vsak kriv sam.

to misliš, tistega, ki vara ali tistega, ki je bil prevaran?

to misliš, tistega, ki vara ali tistega, ki je bil prevaran?[/quote]

Ni vedno tisti, ki vara, absolutni krivec za vse… Lahko je varanje posledica slabe kvalitete odnosa.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

In tvoj? Torej ga razumeš. Lepo, pridna si.

matjazko,
se strinjam.

zakaj pa pride do slabe kvalitete odnosa? sta kriva oba ali je lahko kriv samo eden? 🙂

…. in potem vse tiho je bilo :)))))

Prva trditev drži.

Druga je bulšit.

Za tistega ki vara seveda. Za prevaranega ni krivde, ni pa brez greha. To se pogosto enači. Za naivnost nisi kriv, čeprav jo pogosto skupiš. Če si naiven še nisi brez greha.

tadej,

lepo in predvsem pošteno napisano.

sam zdaj me pa muči vprašanje o grehu. ne znam si točno razlagat tega pojma 🙂

To je pa problem. 🙂 Zlasti za ženske.

tadej,
priznavam, da imam problem 🙂 kaj pa razlaga? 🙂

Boš morala spet k maši začet hodit. 🙂 Če ni boga, ni greha. 🙂

Mogoče pa res bom morala začet 🙂

Jaz ne morem rečt, da Boga ni, niti da je 🙂

Ne sekiraj se ti za Boga, greh ti je dovolj. 🙂

br br br, se strinjam s tvojima ugotovitvama.

Oh, kako omejen pogled zopet. Če ni vesti, ni greha! Zgolj po veri še nekdo ni dober, ali pa zgolj po ateizmu nekdo še ni slab!Če upoštevaš vero v Boga, ker verjameš v njegovo nasprotje, se pravi Satana, je to oportunizem in konformizem zaradi strahu pred peklom oz. zaradi nagrade v nebesih.

Ker imaš rad krščanske mislece, še nekaj iz Svetega pisma: “Zakaj, kadar pogani, ki nimajo postave, po naravnem vzgibu (vesti) spolnjujejo to, kar veleva postava, so sami sebi postava, čeprav so brez postave.” (Rim 2,14)

Sv. Avguštin je rekel: “Ljubi in delaj, kar hočeš.” Torej če imaš ljubezen, izpolnjuješ postavo.

Torej če misliš, da ti gredo zasluge zgolj zaradi vernosti, si še kako v zmoti, ker če Bog obstaja ne boš sojen po veri, ampak po čistosti srca. Človeka se presoja zgolj po značaju in delih. Pogled moramo usmerjati v lastne napake, ker jih ima vsak dovolj!

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Matjazko, konformizem zaradi nagrade v nebesih? A si ti pri zdravi pameti se človek lahko vpraša.

Lepo je sv. Avguštin to povedal. Pa ti lahko delaš kar hočeš? Najbrž ne čisto. Morda ne ljubiš dovolj. Bognedaj da bi grešil. 🙂

Če prav sklepam si ateist. In za ateista si neverjetno vnet za Pisma. In greh je, tudi če ni vesti. Pa še kakšen! Kar citiraš pa govori o tem da je že vest dovolj da spolnjuješ postavo. Zato se npr. na sodišču ne moreš zagovarjat z “nisem vedel da je nezakonito”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close