Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vožnja po ljubljanskih krožiščih!!!

Vožnja po ljubljanskih krožiščih!!!

Spoštovani šoferji in šoferke!

Imam eno vprašanje za vas. Kako se vključujete v več pasovno krožišče in kako izstopate iz krožišča? A poznate pravila?
Namreč, vsak dan se mi dogaja, da ko pripeljem v več pasovno krožišče, moram dolgo čakati da se lahko vključim v promet, ker namreč večina šoferjev večji del pelje po pasu, kjer izstopaš/vztopaš in ne zapelje na notranjost krožišča (in tako naredi cel krog po tem pasu). In zaradi takih šoferjev nastajo kolone in zastoji!!! In čudež je, da vidim nekoga da ima vklopljen smerokaz da bo zapustil krožišče!! No, so pa eni umetniki, da imajo ves čas vklopljen smerokaz in potem moraš sam predvidevati kje bo zapustil krožišče.
Notranji pas je velika neznanka predvsem slabih šoferjev!!

Skratka so slabi in dobri šoferji, vendar zaradi slabih šoferjev se dogajajo prometne nesreče in posledično potem tudi invalidnost, smrt,…

Pa srečno vožnjo vsem!!!

kdo je dal tebi izpit je naredil hudo napako.

torej si ti eden izmed tistih ki cel krog vozi po krožišču po enem pasu ¨

Glej, jaz imam pa drug problem. Seveda vozim lepo po notranjem pasu in potem, ko hočeš krožišče zapustiti, imam vedno velike probleme, ker zunanji pas ni prazen, ker nesramni vozniki kar lepo zapeljejo v krožišče in briga njih, kako bom jaz prišla ven. Mislim, mika me, da bi enkrat izstopila in enega prebutala. Ja, “slabi” vozniki imajo kar prav, da zasedajo zunanji pas, vsaj nimajo problema z izstopanjem!

“slabi” vozniki ne znajo pravilno zapeljati iz notranjega na zunanji pas, ker to počnejo ponavadi prepozno. Pravilno se zamenja na zunanji pas takoj po zadnjem izvozu, kar se nakaže s smerokazom in se ima prednost pred tistimi, ki se vključujejo.

O tej prednosti je bila debata na enem od avto. forumov. Meni je logično, da me iz notranjega pasu spusti predse, saj se je človek ravno zato, ker sem jaz na notranjem pasu, lahko vključil v promet, kajne. Samo načeloma pa nimaš prednosti … jo ima tisti, ki je že na pasu. Tako da lahko samo ugibaš, ali tisti na zunanjem pasu razmišlja “logično” tako kot ti ali se kot pijanec plota oklepa svoje “prednosti” – kar je pa pri slovenskih voznikih itak aksiom. Kot da se vsi vedno vozijo samo po prednostnih cestah in se nikoli ne vključujejo s stranskih.

Šoferka, nisi nič povedala koliko časa čakaš!? Eno sekundo, dve??? Mislim, da si večina, tudi strokovnjaki krožišča zelo napačno predstavljajo. Vse močnejši je občutek, da bodo ta famozna krožišča rešila vse možne ovire in zastoje, a to ni tako. Verjamem, da se je v nekaterih primerih težko vključiti, a najprej je potrebno zadevo malo unmiriti in med vožnjo pokazati malo več strpnosti in vso ihto pustiti doma.
Ne vidim razloga in ne potrebe, da bi se moral v manjših! poudarjam manjših krožiščih za tistih 20 do 30 metrov seliti iz enega na drugi pas in bi s tem nastali še večji zastoji in težave. Strokovnjaki in inštruktorji pa tako učijo in zahtevajo, kar pa se mi ne zdi vedno dobro.

LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close