Tip vara ženo…
Tudi gledala. Meni se zdi, da je zelo dobro prenesla vse skupaj. Jaz bi že pri prvem takem vprašanju pihala od jeze in gledala grdo kot smrt, ona pa je uspela še nasmeške deliti, kljub mnogim šokantnim odgovorom. Tudi meni se zdi, da se bosta sprla, potem pa bo zadevo potlačila v sebi – vse za otroke. Ahh…..
Meni se zdi da v srbiji veliko bolj tolerirajo varanje, seveda če vara moški. Nekaterim je celo to dokaz da so pravi moški. Ne štekam tega, četudi vzamem v poštev da gre za patriarhalno in precej nazadnjaško državo. Sicer pa tudi pri nas ni veliko bolje. Žensko, ki vara navadno vsi linčajo, medtem ko moški doživi prej kakšno odobravanje in obsojanje ženske, da ni dovolj dobro poskrbela zanj.
patra Gostečnika v zvezi s tem. Pravi, da kjer je ženska odvisna od moškega, imajo moški tudi po več deset žensk, bolj kot je neodvisna, manj ji je to všeč. Srbija ni bila v Avstroogrski in nima že 2 stoletji obvezne osnovne šole, po razvitosti so kar za nami. Tudi Slovenija je tranzicijska država, v kateri stara miselnost, da je moški več vreden, še ni passe. Dokaz so povprečno nižje plače žensk za isto delo, Slovenka še vedno opravi večino gospodinjskih del, torej dela v službi in doma kot zamorc, vseeno pa odpušča varanje več kot moški, ki to storijo le v redkih primerih.
Tale o srbskih moških je pa malo bosa. Ne morete tako posploševati po narodnostih. Poznam precej Beograjčanov in ti ne tolerirajo nobenega varanja, njihova žena je zanje kraljica. Ko bi se vsaj še kakšen Slovenček nalezel njihovega gentlemenstva in mišljenja, da sta za zakon potrebna dva in oba tudi prispevata tako z delom kot z denarjem za družino, saj gre za partnerstvo in ne nek hierarhični odnos.
Forum je zaprt za komentiranje.