Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Jezna na neučakane ljubljanske voznike

Jezna na neučakane ljubljanske voznike

Hočem čez prehod za pešce, prižge se mi zelena, sem pač malo bolj počasna danes zaradi boleče noge, pa mi že trobijo vozniki iz desne. A moram res dobesedno tečt čez prehod za pešce, da bodo oni lahko hitrej speljali?

Sej ni nek hud problem, jezi me predvsem to, kako malo je treba, da se nek popoln neznanec znese nad tabo. Nič čudnega, da se folk pobija med sabo, če pa ne premorejo kančka sočutja in potrpežljivosti.

Popolnoma razumem tvojo jezo, sploh v primeru, da ima človek omejeno gibanje. Žal pa imam kot voznica veliko izkušenj z ljudmi, ki mislejo, da je prehod za pešce sprehajalna pot in se čezenj vlečejo kot megla. Kolona avtomobilov z vseh strani, človek pa kot polž na prehodu. Svojo hčer od malega učim, da je prehod zato, da lahko varno prečkaš cesto, da pa je treba čezenj pohiteti. Vsekakor so izvzeti ljudje z omejenim gibanjem.
Žal ta svet drvi v svoj propad. Prav povsod nam manjka strpnosti.

Živi in pusti živeti

Joj, saj vem, da hočeš najboljše, ampak jaz apa videvam otroke, ki zdirkajo čez cesto, takoj ko se prižge zelena. Ne vem, če je hitrost rešitev.

Ti že veš, zakaj te je pa to tako zmotilo, da takoj pišeš semle.

Tudi meni se je mimogrede kdaj zgodilo da sem ‘sanjala’ kot pešec (ali tudi kot voznik) in nisem odreagirala na zeleno luč, pa sem se potem sama počutila ful štorasto in se opravičila tistim, ki sem jih zaradi tega ‘upočasnila’…

Zavedati se moraš, da če bi se vsi sprehajali čez prehod, ali vozili 30/h tam kjer je omejitev 50 ali celo 70, bi kolone v Ljubljani bile neskončneeeeee, zato to razumem.

Prvič, da te popravim, ne gre le za ljubljanske voznike, gre predvsem za Slovenske voznike v Sloveniji ! Prav tako gre tudi za ostale udeležence v prometu, kot so pešci, kolesarji, motoristi…
Prometna kultura slovenskih udečležencev v prometu je na psu.
To se že vidi v odgovorih pred menoj. Vsi os videli krivca v tebi, češ da se vlečeš čez prehod, da sanjaš tam….

Semafor je narejen tako, da varno prideš čez, če stopiš na cestišče ko še gori oziroma sveti zelena luč za pešce, z neko normalno hitro hojo, ni pa mišljeno tekanje in hitenje čez prehod…
Vsi vozniki ti morajo dati prednost, ne glede kakšna kolona se zadaj nabira. Kolona vozil za teboj ne pomeni, da moraš odvzet prednost ostalim udeležencem v prometu, kot si ene tukaj predstavljate :)))

Jaz pa sem vesela, da sem se danes bolj počasi spravljala čez cesto… en idiot je namreč prevozil rdečo pred prehodom, če bi bila pol sekunde hitrejša, bi naju z malim zbil.

kar slabo mi je ratalo, ki je zdrvel mimo naju.

Ampak enega semaforja v LJ pa le ne moreš normalno prehoditi: na križišču Ajdovščina; od gostilne Figovec čez cesto proti b. Supermarketu:-((

Tudi v Trnovem čez Barjansko pri Riharjevi/Ziherlovi je tako. Jaz sem še mlada in skoraj vedno se prej prižge rdeča kot pridem čez cesto. Vse skupaj je pa tik pred vrati od doma upokojencev, tako da bi lahko računali z večjim številom počasnejših ljudi, ki pridejo približno do polovice…

Jaz sem imela v mislih nesemaforizirane prehode za pešce. Nismo vsi iz mesta in v našem rezervatu premoremo en cel semafor.

Živi in pusti živeti

si mlada pa očitno tud kurje pameti :)))
Če se prižge rdeča luč to ne pomeni, da se moraš ustaviti sredi ceste, ampak normalno greš naprej. Rdeča luč, ki se prižge, ko si ti še sredi ceste, pomeni to, da tisti, ki je še na pločniku, ne sem več stopiti na cesto.
Saj tako je tud pri avtomobilih.. dokler imaš zeleno, lahko zapelješ skozi križišče… tako tudi pešec, dokler sveti zelena luč za pešce lahko stopi na cestišče in prečka cesto… le prej se prižge rdeča luč za pešce kot za avtomobile, ker pešec potrebuje več časa kot avtomobil, da pride skozi križišče oziroma prehod.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close