Opravljanje sodelavk/sodelavcev
Čez žensko zlobo in opravljanje, ga ni. Toliko zlobe, kot premorejo (mo) ženske, toliko je moški ne spravijo skup.
Jaz delam v moškem kolektivu, sem edina ženska in sem čisto razočarana. Sploh ne opravljajo. Nič. Prav dolgočasni so.
Najboljša pa je naša soseda, ki je obveščevalna za celo vas. O vseh vse ve. Seveda samo najslabše in njen zlobni jezik je čedalje bolj oster. Niti bolezen, niti smrti v njeni družini ga niso naredili bolj prijaznega. Da je moja mami noseča, je ta soseda vedela prej, kot moja mama!!!! Zakaj? Ker so ji iz laboratorija sporočili, moja mama je pa tja morala iti, da je zvedela.
Tudi moja tašča je obveščevalna za drugo vas. Še predno mi je prijateljica sporočila, da se ločuje, mi je to tašča povedala ene pol leta prej. Da ima novega, sem vedela prvo sekundo. In tudi, da je plešast, debel in da ima zadah.
V službi je veliko opravljanja. Po moje sem bolj tarča opravljanja kot pa opravljivka…nekaterim gre vse v nos: avto, hiša, stanovanje, nakit, obleke, še to, kam greš na dopust, s kom igraš tenis, s kom greš na kavo, kdo je moja mami… Ko kdaj poslušam, kako koga obirajo, mi sploh ni jasno, kaj imajo od tega…notranje zadovoljstvo? foušija?
Takšnim zgodbicam se ni mogoče izogniti v nobenem kolektivu, je pa res, da vedno ne vplivajo na dobro vzdušje v firmi. Sicer pa tudi sama rada opravljam…ampak bolj v smislu, kaj katera od kolegic ima in kje je bila, nič škodljivega…jaz temu pravim pretok informacij :))) ampak to res delamo prijateljice med seboj…tisti, ki jih ne poznam, me pa niti ne zanimajo…no, razen če gre za slavne 🙂
Vaška trobila pa sovražim…to, da soseda ve več kot mi sami…
hehehehe 😉 sočustvujem! Si očitno v delovnem kolektivu, ki ga sestavljajo tipični Slovencheki 😉 Svoje prida še večno jamranje Slovenchekov zaradi lastnih neuspehov in zakompleksanosti in privoščljivosti, pa zavist, pa imaš odgovor na dlani!
Če bi fovšija po Sloveniji gorela, bi bili ognjeni zublji na vsakem koraku!
No ja, če si se sama tudi sama okaraketirzirala za neškodljivo gossipirko, potem te taprave čisto upravičeno zajamejo v svojo obdelavo 😉
Slovenchekovska faušija :))
sem pač samo povprečna…
Sicer je pa vedno tako…če te nekaj zelo moti, greš. In če bi to opravljanje mene tako zelo motilo, da bi že hudo vplivalo name, bi šla. Tako se mi zdi pa samo smešno… In mislim, da je brez veze, da se vsi tukaj delamo svetnike, da nikoli ne opravljamo, ker vsakdo od nas pade v krog, ko se koga obira…ni pa nujno, da aktivno pri tem sodeluje.
Kadar pa to opravljanje postane že “redna zaposlitev”, takrat se je pa za zamislit… 🙂
naj bi bilo ploh polapismenih , delavcev v proizvadni.
A – tudi v službi izobraženih, visoko izobraženih kjer se gibljem in delam ob obilici dela, jedikujejo, jamrajo, pihajo a pazi za obrekovanje je vedno dovolj časa, Obrekujejo vsakega , ki se odstrani od skupine, m alica je idealen kraj za obiranje, jutranja in opoldanska kavica ne mine, da se ne ogloda kakšna kost. Klevetajo, klevetajo, hkrati pa ne povedo nič o sebi npr. POSOJILO je morala vzeti, da je plačala hčeri poroko- prestiž, da mu ni para . Nek se vidi raskoš
Tkole nekako : vsak po svoje bohinc pa s kladivom
Na konc koncev pa smo – svi mi isti
Ljudje se o ljudeh menijo. Kaj pa drugega, sicer je preveč dolgčas:-)
To ni nobena slovenska posebnost. Po vsem svetu se to dogaja. Pri nas je mogoče bolj izrazito, ker nas je malo na majhnem teritoriju.
Mene take debate nič ne motijo. Vse dokler je seveda v mejah normale in so stvari resnične. Če pa se prične obrekovanje, kar pomeni, da se o ljudeh govori neresnične, slabe stvari se pa mora to pri priči nehati. Človeku lahko vzameš dobro ime, zelo težko ga je povrniti.
Forum je zaprt za komentiranje.