Moški del družine okupiral TV
O kako si plitka 🙁
Moja sina sta oba nogometaša, precej uspešna, prav tako oba odličnjaka v šoli. Mož nogometa ni nikoli spremljal, dokler tamala nista začela trenirati. Ko so prišli uspehi, so vsi začeli spremljati tudi večje tekme na tv. Če ti bi bilo vsaj približno jasno kakšna tekma se odvija danes potem tako primitvnih komentarjev nebi mogla stresati.
Jaz sem zelo ponosna na njiu, da jima je šport način življenja.
vedno me fascinira kako ste ene že apriori proti nogometu
pa kako je debilen, primitiven, beden pa nevemkaj… od kje takšna miselnost? pomoje vzgoja in okolica
jaz čisto not padem, če je tekma dobra, pa tudi če igrajo kakšni slovenci, npr italijansko ligo sem letos precej spremljala 🙂 aja, pa v južno afriko smo seveda tudi šli navijat, uf je bilo to doživetje
aja, pa seveda razumem, da je komu dolgočasna ali anitipatična igra (tako je meni npr. košarka), ampak poniževanje mi je pa anti
Jaz sem v naši družini črna ofca, kar se tiče nogometa. Pojma nimam za kaj gre, pa mi dva sina trenirata nogomet, ata pa tehnični v klubu. Včasih mi je kar slabo od nogometa 🙁
na tekme bolje da ne hodim, ker sprašujem gluposti. Žal mi ne potegne, pa ne potegne. V čem je žar???[/quote]
Glej, mene tudi ne potegne in isto kot ti sprašujem vedno ene in iste neumnosti.
Ampak zaradi nogometa sta moja sina postala 100% športna navdušenca in v ta način življenja sta potegnila celo familijo. Smo vedno v gibanju, prisegamo zdravemu načinu življenja in kar je najpomembneje tak način življena nam prinaša veliko zadovoljstva.
Jaz sem v naši družini črna ofca, kar se tiče nogometa. Pojma nimam za kaj gre, pa mi dva sina trenirata nogomet, ata pa tehnični v klubu. Včasih mi je kar slabo od nogometa 🙁
na tekme bolje da ne hodim, ker sprašujem gluposti. Žal mi ne potegne, pa ne potegne. V čem je žar???[/quote]
Glej, mene tudi ne potegne in isto kot ti sprašujem vedno ene in iste neumnosti.
Ampak zaradi nogometa sta moja sina postala 100% športna navdušenca in v ta način življenja sta potegnila celo familijo. Smo vedno v gibanju, prisegamo zdravemu načinu življenja in kar je najpomembneje tak način življena nam prinaša veliko zadovoljstva.[/quote]
Saj je tudi nam to postalo način življenja. Čez vikende ko so tekme smo na ta način veliko zunaj. Sploh je luštno gledat 6 letnika pri prvih nogometnih korakih. Sodelavke me gledajo čudno, češ kako se lahko podrejam ostalim članom, ampak meni je v veselje ko jih spremljam, čeprav nimam pojma o pravilih igre. Ne gre in ne gre mi v glavo 😉 Me pa vedno bolj skrbi, ker je pri starejšem fantu (13) veliko poškodb. Nisem vedela, da je nogomet tako groba igra 🙁
hehehe – gledam (po trenutkih) samo kadar igra Barcelona, če pa še potem premaga Real, mi je pa prav v zadovoljstvo… drugače nogometa ne spremljam, približno vem, kakšna so pravila, nisem se pa nikoli poglobila vanje… kot otrok sem ga ogromno preigrala in če ni šlo drugače, spravila iz prometa kakšne (po mojem mnenju) obupne hlače, ki jih nisem marala nositi… :o)
zakaj spremljam (kolikortoliko) tekme Barcelone v Ligi prvakov (drugih niti ne)? Zato ker mi je super gledati nekoga, ki uživa v igri z žogo (Messi) še vedno kot otrok – tako kot sem jaz v mojih otroških letih…
in ja.. tudi moja hči se doma na travniku zelo rada podi za žogo, kar se pa zaigranja faulov tiče, bi lahko bila pa sam ‘učitelj’ vseh nogometašev… :o)
Barcelona je bil do letos edini klub, ki na dresih ni imel logotipa sponozrjev. Letos pa imajo napis Unicef, ker so ambasador Unicefa. Napis je torej brezplačno tam na dresih. Naslednjo sezono bodo imeli menda logotip nekih šejkov ali nekih njihovih firm.
Tak pravi moj mož, ki dokaj redno spremlja nogomed. Občasno gre pogledat kakšno tekmo moštva iz našega kraja v živo skupaj z mojim očetom. Slovensko ligo gleda na tv, če RES ni kaj bolj pametnega na tv, občasno gleda tekme angleške, španske in italijanske lige, redno pa gleda tekme Lige prvakov. Ko gre Liga prvakov k koncu, gledam tudi jaz, ker je tisto res vrhunski nogomet.
Ko enih parkrat gledaš igro dveh zelo kvalitetnih ekip in si v družbi ljudi, ki se na nogomet razumejo, poznajo igralce in zraven kaj pametnega pokomentirajo, postane igra pravzaprav zelo zanimiva. Kakšna strateško načrtovana akcija, sodelovanje med napadalci – vidiš, da ni kar neko brezvezno skakanje in mučenje žoge, ampak da je to trdo delo hudih talentov.
Meni so vrhunski nogometaši pravzaprav najbolj kul športniki.
Sama z užitkom spremljam skoraj vse športe, ker pa za to seveda nimam dovolj časa, se moram pri tem kar omejiti.
Najbrž je veliko lažje, če si v otroštvu kaj treniral ali pa če šport spremljaš od otroštva, ne pa da s tem poskusiš šele po poroki 😉 Ker sem otroštvo med tednom preživljala pretežno z očetom, pzp. ni čudno, da mi je to blizu. Peljal me je tudi na vse žive tekme – v domačem kraju sva hodila na atletiko, košarko, plavanje, vaterpolo …
Nad košarko, ki sem jo trenirala, sem še zdaj tako navdušena, da ga ni filma ali dela, ki bi me odvrnil od gledanja. Enako velja za nogomet, je pa res, da če nogomet gledaš “zaradi golov”, stvar utegne biti dolgočasna. Tudi tekma z izidom 0 : 0 je lahko napeta, da komaj preživiš.
Imam pa neverjetno smolo: mislim, da bi bila idealna soproga za 98 % moških – na koncu sem pa naletela na takšnega, ki bi tekme gledal trikrat na leto 😉 No, z leti se mi vse večkrat pridruži, žal samo pri nogometu, pri košarki pa ne, čeprav jo je treniral.
Kadar so večja fuzbalska tekmovanja ali res pomembne tekme, grem pa še največkrat z nekaj frendicami v lokalni kafič in gledamo skupaj, ker je pač bolj zabavno. Ker se o fuzbalu pogosto govori, da je za prostake, neizobražene … itn., naj omenim, da je izobrazbena struktura teh frendic prav zanimiva: dve redni profesorici na faksu, ena docentka, ena asistentka in še ena “samo z doktoratom” 😉
Forum je zaprt za komentiranje.