Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Glivice ali kaj drugega?

Glivice ali kaj drugega?

Pred 10 dnevi sem fejst zbolela, vročina 39, vse me je bolel,…kot gripa. Ker me je po 5 dneh začelo zelo močno boleti uho, sem šla do zdravnika in zaradi vnetega ušesa dobila Amoksiklav. Preventivno (ker se mi je že zgodilo, da sem dobila glivice v nožnici po A) sem si kupila neke Lactobacile (kapsule za v nožnico) za ohranjanje flore.
Ampak 2. jemanja antibiotikov me je že začelo vse srbet/pečt. Celo malo sem zakrvavela (sicer imam mireno in ne vem a je od mestruacije-ki je skoraj nimam ali posledica vnetja).
A ima katera podobne izkušnje? Kako umirit srbečico?
Hvala

To so vsekakor glivice oz. vnetje nožnice.Amoksiklav je grozno agresiven A ,poruši se ravnovesje v nožnici.Pojdi v lekarno in si kupi canasten svečke in kremo-se dobi brez recepta,pa bo boljše,lp Sandra

Canasten svečke ti bodo še bolj porušile vse skupaj. Pojdi v lekarno po probiotike ki so najbolj primerni za jemanje ob antibiotikih.
M.

Pomaga probiotik, krepi črevesno floro.

preberi si tole![/url]

Mi o volku, volk iz gozda:) Tole ima prjatlca objavljeno na facebooku http://www.youtube.com/watch?v=EL6E03wdB-I

Ja, probiotik. Jaz sem jemala tako tablete kot vaginalete. Nazadnje sem vzela Lactoseven, cenovno je ugodnejši in meni je pomagal. Vaginalete sem jemala Vagisan in so mi zelo hitro in učinkovito pomagale – že po prvem vnosu. Kolegica, ki dela v lekarni pravi, da se da sedaj dobit Gynolact – nove vaginalate, ki so baje zelo vredu in priročne za vstavljanje. Jaz bom poizkusila tudi te – imam na žalost pogoste težave s tem;( . Btw, men je blo po Canastenu slabše.

pazi z antibiotiki, ta ti prestavijo težavo samo tja kjer jo najmanj potrebuješ. Nekateri zdravniki jih predpisujejo kot da so plačani po napisanih receptih zanje. Kupi si navaden jogurt vtakni vanj tampon in si ga vstavi, na začetku ga menjanj na 30 min, če gre na bolje pa na 1-2h. Jogurt naj bo čimbolj brez vsega, nobenih dodatkov oz. probiotikov ipd. to je samo modna muha.

Nekateri zdravniki priporočijo jogurt ravno zaradi probiotikov. Sicer jaz osebno ne bi priporočala tlačit tega v sebe…
Probiotiki niso modna muha, ker so MKB del normalne flore v nožnici. Ker pa ATB uničijo MKB, jih je potrebno nadomestiti s probiotiki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close