spontani splav – izkušnje
Noseča sem (bila) v 10 tednu, danes zjutraj začela krvaveti. Vedela sem, da bo do tega prišlo, saj v ponedeljek na UZ ni bilo utripa in mi je G že “napovedala” ta iztek. Par ur so šli iz mene na vsakih 10 min res veliki strdki krvi, krvavela obilno, po 4 urah krvavitev minimalna, tako tudi čez dan.
G me je naročila na UZ čez en mesec, na urgenco je rekla, da ni potrebno (sva govorili po telefonu), če se krvavitev normalizira, kar se je.
Sedaj pa me boli rebuh tako kot pri M (krči, ne hudi, ni potrebe po protibolečinski tableti). Verjetno je to normalno, a ne, saj je bilo za maternico danes kar stresno 🙂
Kakšne so pa vaše izkušnje?
Pri meni je šlo ven poleg veliko krvi in strdkov še nekaj konkretnih kosov, imela sem pa močne krče (kot recimo potem pri porodu). Je možno, da sploh še ni šlo vse ven? Ko je bilo konec, je bilo konec tudi krčev, samo mene je gina na UZ naročila takoj, saj bi lahko kaj ostalo v maternici.
Če te skrbi, kliči na gin. kliniko oz. na urgenco oz. v dežurno ambulanto (ne vem, od kod si in kam naj bi poklicala v takšnem primeru).
Jaz sem šla pa takrat na urgenco UKC – na ginekologijo. Tam so me pogledali, mi dali narkozo, sčistili in postrgali vse skupaj. Do večera sem ostala v bolnici v postelji, potem sem šla domov. Krvavitev se je potem hitro ustavila. Čudno, da zdaj pa ni več treba na čiščenje? Saj lahko kaj noter ostane in dobiš sepso? Morajo res šparati na vseh področjih, al kaj?
Noseča sem bila 9t 1d, ko mi je na prvem pregledu G povedala, da plodu ni začelo biti srce. sam splav pa se je začel 4 dni kasneje.
Ne obremenjuj se na rezervo, ko (če) pride do tega, je dovolj časa za obremenjevanje in žalost. Naj te pa potolažim, da je moja prva nosečnost potekala čisto brez težav, prav tako porod. SS se pač zgodi, ikat razloge zakaj in kako nima smisla iskati, ker tega nihče ne ve. Sem pa bila kar šokirana na pregledu, ko ni bilo srčka, ampak naredit pa nimam kaj. Mi je pa verjetno lažje, ker že imam enega škrata in sem se doma lahko stisnila k njemu … pa možku seveda 😉
po moje te je naročila čez en mesec, ja če bi potekalo vse o.k., ma vsaka krvavitev v nosečnosti se mora obravnavat pri ginekologu, če to pomeni da greš urgentno not, pač greš.
lej sama sem imela 3 ss, od tega samo pri enem nisem krvavela, ampak pri tem se je videlo že na UZ da ni vse o.k., ni bilo srčka. in sem tudi dobila napotnico da se takoj naročim oz. grem za sprejem. razlika je bila le v tem, da ker nisem krvavela, sem lahko vikend preživela doma, ma v pon. sem morala urgentno na čiščenje. če pa bi začela krvavet mi je bilo naročeno da moram takoj prit nazaja, makar sredi noči. po M sem bila 13 tednov noseča. po čiščenju sem morala skoraj 2 meseca hodit nazaj, sprva na dva dni, potem na teden, na KO beta HCG, dokler ni bil nič. ne vem sicer zakaj nekateri ginekologi rečejo tako, drugi drugače, ma če imaš krče, se pojdi pokazat. če imaš vseeno pomisleke pa nikakor ne čakaj če dobiš še temperaturo. v nobenem prim. pa ne čakaj 1 mesec na pregeld pri svoji ginekologinji, če ne boš šla na urgenco.
Forum je zaprt za komentiranje.