Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek pomoč pri kombinaciji barv

pomoč pri kombinaciji barv

Prosim za pomoč.

Kuhinja in dnevna soba bosta fizično ločena prostora, vendar ju bo ločeval odprt prehod pod širokim obokom pod katerim bo jedilna miza s stoli.
Kuhinja bo v oranžno-sivi kombinaciji. Večinoma oranžna (leseni del) s kakim sivim elementom, sivim pultom. Želiva vključiti modro barvo. Ali je bolje da dava modro sedežno v dnevno sobo ter oranžne stole pri kuhinjski mizi, ali raje modre stole, oranžno barvo pa zopet vpeljeva v dnevno sobo in dava oranžno sedežno?
Naj povem da se prvo vstopi v kuhinjo, nato pa gre mimo mize v dnevno sobo. Drugega vhoda v dnevno sobo ni.
Kaj lepše izgleda?

takole dajat nasvet ni enostavno…lepo lahko zgleda marsikaj…zavedaj pa se, da boš v prostoru preživela največ časa ti in da se izrazitih barv lahko čez nekaj let enostavno prenaješ…
eno pa je kar sama ne bi naredila, če imaš kuhinjska vratca večinoma v oranžni, ne bi enake oranžne več dodajala…tudi dve močni barvi ne bi kombinirala med sabo v velikih ploskvah, malih pa ja…nič nisi napisala koliko močne so te barve…tako, to je samo moj pogled…upam da te nisem samo dodatno zmedla

Kaj je za koga lepo je relativno. Barve zaznavamo in doživljamo na subjektiven način, pa še to se spreminja. Na to vplivajo vsaj velikost prostora kot tudi svetloba, sence, oprema ipd. Zavedajte se, da boste vi preživeli največ časa v teh prostorih, tako da je najbolje, da se ravnate po svojih občutkih.

Morda si zrišete vaše prosotore, jih opremite s pohištvom in »pobarvate« po svoje in se vam bo lažje odločiti za vašo kombinacijo.

Lahko si pogledate nekaj več razlage za (prosto dostopen) program Sweet Home 3D http://med.over.net/forum5/read.php?98,2032809,6775367#msg-6775367 .

Na netu lahko najdeš vse o barvah. Pri tebi je govora o toplo-hladnem kontrastu.

Jaz se živih barv hitro naveličam. Včeč so mi svetle, nevtralne, ki pa jih lahko z dodatki popestrim, umirim. Slike, cvetje, blazinice, prti, okraski ob praznikih, vse je lahko različnih barv, pa vseeno skladno.

Mogoče bi pustila kuhinjo oranžno-sivo, v dnevni pa bi kombinirala z isto oranžno blazinice in kakšen cvetlični lonček z oranžno. Dodaš pomarančno eterično olje in pričaraš pravo vzdušje.

Jaz bi dala oranžno sedežno in plavo jedilnico…je pa res težko ker si prostor težko predstavljam. Če imaš rada barve je kombinacija oranžne kuhinje in plave jedilnice super ker sta si kontrastni barvi in to zelo poživi prostor. Če je jedilnica med kuhinjo in dnevno pa to še bolj loči prostore med sabo:)

pa lepo opremljanje

mislim, da je umetnica 13 lepo napisala kaj bi šlo skupaj, mi je bilo pa malo smešno, ko je veja1969 napisala, da bo v kuhinji preživela največ časa in da se bo zato hitro naveličala živih barv. jaz v kuhinji preživim največ 2 uri na dan, več sploh ne vem kaj bi imela za delat v kuhinji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close