Fakulteta Celje
Razmišljam, da bi se vpisala na Fakulteto za komercialne vede Celje, vendar glede na to da imam družino sem v dilemi. Zanima me če kdo študira na tej fakulteti. Kako potekajo predavanja, predvsem pa izpiti, saj imam tri majhne otroke in čas je moj problem. Ali za izpit dobiš kakšna vprašanja oz. ali se da kaj “preplonkat” ali moraš vse znati v nulo.
Sama rabim za učenje izpita kar nekaj časa, zato me zanima kdaj se tudi učite, ali je dovolj par dni pred izpitom?
Zanima me še kako je glede seminarskih, ali so obvezne in/ali jih je potrebno predstaviti?
če greš na faks zato da boš plonkala in pričakuješ olajševalne okoliščine zaradi družine in izrednega vpisa se motiš in pol se ne vpisuj.
sama praviš da rabiš nekaj časa da naštudiraš snov, torej ti par dni pred izpitom ne bo dovolj, pa tudi sicer je tak način učenja preživeta stvar iz oš in sš.
kdaj se učit? hja ko imaš vartsvo za otroke urejeno ali zvečer ko spijo. pričakuj slabo vest ker boš z otroci manj kot bi bila sicer in verjetnost da boš obupovala že pri prvem izpitnem obdobju, ampak če se boš znala motivirat in v krogu družine bila deležna podpore ti bo uspelo.
veliko nam je že uspelo, tudi na iz vidika snovi zahtevnješih fakultet zato ni razloga da ne bi tebi, če so le razlogi za vpis pravi.
seminarske pa so precej odvisne od profesorjev, letos je en profesor zahteva seminarsko, drugo leto bo nek drug ki je ne bo zahteval. je pa dobra seminarska lahko osnova za diplomsko delo
Maja 2010 sem uspešno diplomirala na tej fakulteti. Lej lahko ti rečem takole vse se da če se hoče. Sama imam dva otroka, družino zahtevno službo in sem izpite opravljala vse v rednem roku. Vsepovsod pa je tako da seveda iz nič ni nič. Lej se pa da… ampak je pa potrebno delo.Predavanja so zelo super tako da si lahko že iz predavanja zelo veliko zapomneš…tako da je zelo priporočljivo hodit na predavanja.Ponavadi so 2x na teden čez teden od 16.30 pa cca. tja do 19.30 oz. 20. Predavanja seveda niso obvezna, obvezne pa so vaje, ki so predpisane pri nekaterih predmetih.Švinglat nevem če se ti splača, ker so zelo stroga pravila, tak da s tem se jst ne bi špilala (tudi disciplonski postopek če te dobijo in prepoved opravljanja izpita). Seminarske naloge so obvezne skoraj pri vseh premetih, predstavitev le teh pa samo pri nekaterih.
Kr pogumno…..
http://www.fkpv.si/?viewPage=72
Jst upam da si gledala tole in da govorima o tej fakulteti, ker tukaj ni nobenega tujega predavatelja….
Znanje….kaj pa jst vem….teoretično mogoče res….ampak kaj ko ponavadi teorija je eno praksa pa drugo…
jaz sem na tej fakulteti le da na lj enoti in je čisto vse ok. nobene tuje literature. sam pri tujih jezikih :)) ki sta pa le dva tako da ni hudo. na začetku vsakega predavanja dobiš skripto ki ima na koncu vsakega poglavja vprašanja ki se jih naučiš. vprašanja in odgovore prepišeš z skripte in se jih učiš 14 dni ko maš med koncem predavanj ter med izpitom in če vsaj približno veš zakaj se gre izpit narediš brez problema. nevem meni je zelo všeč. predavanja so popoldne od 16.30 do 19.45 vendar se kdaj tudi kasneje začnejo ali prej končajo.
na katerem faksu pa si sploh aless?čisto komot se da, večina dostikrat ne pride niti na eno predavanje ali vaje, če res niso obvezne in jih 95% naredi že na 1 roku. saj ni nič težkega. saj če si tam ali ne je isto, ker itak ne zveš nič novega kar ti v skripti ne piše. napiflaš se vprašanja v skripti in to je to. nič drugega. sploh ne rabiš na predavanja hodit, no so tudi izjeme, ki so ves čas tam pa delajo en izpit že 4 leta.
tudi jaz sem na fkpv – 3letnik, in imamo hrvaškega predavatelja za borzno poslovanje – govori v hrvaščini in tudi skripto smo dobili v hrvaščini,ful ful bed[/quote]
na kateri enoti pa študiraš? kolikor vem so v lj sami slovenski predavatelji, je pa lani enkrat ena omenila, da je menda tudi eden iz hrvaške, ker niso našli nobenega slovenskega predavatla, sploh pa hrvaško ni tako težko razumeti, edino kar bi mene tukaj motilo je skripta pa potem izpit v hr jeziku, samo za poslušat pa ni tak problem. majo druge šole veliko več tujih predavatlov kot pa fkpv in se morajo navadit na to
Forum je zaprt za komentiranje.