Še o vložkih – zavijanje…zakaj??
Sem prebrala, da nekatere vložke po uporabi zavijate v WC papir, preden jih odvržete. Ena celo obilno zavije v WC papir.
Pa me zanima:
Prvič: zakaj je to potrebno, saj vložek že itak zaviješ v plastični ovoj od novega vložka.
Drugič: če že moraš zaviti, zakaj ravno v WC papir, ali ni škoda papirja? zaviješ vendar lahko v papir, ki bi ga itak vrgla proč, od reklam, ali podobno. Star časopis.
Sem v sobivanju z žensko, ki porabi cele role WC papirja, kadar ima menstruacijo, zato, da zavije vložek, predne ga odvrže v kanto za smeti. Pri tem pa, kadar se ji mudi, pusti krvav vložek na tleh v kopalnici po tuširanju, da si ga lahko vsi nemoteno dobro ogledamo. Naštimala sem ji časopisni papir, da bi zavila v tisto, pa nič. A ja, toaletnega papirja nikoli ne kupi ona.
Sama ga nikoli ne zavijem v WC papir. Imam pač koš za smeti in v njemu vrečko tako, da potem zagrabim vrečko in odnesem v smeti.
Se mi je pa do zdaj v cca. 9 letih 1x zgodilo, da sem ga pozabilo pospravit. Ko sem naslednjič prišla v WC bi me skoraj kap. Sem samo študirala kdo vse je bil do zdaj za mano na WCju.
Mi je pa enkrat ena novo pečena tašča razlagala kako njena snaha pušča uporabljene vložke pod posteljo. To pa je negnusno. Si lahko mislite kakšne vonjave se razvijejo po spalnici.
Fuoco, nimajo vsi vložki tistega fajnega ovoja. Sploh manjši dnevni vložki majo samo tisti tanek papirček, ki ščiti lepilo in ničesar za zavit. Kaj potem tak vložek kar vržeš v koš, vsem na očeh? Bljak.
Jaz ga pač zavijem v kup papirja (4-5 lističev) in dam s tem vred v koš. Časopisni papir, reklame??? Škoda ti je wc-papirja? Čak mal, kolk že stane skret papir? 2€ 10 rolic? 20 centov na rolico. Na papirček – zanemarljiv znesek.
Rajši odpovej reklame in vložke zavijaj v wc-papir, ki je tudi lažje razgradljiv v naravi, kot pa reklamni papir.
Aja, na tvojo cimro pa nimam komentarja. Tisti vložek bi ji na čelo pripopala.
Zmeraj zavijem v WC papir, tampone tudi. Ne vem pa, o kakšnih nagnusnih vonjavah vi to govorite? Se mi je zgodilo, da sem bila na potovanju, vložek zavila v WC papir in ga dala v vrečko med umazano perilo in ga tam pozabila. Ko sem se vrnila domov čez en teden in iz čistega firbca odvila, ni nič smrdelo. Se je pa tudi meni parkrat zgodilo, da sem pozabila pospraviti vložek za sabo. Mi je bilo nerodno za umreti, ko ga je mama našla 🙁
A vsakič neseš vrečko v smeti? Če si v enem dnevu recimo 5x zamenjaš vložek potem 5x neseš ven v kontejner celo (prazno) vrečko za smeti (oziroma s samo enim vložkom), daš v koš novo vrečko, potem naslednjič spet vanjo vržeš samo en nezavit vložek in jo prazno neseš ven itd.
Ali pa jih ves dan pustiš nezavite v košu, da si jih vsak fino ogleda, ko vrže recimo robček v smeti?
^^haha, se strinjam 😀 se mi je že zgodilo, pač opraviš po muslimansko, jebi ga 😀
čivavava, si prepričana, da nisi mela v tistem času hudega prehlada? 1 teden je bil tvoj porabljen vložek v polivinil vrečki in ni imel vonja. Prosim, reči še to, da ko greš srat, diši po vijolicah.
@ne morš verjamet
mi samo debatiramo, delamo pa čist tako, kot kdo hoče. Tak da…nikar se ne počuti nikomur dolžno, ob prijavi na forum nikjer ne piše: “vsi prebrani nasveti vas zavezujejo k upoštevanju v lastnem gospodinjstvu.”
Forum je zaprt za komentiranje.