da ne boste rekle, da je samo hujšati težko
Že mesec dni se redim …
Sem suhica, imam drobno konstitucijo, pojem kolikor mi paše, običajno ne veliko …
Pred enim mesecem sem se pa odločila, da se zredim za 5 kg v 3 mesecih. Groza. Stalno pripravljam hrano, jem 4-5 x na dan, pomivam posodo… Vsak obrok se max najem, da še komaj diham …
In kar je najhujše – po enem mesecu imam samo 1 dobro kilo več!!!! Za znort!!! Saj samo jem … Kdaj se bo že kaj poznalo, da se bašem s hrano???
Ja res pa še telovadim nič ne … A bi mogla? Bi se potem hitreje zredila? No, ja, saj telovadim po kuhinji s kuhavnico :-)))[/quote]
Kako pa misliš da postanejo bilderji taki kot so?? 7 obrokov dnevno + težki treningi z utežmi….
Največ teže v našem telesu predstavljajo mišice, razen vode…mišice je torej treba izčrpat, da preko krvi posrkajo max. količino hrane, v glavnem beljakovin…v nasprotnem primeru gre vsa zaužita hrana ven skoraj brez vsrkavanja v kri, razen za minimalne fizične potrebe…
Jaz sem celo zivljenje suha, da mi je slo vedno ful na jetra : kaj ti sploh kaj jes, pa sem jedla ko zival, vec kot moj debeli moz, vec kot vsi moski in vse zenske, eto, ravno zdaj sem pojedla pol gorgonzole, dva zdenka sira in eno zemljo, pa sem se kr lacna, nonstop jem in sem lacna nonstop, chips, sladko itak v tonah, vcer ponoci sem pojedla skor celo nutelo ob tvju.
Mi je pa uspelo zredit se za 4 kile v zadnjem pol letu, skor prek noci.
Ti povem kdaj to pride, z leti, pa ko se za nic ne sekiras, moras dosti pit in ko pijes, jest, to pol nanese ful. Kak sem zacela rukat aktivno malo vec pira, pa martinija, vina – ene trikrat na teden cele vecere in pol noci, zraven se basala s ploscami ki smo jih narocali, pizzami in ostalimi dobrotami, vmes kikiriki in bobipalcke, je slo gor in zdaj ne gre dol za nic na svetu, ker ne znam dijet met, vse cunje me tiscijo.
Sicer ne kapiram zakaj bi se rada zredila za 5 kil, jaz sem se za 4, pa mi skoraj nobena cunja vec ne pase, bluze so mi ozke, kostimi tudi, kikle prav tako, obleke tudi (mi je ravno en siv pocil v petek zvecer na moji elegantni crni obleki), o hlacah pa rajsi ne bom pisala… Malo cudno, a imas tolko kesa, da si bos lahko kupila novo garderobo eno stevilko vecjo, npr. 36? Mene bi to stalo okoli 20.000 eurov…Shujsat pa zdaj tudi vec ne gre.. razen ce se zaljubim na brzaka hah
Verjamem, da ni prijetno non-stop poslušat, kako si suh(a), pa če sploh kaj ješ, ampak če imaš tak metabolizem, da lahko vse poješ (jaz npr. ti ga zavidam), kaj hočeš?
Brezveze se je nekaj silit s hrano.
Ponavadi imajo pripombe glede kilaže itak tisti, ki imajo sami preveč kg ali pa se morajo hudičevo trudit, da niso pretežki.
V vsakem primeru pa je boljše biti suh kot pa debel!
Predvsem se ne baši kar povprek z vsem, kar ti pride pod roke samo zato, da bi se zredila. Kot je rekla ena zgoraj, bo to itak prišlo z leti, ko se ti bo metabolizem upočasnil, hkrati pa zaradi takšnega načina prehranjevanja ne boš vedela, kako omejit hrano in bodo šle kire kar gor. Ni hujšega, ko si navajena na neko težo in se potem v nekaj mesecih zrediš za recimo 10 % lastne teže (pri 45 – 50 kg to hitro nanese), ker se nikakor ne moreš navadit na lastno telo. Vsaj večina ne.
Raje se začni ukvarjat s športom, glede na to, da se sploh ne. Pojdi za začetek v fitnes, naj ti tam naredijo načrt treninga in prehrane za tvoje potrebe. Pa ne gre zdaj za to, da boš nabila mišice kot kakšen bodibilder, ampak predvsem zato, da pridobiš začetno kondicijo, ki je ta trenutek nimaš kaj veliko, čez kakšne tri mesece bo pa itak že zunanjih aktivnosti toliko, da se kamot odločiš za nekaj tebi zanimivega in prijetnega, ker fitnes zna biti včasih prav monoton.
Poznam ta problem, ki se je sam rešil s prvo nosečnostjo, No, sedaj sem po merilih nekaterih še vedno suha, čeprav imam “idealno” težo plis kak kg veg, se mi je pa maščoba pretirano naredila okrog pasu, kar se mi zdi nemogoče zmanjšati, brez da spet ne zgubim na kompletni teži.
Pomembno je tudi kaj ješ, to da se rediš (zgoraj) s kremšnitami ali alkoholom sigurno ni dobro za organizem.
Pol nisi bila naravna suhica. Imam tri otroke, dojila sem vsakega po eno leto in vedno je slo z dojenjem en dva tri vse nazaj na stare kile. VSE kile izgubis, cisto vse plus kile iz nosecnosti, vcas se kaksno vec z dojenjem, zal. Ne sportam, jem nezdravo, vedno prevec, blizam pa se 40.tim letom.
Nemogoce da jih bomo suhice kdaj imele 15 prevec, moje zenske sorodnice starejse so vse ostale suhe vso zivljenje, do smrti babice, niso bile debele. Je pa res da ko se manjsamo, postane naso telo mlahavo, ampak vseeno si suh.
Edino kar pomaga in redi je istocasno pitje alkohola in dosti prehranjevanja, to pa gre en dva tri
Pol nisi bila naravna suhica. Imam tri otroke, dojila sem vsakega po eno leto in vedno je slo z dojenjem en dva tri vse nazaj na stare kile. VSE kile izgubis, cisto vse plus kile iz nosecnosti, vcas se kaksno vec z dojenjem, zal. Ne sportam, jem nezdravo, vedno prevec, blizam pa se 40.tim letom.
Nemogoce da jih bomo suhice kdaj imele 15 prevec, moje zenske sorodnice starejse so vse ostale suhe vso zivljenje, do smrti babice, niso bile debele. Je pa res da ko se manjsamo, postane naso telo mlahavo, ampak vseeno si suh.
Edino kar pomaga in redi je istocasno pitje alkohola in dosti prehranjevanja, to pa gre en dva tri[/quote]
No, ni nujno, da ni bila naravna suhica. Tudi jaz sem se do 1. nosečnosti borila, kako bi dobila kakšno kilo in poskušala vse možne redilne diete. Pa je po prvi nosečnosti ostalo nekako 5kg (kar se mi je zdelo super), pa po drugi spet nekaj (kar pa mi niti ni več všeč). Mislim, da nista bili samo nosečnosti krivi, tudi leta in rutina življenja. Včasih sem dostikrat pozabila jest, zdaj ob družini pa ne več. Saj ne, da bi jih sedaj imela 15 preveč, kakšne 4 pa z lahkoto pogrešam.
Torej – mogoče bodo pomagala leta. Ljudje smo si različni.
Edino kar pomaga in redi je istocasno pitje alkohola in dosti prehranjevanja, to pa gre en dva tri[/quote]
ja kar tolaži se, da si naravna suhica, sama nisem rekla da sem debela, niti da sem bila kdaj na dieti, le da želja zrediti se 5 kg., prinese več kot le teh 5 kg, prej ko slej.
verjamem pa, da se nisi v nosečnosti zredila + 17 kg, in imela 4 nid po porodu -20 kg.no jaz sem jih imela. napisala sem pa če nisi razumela, ne izgubiš kg ki jih pridobiš v nosečnosti ki se je končala z ss.
Forum je zaprt za komentiranje.