Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ko boli hrbet – kaj zdaj?

ko boli hrbet – kaj zdaj?

Že tretji teden se mučim z bolečinami v hrbtu, ki so nastale praktično čez noč oziroma zvečer, po malo daljših sprehodih kot sem jih vajena.
Sem mislila, da so ledvice, pa je z vodo vse ok. Čakam slikanje, ki pa bo šele naslednji mesec.

Kaj pa zdaj – do takrat?? Zjutraj ne morem niti skloniti glave, da bi se umila, ampak nesem vodo z rokami k obrazu.. čez dan je nekoliko bolje oz. nisem še ugotovila, od česa je odvisno, da sem včasih tako zelo trda, včasih manj, bolečina je vednoi prisotna, včasih močna, sunkovita, običajno pa bolj blaga, a izjemno moteča.

Res da sem postala kar precej bolj težka in ko sem ravno dobro začela delati na gibanju, me je ustavil hrbet… stara sem 38 let.

Je imel kdo podobne težave in kako ste jih odpravili? Dobrodošel vsak nasvet.

Odpravi jih zdravljenje, ker je odvisno od tega, kaj je narobe.

Meni pri bolečinah v hrbtu najbolj pomagajo topli obkladki. V Mullerju imajo za nekaj evrov iste blazinice z gelom, ki jih lahko pogreješ v mikrovalovni (ti so tudi za hladne obkladke).

Za pol minute vržem v mikrovalovno, zavijem v brisačo in dam na hrbet za kake pol ure oziroma dokler se ne ohladi.

Tablete namreč samo omrtvičijo bolečino, ne pa odstranijo.

Pa terapevtska masaža tudi pomaga, pa vaje za hrbtenico tudi.

Močno svetujem obisk pri fizioterapevtu. Ugotovil bo vzrok in pokazal vaje, ki jih dnevno delaš doma, če ni vzrok seveda kakšna poškodba.

Mene je zagrabilo pri 32, po tretji nosečnosti. Fizioterapevtka je izvedla tri seanse, tudi z UZ, nato pa mi je pokazala vaje, ki so po 10 dneh prinesle bistveno izboljšanje. Po petih letih me le še občasno zagrabi in takrat delam vaje, pa je OK.

pa tablet proti bolečinam…pa ne zaradi tega , ker ne bi mogla prenašat bolečine , ampak , da se mišice lahko sprostijo…
v nasprotnem primeru , ti bo še hujše !

Strinjam se s tem, da se morajo mišice sprostiti. Tega pa ne dosežeš s tabletami, saj tablete ne odstranijo bolečine, samo čutiš je ne. Daješ v sebe nekaj kemije, ki konec koncev bistveno ne pomaga. Pri takih bolečinah je kakšen Nalgesin ali kaj podobnega žal enako kot bi pojedla bonbon – brez učinka.

Bolečino odstraniš tako, da zdraviš vzrok. Vzrok pa je zategnjena mišica ali pa poškodba živca oziroma sklepa. Doma si pri tem pomagaš s toplimi obkladki, saj toplota sprošča mišice, ali masaža – vendar je pri tem treba biti zelo previden. Ker gre za neko poškodbo, nepravilna ali nestrokovna masaža lahko naredi več škode.

Jaz bi šla k zdravniku, po možnosti fiziatru, naj točno določi vzrok bolečin in predpiše fizioterapije. Je pa res, da v času močnih bolečin fizioterapij ne izvajajo, zato je treba počakati, da se stanje malo umiri.

Tu pa svetujem tople obkladke. Res pomagajo, saj se mišice, ki so zategnjene, sproščajo. Pomaga tudi nežna masaža na tistem predelu, kjer boli, ampak mora biti res previdna, če se je že kdo loti. In sicer z blazinicami prstov s krožnimi gibi nežno masirati mišico, da se sprosti, še posebej s kakšnim masažnim oljem ali tudi losijonom, toliko da je koža mehka in prsti lepo drsijo po koži. Ta zadeva je najbolj učinkovita takoj, ko “zaštiha”, ni pa odveč, ko že mine nekaj časa.

Dokler se ne odkrije vzroka , zakaj bolečina , je lahko gretje nevarno ! Kaj , če je vnetje Živca ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close